PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > sl55 nie chce sie właczyc


sl55 nie chce sie właczyc

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » sl55 nie chce sie właczyc
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
fankas 
Nowicjusz


Telefon: se k510i
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2005
Posty: 16
Skąd: bielsko-biała
Wysłany: 2007-04-29, 09:55   sl55 nie chce sie właczyc

mam taki problem z sl55 jak w temacie. a teraz cala historia. zaczęło sie niewinnie od tego ze jak go rozsuwałem to mi sie wyświetlacz zawieszał(tylko na środku pokazywało mi się coś, boki były dalej czarne). potem coś sie zaczęło dziać z czerwono słuchawka-nie reagowała momentami(nie jest to problem klawiatury). no i pewnego pięknego dnia telefon dostał zwiecha po rozsunięciu. nic sie z tym nie dało zrobić to rozłączyłem go na baterii ale telefon sie już nie włączył. podpinam go pod ładowarkę i załącza mi sie tylko podświetlenie poświeci 3s i tyle rozmowy z telefonem... Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? próbowałem softa wymienić ale ni dałem rady tylko nie wiem czy to wina fona czy kabla.
^
 
     
AdSense


Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-04-29, 10:08   

fankas, moim skromnym zdaniem jest to wina taśmy :D należy ją wymienic (nieduzy koszt - max 25zl ) Po wymianie problemy powinny zniknąc
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-29, 10:12   

fankas,po pierwsze, masz na pewno kabelek serwisowy??
być może to wina taśmy(ak go rozsuwałem to mi sie wyświetlacz zawieszał(tylko na środku pokazywało mi się coś, boki były dalej czarne).
Telefon nie był zalany??

[ Dodano: 2007-04-29, 11:14 ]
Comet, sorka jak długo pisałem swój post i nie widziałem Twojego
taśma http://www.allegro.pl/ite...okaja_f_va.html
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
fankas 
Nowicjusz


Telefon: se k510i
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2005
Posty: 16
Skąd: bielsko-biała
Wysłany: 2007-04-30, 08:21   

tel nie był zalany ani nic, porostu zaczęło mu coś odwalać. kabel na pewno serwisowy bo sim-locki normalnie na nim ściąga. mnie tez sie wydaje ze to może być taśma. ale czy jesteście pewni ze jak ja wymienię to normalnie wstanie? we wrzeniu miał zakładaną nowa taśmę w komisie.
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-30, 10:15   

fankas, nie mając telefonu w dłonie nie zawsze powiemy Ci na 100% że to wina taśmy. Ale najbardziej prawdopodobne jest właśnie to :D
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
fankas 
Nowicjusz


Telefon: se k510i
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2005
Posty: 16
Skąd: bielsko-biała
Wysłany: 2007-04-30, 10:21   

dobra to szarpnę sie na nowa taśmę i dam wam znać czy coś to pomogło.(tylko że nie wiem kiedy to bedzie bo teraz wiecie, mamy wiosnę i kasa na co innego idzie :wink: )
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-30, 10:44   

fankas, to Tylko (około) 6 browarków mniej, zależy kto jakie pije :twisted: . Taśma i przesyłka to 13.99zł
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
fankas 
Nowicjusz


Telefon: se k510i
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2005
Posty: 16
Skąd: bielsko-biała
Wysłany: 2007-04-30, 13:05   

chłopaki sezon motocyklowy w pełni!! to sie wszystkie moje oszczędności "rozpływają" :twisted: chłopaki wilekie dzieki za rade jak tylko ja wymienie to dam wam znac co i jak. ale pytanie czy taka taśmna za 6zł nie bedzie sie co chwile wypinac?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [KG800] Nie chce się włączyć korpi LG 1 2010-03-24, 15:41
Brak nowych postów Nokia 5220 nie chce się flashować Pietras8978 BB5 0 2010-05-07, 21:08
Brak nowych postów Samsung J700 chce hasło sim TheArt Samsung 4 2011-02-08, 15:17
Brak nowych postów Nokia 5130 XM po otrzymaniu MMS-a nie... Mar_Gaj12 BB5 1 2011-05-05, 11:05
Brak nowych postów c3750 nie chce sie wlaczyc marcin370 Samsung 0 2012-06-06, 10:02