PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zasięg w C35. POMOCY!


Zasięg w C35. POMOCY!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Zasięg w C35. POMOCY!
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
CineK-Lewin 
Nowicjusz



Telefon: co wpadnie
Operator: Era
Wiek: 17
Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 34
Skąd: Lewin Brzeski
  Wysłany: 2005-05-05, 21:33   Zasięg w C35. POMOCY!

Dziś pomyślałem, że rozbiorę swojego c35 i zobacze jakie są w nim diody. Po otworzeniu zauważyłem że taki duży czrny element u góry po prawej stronie odpada. Postanowiłem przylutować - zrobiłem to chyba dobrze. Włączam telefon, a tu "szuka sieci", a znaleźć nie może :) Czy ktoś wie czym może być to spowodowane? I jeszcze jakby mi mógł powiedzieć dlaczego nie działa w nim głośnik (ale to było już wczesniej). Z góry dzięki.

[ Dodano: 2005-05-06, 12:26 ]
Właśnie sie skapnąłem, że to był głośnik. Więc dlaczego nie ma zasiegu?
^
 
 
     
AdSense


Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-05-06, 21:03   

Co do zasiegu to pewnie antena nie styka z padem na plycie (poruszales ja przy rozbieraniu tel.) musisz ja podgiac do gory i wymodelowac tak aby idealnie laczyla sie z padem na plycie. Co do glosniczka to sprawdz czy jest sam w sobie dobry a jesli nie to musisz zobic obejscie typowa usterka siemensow
^
 
 
     
n0kL0rD 
Wie co mówi
Meethod



Telefon: N6230i
Operator: Heyah
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 25 Lut 2005
Posty: 306
Skąd: Smoczo Gród
Wysłany: 2005-05-24, 14:07   

podejrzewam ze tan element to koncowka mocy ktora uszkodziles, ale moge sie mylic bo z siemensami mam niewiele praktyki
_________________
Tworzenie stron internetowych Kraków to nasza pasja :)

Zapraszam! :)

Polecam też darmowe pozycjonowanie - sprawdź koniecznie oba adresy ;)
^
 
 
  Skype
     
prymus19 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 6610
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 22
Skąd: Knurów
Wysłany: 2005-06-01, 22:57   

Co do zasiegu zrob tak jak pisze Magik-no1, bo napewno ruszyles antena a ona musi byc idealnie te telefony tak maja, a jesli chodzi o glosnik to masz zdjecie jak to zrobic, a najlepiej zmierz miernikiem ktora linia ci siadla. n0kL0rD, raczej niedalby rady zwykla lutownica przylutowac koncowki pozatym wczesniej telefon dzialal tzn mial zasieg wiec ona nie mogla sie odlutowywac. A ten duzy czarny element to moglbyc tak wynika z opisu buzer.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: