PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Ukryte funkcje


Ukryte funkcje

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Ukryte funkcje
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lsz 
Nowicjusz


Telefon: Siemens C72
Operator: Play
Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-06, 10:06   Ukryte funkcje

Witajcie!

Chodzi o to, że niedawno odkryłem, że mój telefon może odtwarzać filmy 3gp. Wiecie jak na to wpadłem?

Otóż wszedłem w UST.->Ustaw aparat->Asyst. pamięci

Jest to aplikacja do usuwania plików (jakby w od razu z "moje" czy z "sytemu plików" nie można było osunąć).

W "systemie plików" (nie w tej aplikacji)podmieniłem dowolny pliczek, żeby miał rozszerzenie 3gp. O dziwo aplikacja (asyst. pamieci) wykryła, ze mamy do czynienia z filmem (znaczek 3gp z klatka filmowa obok nazwy). Postąpiłem tak samo tylko teraz mieniłem rozszerzenie dowolnego pliku na mp3. Także charakterystyczna ikonka w "asyst. pamięci". Potem wgrałem prawdziwe pliki 3gp i mp3. Wynik był taki:

3gp odtwarza (nawet zatrzymać mozna, jak na asyst. pamięci to i tak dobrze, bo u mnie odtwarza tylko pierwsza klatę animacji).

mp3 - Pokazuje "Bład podczas otwierania pliku!". Może trzeba dać gorsza jakość tego mp3.

I co wy na to??

W systemie plików nie odtwarza 3gp, a w wbudowanej aplikacji (do usuwania plików) odtwarza :D

Stad wniosek, ze telefon obsługuje, tylko zostało to ukryte.

Pamiętam, ze kiedyś formatowałem cała komę poprzez narzędzie w UST.->Ustaw aparat->System plików->Formatowanie i wtedy miałem wrażenie, jakby funkcje zrobiły się "starsze". Przed tym niestety nie przyszło mi do głowy, aby sprawdzić, czy obsługuje 3gp i mp3. Szkoda

Mozę u kogoś z Was jest także coś takiego i wie jak zrobić, aby te pliki można było odtwarzać bezpośrednio z "moje" lub "systemu plików" poprzez wejście DODATKI -> SYSTEM PLIKÓW.

Bo u mnie w "moje" po kliknięciu na plik wyświetlają się tylko szczegóły, a plik jest z "?" co oznacza, ze nie rozpoznaje.

Mozna to jakoś naprawić??

Byłbym bardzo wdzięczny.

Aplikacja "Asyst. pamięci" ma wiele wad. Np. nie mogę zmniejszyć głośności filmu w czasie odtwarzanie, ani w ogóle wyciszyć. Tylko jest ten "STOP". Podobnie jest z dzwonkami itp. To aplikacja do usuwania. I tak dobrze, ze można podejrzeć plik. I tak dobrze, ale lepiej byłoby, zęby można było otwierać z "moje" i już.

Proszę o pomoc

PS: Własnie to lubię w Siemensach. Po latach używania można coś ciekawego znaleźć.

Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-08-07, 19:35   

lsz napisał/a:
PS: Własnie to lubię w Siemensach. Po latach używania można coś ciekawego znaleźć.
Heh, nowość to nie jest.

http://forum.wm.pl/viewtopic.php?f=53&t=6585
lsz napisał/a:
mp3 - Pokazuje "Bład podczas otwierania pliku!". Może trzeba dać gorsza jakość tego mp3.
Nic z tego akurat.

Cytat:
Mozę u kogoś z Was jest także coś takiego i wie jak zrobić, aby te pliki można było odtwarzać bezpośrednio z "moje" lub "systemu plików" poprzez wejście DODATKI -> SYSTEM PLIKÓW.
Nic z tego, ew. przez modyfikacje (elf) - o ile są na Twój telefon. A np. w c65 wystarczyło soft na sl65 zmienić ;)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
lsz 
Nowicjusz


Telefon: Siemens C72
Operator: Play
Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-07, 19:44   

Na niektórych stronach można znaleźć informację, że mój model - Siemens C72 odtwarza 3gp, więc morze i bezpośrednio z "moje"?
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-08-08, 01:33   

lsz napisał/a:
Na niektórych stronach można znaleźć informację, że mój model - Siemens C72 odtwarza 3gp, więc morze i bezpośrednio z "moje"?
Niestety nic z tego.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
lsz 
Nowicjusz


Telefon: Siemens C72
Operator: Play
Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-11, 09:17   

seba123 napisał/a:

Nic z tego, ew. przez modyfikacje (elf) - o ile są na Twój telefon. A np. w c65 wystarczyło soft na sl65 zmienić ;)


Sa jakieś modyfikacje do Siemensa C72??
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-08-13, 23:17   

lsz napisał/a:
Sa jakieś modyfikacje do Siemensa C72??
Jakieś patche się pewnie znajdą ;)

Poszukaj na stronach o moddingu siemensów.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
lsz 
Nowicjusz


Telefon: Siemens C72
Operator: Play
Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-21, 10:37   

seba123 napisał/a:
Poszukaj na stronach o moddingu siemensów.


Znasz jakąś z tych stron??

Gdzieś czytałem, ze wystarczy po prostu wgrać do Videos i to pomaga, ale u mnie to nie działa :(

A i np. tutaj pisze, ze filmy odtwarza:

http://centrumgsm24.com/i...siemens&mod=c72

A tu nawet pisze, ze nagrywać wideo można:

http://www.gsmpress.com/p...ns-c72.html?s=2
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-08-22, 01:46   

Takie stronki to olej. Co do patchy, kurde, sam już nie pamiętam - poszukam Ci później.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
lsz 
Nowicjusz


Telefon: Siemens C72
Operator: Play
Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-23, 12:26   

ok, z góry dzięki. Sam szukałem trochę, ale nic z tego nie wyszło.
^
 
     
fifanutri 
Nowicjusz


Telefon: fifanutri
Operator: Era
Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-03-03, 12:02   

Poszukaj na stronach o moddingu siemensów.



_______________________

Fut Coins
^
 
     
Aweszka 
Nowicjusz


Telefon: HTC Desire
Operator: Play
Dołączyła: 25 Mar 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-03-25, 19:17   

To jeszcze działa?
_________________
Zażywaj witaminy
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-04-01, 14:41   

Spadaj stad spamerze ;]
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Funkcje net monitora bartek2109 DCT-3 2 2005-06-15, 12:53
Brak nowych postów Funkcje na forum Piotrek Ogłoszenia 3 2005-07-18, 10:01
Brak nowych postów [Lekcja nr 7] Funkcje jaras Kurs C++ 0 2005-08-28, 17:01
Brak nowych postów Funkcje ograniczenia Telefonu PROBLEM... Cinek BB5 9 2007-04-26, 19:55
Brak nowych postów NOKIA 3250 - zablokowane funkcje usta... condzix BB5 4 2008-03-12, 17:30