PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Tuning a55 => c55. Jak zwiększyć pamięć ??


Tuning a55 => c55. Jak zwiększyć pamięć ??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Tuning a55 => c55. Jak zwiększyć pamięć ??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Czarny2005 
Nowicjusz



Telefon: 8210-8250
Wiek: 28
Dołączył: 04 Kwi 2005
Posty: 13
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-06-12, 09:27   Tuning a55 => c55. Jak zwiększyć pamięć ??

Witam. Swojego SIEMENSa a55 przerobiłem na c55 (wgrałem soft od c55- opis przeróbki jest na jakiejś tam stronie !!) wszystko działa i jest OK. Jednak telefon ma trochę mało pamięci (wgra się ze 4ry polifony i 4ry gierki i koniec)- jak można rozszerzyć tą pamięć, żeby telefon miał tyle miejsca co oryginalny c55 ?? Jest to możliwe ??
^
 
 
     
AdSense


ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-06-12, 09:51   

chyba się nie da bo to jest nadal a55 i ma swoją pamięć
c 55 obsługuje większą pamięcią
^
 
 
     
Czarny2005 
Nowicjusz



Telefon: 8210-8250
Wiek: 28
Dołączył: 04 Kwi 2005
Posty: 13
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-06-16, 08:48   Yeaaaaaaaa !!!!

Witam. Udało się !! Mam więcej pamięci w swoim a55 (właściwie jest to już c55 w obudowie a55). Szkoda, że pomógł nie można dać sobie samemu !! Opis zmiany a55 na c55 znajdziecie tutaj: http://www.siemensinfo.pl...ile=detal&id=25 Potem wgrałem tylko soft modyfikowany do c55 (c55_orc__v0.9_beta) i z około 400 KB zrobiło się 0,99 MB. Jeśli ktoś będzie próbował tego sposobu niech napisze, czy mu wyszło !!??
^
 
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-16, 12:09   

Ja tak robiłem kumplowi chodzi o to że z a55 zrobiłem c55 ale nie powiekszałem pamieći :P napsiz tam na forum moze ktoś coś wie jak powiekszyć ale zdaje mi sie że trzeba patcha wgrać :P Powodzenia
^
 
  Skype
     
qqla58 
Nowicjusz


Telefon: A55 na C55
Operator: Vodafone
Dołączył: 02 Wrz 2005
Posty: 4
Skąd: Melbourne
Wysłany: 2005-09-02, 16:00   

Czarny2005 napisał/a:
z około 400 KB zrobiło się 0,99 MB

W jaki sposob mozna sprawdzic ile przerobiony a55 na c55 ma pamieci?
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-09-02, 20:02   

sa do tego patche ale to usuwaja jakies fragmenty flasha (jezyki i/lub t9) wiec w siemensach x55 jest mozliwosc zwiekszenia pamieci ! trzeba troszke napracowac sie ale jest to w 100% mozliwe. I nie mozna wgrac softa od kogos tylko samemu zrobic poniewaz przy przemieszczaniu niektorych czesci flasha nie da sie zmienic numeru IMEI.
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 5310- lekki tuning, gry, przyda... squarem BB5 2 2009-06-25, 14:26
Brak nowych postów Pamięć RAM w telefonie nokia n73 pulpetzdechl BB5 2 2009-08-08, 20:33
Brak nowych postów Tuning SGH e250 lala166 Samsung 10 2009-08-14, 20:03
Brak nowych postów Tuning nokii 7650 cewnik SW 1 2011-12-18, 18:51
Brak nowych postów Nokia 3510i Tuning co sądzicie:) Putek^^ Nokia 4 2012-02-13, 20:32