PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Simlock c60


Simlock c60

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Simlock c60
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 16:40   Simlock c60

Jak w serwisach robia że nie trzeba testpointa ciąć??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-05, 17:16   

generuja taki specjalny kodzik jakby. ale nie do simlocka tylko zeby przeszlo TP, cos takiego bylo do C65
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-05, 17:20   

chodzi ci o jave którą sie wgrywa przed ściąganiem?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 17:28   

Nooo ta tylko mam tam simlocka na o2 i tego appa w javie nie mam jak odpalić a soft 10 tez bym zmienił ale oczywiście no answer from boot czyli kurde INTEL tam siedzi, macie jaieś pomysły??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-05, 18:22   

seba123, To utnij tego TP i masz spokój.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 18:32   

Ooo to mam pytanie: przeglądałem pełno różnych for i zauważyłem że czesto piszą "nie tnij tp pod nim jest jeszcze jedna ścieżka możesz uwalić słuchawki fon nie będzie się włączał LCD nie będzie działał itd." to jest prawda czy co?? Chodzi mi o tą ścieżke pod spodem.

[ Dodano: 2006-12-05, 18:39 ]
urde wykopałem i\jeszcze innego C60 siedzi on na AMDeku ale i tak się nie chce flashować, czyżby też test point?? Niby na AMD nie poiwnno byc problemów :/
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-05, 20:13   

seba123, jak za mocno utniesz to klawiatura padnie!!

ot i tyle ;]
i nie mam na mysli apikacji w javie bo ona pathuje (a moze paczy) bootcore.
mowie cos na styl orgonelanego serwisu SIEMENSA oni nic nie tna przeciez, tylko maja TESTPOINT DONGLE (oblukacje sobie serwisowke z siemensow to zobaczycie)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-05, 20:16   

dobrze wiedzieć, że łatwo uwalić, bo już miałem kilka C60 i TP ciołem jak mi pod ręke podszedł :mrgreen:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-05, 20:32   

ja ciolem 6 C60 (tak hobbystcznie) i kazdy dziala. wielkie mi to ;]
aha praktycznie kazdy na bani (zeby sie rece nie trzesly) :p
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 20:53   

logos2000, taa tylko kurde ja nie testpointa ciąłem bo na każdym obrazku jest inny testpoint zaznaczony, możesz mi dac jakiś obrazek z poprawnym??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-05, 21:31   

seba123,

tniesz w poprzek tej lini (na czerwono zaznaczona jest linia kota chcesz przeciac)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 21:42   

logos2000, no właśnie to przeciąłem i lipsko ale dostaniesz ten punkt pomógł za chęć pomocy ;)

[ Dodano: 2006-12-05, 21:50 ]
logos2000 napisał/a:
na czerwono zaznaczona jest linia kota chcesz przeciac


można prosić po "polskiemu"??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-12-05, 22:02   

seba123, przecinasz tą czerwoną linie z tego zdjęcia o to pewnie chodziło logosowi.
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 22:03   

Ale no nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie. Czy pod tą ścieżką jest jeszcze jakaś inna? I czym najlepiej przecinać?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-05, 22:06   

czy jest inna? Popatrz na płytke pod światło (najlepiej przyłóż płytke do lampki biurkowej lub coś w tym stylu i zobaczysz) a ja przecinam ścieżki cyrklem.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Egregio Warsztat 4 2013-01-04, 14:33
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37