PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zabiłem A52


Zabiłem A52

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Zabiłem A52
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-06-02, 22:28   Zabiłem A52

A więc, chciałem zdjac smoka więc robie test pointa i podświetlam se lampą, niestety płyta główna dotkneła metalowych rurek lampy i niewiedzieć dlaczego zrobiło sie bum :/ jeden element sie troche nadtopił, i telefon sie nie włącza :/ Jak ktoś ma foto płyty głównej to napisze jaki to element. 1. czemu wybuchło, bo to troche dziwne, jak zwykle mam pecha :/ 2. Jak naprawić <lol>
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
AdSense


MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-03, 13:23   

wntl, napewno wymienic element. zrob skana zdjecie.. po zorbionym TP wogoe freia widzi fona?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-06-03, 20:06   

wntl, jeżeli od strony ekranu to nie mam zdjęcia ale od tej drugiej poszukaj w jakim kolwiek programie do wyboru tp... a po co Ci światło przy a52 w tym jest o tyle dobrze że sie tnie wg rysunku i ok... co innego z c60 chociaż już też mi sie nie chce używaćświatła :)... nie bój sie nie tylko Ty masz pecha ja też na początku uwaliłem ale przez złe cięcie (tylko że 2 x c60) ;) na poczatku straszne ale póxniej idzie jak bajka :)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-03, 20:46   

hmm bo ja wiem pierwszego C60 cialem po połnocy na lekkiej fazie i zyje do dnia dzisiejszego a wy sie jakos boicie :D
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-06-03, 20:52   

wntl, <hahaha> zrobilo bum bo zrobiles zwarcie na lampie ;p daj foto plyty
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-06-03, 21:24   

tranceman, ale nierozumie jakmogłem zrobić zwarcie dotykając płytą główną metalowych rurek od lampy :/

[ Dodano: 2006-06-03, 22:29 ]
pirat, a bo tam idzie ścieżka wewnątrz i widać ja tylko pod światło... no i chciałem zobaczyc :/
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-06-04, 08:01   

Cytat:
tranceman, ale nierozumie jakmogłem zrobić zwarcie dotykając płytą główną metalowych rurek od lampy :/

Bo to pewnie halogenowa lampka, a w niej właśnie przez te metalowe rurki idzie prąd do żarówki :>
Co to za element, co się nadtopił ?
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-06-04, 11:04   

Cytat:
halogenowa lampka

a no masz racje ale i tak tego nierozumie ;p przecież jak dotykam ręką to nie kopie :p
Jak bede miał aparat, albo foto płyty głównej to pokaże które to miejsce, nawet nie mam schematu do tego modelu :/
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-04, 11:13   

wntl, bo ta lampka działa na 12V (na dole jej mam taka bube i tam masz transformator ktory zmienia 230V przemiennego na 12V stałego). akumulator samochodu też Cie nie kopnie a przeciez ile musi miec siły zeby rozkrecic cały silnik! :) ot i to tyle teorii

ew. luknij jeszcze tutaj http://allegro.pl/item105...any_60_wat.html
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
Ostatnio zmieniony przez logos2000 2006-06-04, 11:18, w całości zmieniany 4 razy  
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-06-04, 16:54   

logos2000 napisał/a:
tam masz transformator ktory zmienia 230V przemiennego na 12V stałego).
od kiedy transformatory maja taka zdolnosc ??? to po co mamy mostki Gretza ??? cos sie komus pomylilo ;p;p;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-04, 19:07   

tranceman, <lol> :)
niewiem w sumie czym to sie rozni :)

ale powiem ze taki schemacik był na fizie rozszeroznej (tego mostku Gretza)
oczywiscie logos zle narysowal :)

pozdro!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-06-04, 21:50   

logos2000 napisał/a:
niewiem w sumie czym to sie rozni :)
a o bardzo proste - zaden transformator nie zamienia napiecia stalego na zmienne bo inaczej wogole by nie dzialal bo transformatory dzialaja tylko na zmiennym napieciu a do wyprostowania na stale potrzeba nam owy mostek gretza - o taki http://junak.ekoma.pl/ima..._3_original.jpg to te 4 diody polaczone w uklad w ksztalcie rombu ;]
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów A52 chyba zabiłem xury BenQ-Siemens 4 2006-11-11, 15:16