PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Simlock z Siemensa MC60


Simlock z Siemensa MC60

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Simlock z Siemensa MC60
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
FuKi 
Nowicjusz



Telefon: Philips530
Operator: Plus
Dołączył: 08 Sty 2005
Posty: 10
Skąd: Turek
  Wysłany: 2005-01-24, 19:21   Simlock z Siemensa MC60

witam ... mam mał problem ze ściągniecięm simlocka z Siemensa MC60 .. ściągnąłem z pasji program "Siemens MC60 Unlocker by Seba" i nie wiem czemu nie chce działać ... wyświetla mi sie "Waiting Power On" a potem "Botting Phone" a potem niestety "Transmision Error" ... nie wiem czemu ... znacie może jakiś lepszy program do zdejmowania simlocków i przy okazji do podmiany IMEI :) ...
Z góry dzięki :)
^
 
 
     
AdSense


Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 71
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-01-25, 10:43   

FuKi, to już Twój drugi post w którym piszesz o programie do podmieniania IMEIa i to w różnych modelach, hmmm.... Nie chcę wyciagać wniosków.. :?
_________________
Carpe diem, quam minimum credula postero.
http://www.garnek.pl/bonzaj/archiwum
^
 
 
     
FuKi 
Nowicjusz



Telefon: Philips530
Operator: Plus
Dołączył: 08 Sty 2005
Posty: 10
Skąd: Turek
Wysłany: 2005-01-25, 14:08   

Bonzaj, z tą podminą IMEI to tylko przy okazji bo w tym programie co ściągnąłem z Pasji też jest ta opcja ale zalerzy mi na ściągnięciu simlocka ...
^
 
 
     
Druss 
Nowicjusz



Telefon: SE C905 + K750i
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2004
Posty: 60
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2005-01-28, 20:18   

Ja odpalam ten program biore unlock i odpala sie. Wypisuje info o telefonie i Unlocking using Hardware IMEI. Reading EEPROM. No i teraz jest lipa bo wyswietla BAD CRC Repeat adress 5 razy o roznych adresach fc. Czemu nie chce odblokowac ?? Staje w tym miejscu i nic dalej nie chce robic. Telefon oczywiscie sie odpala ale niestety ma nadal blokade sieci. Wersja softu 10, release 11.12.03.
^
 
     
FuKi 
Nowicjusz



Telefon: Philips530
Operator: Plus
Dołączył: 08 Sty 2005
Posty: 10
Skąd: Turek
Wysłany: 2005-01-28, 20:32   

Druss, widze że nie tylko ja mam problem z tym programem tylko niestety nikt nie chce pomóc :(
^
 
 
     
Druss 
Nowicjusz



Telefon: SE C905 + K750i
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2004
Posty: 60
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2005-01-28, 23:35   

Wlasnie dowiedzialem sie na innych forach ze trzeba wgrac patch`a do telefonu, wtedy bez problemu schodzi sim. Program do wgrywania patchy nazywa sie v_klay. Wyczytalem cos jeszcze o cieciu test pointa nie wiem na czym to polega.
^
 
     
heniulek 
Nowicjusz



Telefon: roznie
Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 7
Skąd: Sulmierzyce
Wysłany: 2005-01-30, 23:21   

Ja jak sciagalem sima to w ten sposob ze wgrywalem aplikacje w javie px5amd w telefon ona patchuje bootcore pozniej normalnie we frei mozna sciagnac simlocka nie wiem czy dziala ze wszystkimi wersjami SW!! poczytajcie na www.simensinfo.pl simensiak.pl lub na www.fks.pl tam jest na pewno napisane o tym !!
^
 
 
     
banek 
Nowicjusz



Telefon: Nokia
Operator: Era
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 27
Skąd: zielona góra
Wysłany: 2005-02-06, 20:52   

Witaj. Też mam MC 60 i ściągnełem simloka za pomocą "Siemens MC60 Unlocker by Seba". Telefon chodzi bez zarzutu i program też. Pamiętaj że żeby zdjąć sim locka to telefon musi być wylączony i najlepiej bez karty. a jeżeli nic nie pomoże to spróbój programem "Freria 15' :lol: lub nowszym
_________________
Pozdro dla wszystkich userów forum PasjaGSM
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Egregio Warsztat 4 2013-01-04, 14:33
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37