PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > ! FREE Soft do 3310 by Domi [33X1DMv1] - bez FS i bajerów !


! FREE Soft do 3310 by Domi [33X1DMv1] - bez FS i bajerów !

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » ! FREE Soft do 3310 by Domi [33X1DMv1] - bez FS i bajerów !
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-08-01, 01:58   ! FREE Soft do 3310 by Domi [33X1DMv1] - bez FS i bajerów !

soft zrobiony na wlasne potrzeby do wgrywania do fonow, bez FS (dla osob nie posiadajacych kabli)
nie piszcie czy dodam FS, bajery itp bo nie dodam
czekam tylko na sugestie odnosnie bledow itp


33X1DMv1 podwersja 01
Soft do 3310 by Domi z www.PasjaGSM.pl

SMS
- Licznik SMSow odebranych i wyslanych
- chat przeniesiony do wiadomosci
- zabezpieczenie skrzynki odbiorczej, nadawczej i ustawien wiadomosci kodem
- plynne kasowanie tekstu za pomoca "C"
- mozliwosc pisania migajacych smsow (przez Chr)
- mozliwosc wstawienia znaku enter (przez Chr)
- mozliwosc wyslania flash sms (od razu na ekranie)
- poprawiony licznik znakow (do konca pojedynczego smsa a nie do 459 znakow)
- zmniejszona czcionka odczytu i pisania sms - wiecej tekstu na ekranie
- podgląd smsa
- usuwanie spacji w smsie
- hurtowe usuwanie smsow

Dodatkowe ustawienia dla kazdego profilu (mozliwosc ustawienia profili czasowych)
- sila wibracji (wibracje nie sa bardzo mocne na wszystkich poziomach jak po uzyciu oryginalnego skryptu)
- rytmiczne podswietlenie do dzwonka
- ustawienie podswietlenia
- negatyw lcd
- animowany wygaszacz ekranu (13 wygaszaczy, opcja oszczednosci, czas oczekiwania)

67 dzwonkow (z tego wiekszosc niestandardowych)
mozliwosc przypisania dowolnego dzwieku dzwonka dla smsa
zmieniony dzwiek budzika


Ustawienia:
Pokazywanie czasu rozmowy podczas polaczenia oraz podsumowanie
Sygnal co minute polaczenia
Przypomnienie o nieodebranych polaczeniach
Automatyczna blokada klawiatury
Zabezpieczenie blokady klaw.
Ustawienia dodatkowe:
- rodzaj menu (5 do wyboru)
- rodzaj wskaznikow (13 do wyboru)
- animacja powitalna (5)
- szybkosc wlaczania sie podswietlanie
- szybkosc wylaczania sie podswietlenia
Ustawienia przekazow w podmenu

15 gier (tylko sprawdzone, nie wieszajace telefonu):
- 4 oryginalne
- Breaker
- Stones
- Nu, Pagadi ("Jajeczka")
- Bit of Pipe
- Race
- Mine Sweeper (Saper)
- Puzzle
- Maze 3D
- Lines
- Pills
- O & X

Narzedzia:
- Kalkulator z dodatkowymi funkcjami
- Kalkulator RPN
- Ploter
- Unlocker

Kalendarz zamiast przypomnien - notatki mozna normalnie dodawac wciskajac NAVI

Zegar:
- sygnal co godzine
- budzik cykliczny (mozliwosc wybrania dni tygodnia)
- pokazywanie daty na pulpicie

Dodatki:
- info o sofcie
- uklad okresowy pierwiastkow
- czas swiatowy
- imieniny
- aforyzmy
- fazy ksiezyca
- kontrola wibratora
- edytor pamieci (zabezpieczony kodem)
- automatyczne wylaczanie telefonu
- reboot
- menu SIM
- Net monitor

Wyciszanie dzwoniacego telefonu bez odrzuacania czy odbierania - klawiszem 2

Skroty klawiaturowe - z uzyciem "*"
1 - pisanie smsa
2 - skrzynka odb
3 - skrzynka nad
4 - dlugosc ostatniego polaczenia
5 - menu dodatkow
6 - gry
7 - kalkulator
8 - kalendarz
9 - budzik
0 - negatyw
* - aktualny czas i data (dziala na zablokowanej klaw)
# - info o sofcie

Licznik polaczen przychodzacych i wychodzacych
Zmienione niektore czcionki
Mozliwosc wyjscia z menu serwisowego
Zmienione niektore grafiki
Zmienione nazwy operatorow
Mozliwosc wejscia do menu bez karty SIM
Zapetlone animacje we wszystkich menu
Logo operatora dla kazdej sieci



UWAGA!!!
Soft jest darmowy ale zabraniam sprzedazy samego softu jak rowniez telefonow z tym softem bez mojej wiedzy i zgody (np. na Allegro itp)!
W razie watpliwosci prosze o kontakt: domimat[at]interia.pl

pozdrawiam
Domi
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


clark
Nowicjusz


Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 06 Sie 2006
Posty: 3
Wysłany: 2006-08-06, 16:01   

a moglby mi ktos pomoc i powiedziec jak to wgrac?
^
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 28
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-08-06, 19:31   

clark, uzyj opcji szukaj to napewno sie dowiesz jak wgrac!
^
 
  Skype
     
clark
Nowicjusz


Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 06 Sie 2006
Posty: 3
Wysłany: 2006-08-07, 12:57   

a uzylem i nie znalazlem, ale takie tematty wg mnie powinny byc przyklejone, albo slepy juz jestem
i jeszcze pytanie - do tego musze miec kabel? bo autor tematu napisal "dla osob nie posiadajacych kabli"
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-08-07, 13:08   

clark, było kiedyś na portalu o tym, ale teraz dopiero jest to przenoszone na nowo, póki co opis masz tutaj => http://maciejka.techtronic.pl/rolis.htm
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-08-07, 13:14   

Cytat:
bez FS (dla osob nie posiadajacych kabli)

Tu chodzi o to że nie potrzebne są kable do przesyłania plików (czyli FBUS) bo autor nie wstawił systemu plików. Niestety clark, ale do wgrania softu potrzebujesz co najmniej 2 kable czyli dejan i MBUS. Dejan służy do wgrywania softa, a MBUS do liczenia sum kontrolnych, naprawy IMEI itp. Te dwa kable są niezbędne. FBUS natomiast oprócz do przesyłu plików służy do tapetek, dzwonków itp. A gdybyś poszukał to naprwadę byś bardzo prosto znalazł dokładną instrukcję jak wgrać soft, co Ci jest do tego potrzebe i cały proces zmiany softu krok po kroku więc na przyszłość naprawdę jest lepiej używać funkcji szukaj i/lub googla bo tak jest o wiele szybciej. :D

EDIT::

kurka, zanim to napisałem to już wntl zarzucił ilnkiem.
^
 
 
     
clark
Nowicjusz


Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 06 Sie 2006
Posty: 3
Wysłany: 2006-08-07, 13:52   

dzieki, pozdrawiam :)
^
 
     
..::MuChA::.. 
Nowicjusz



Telefon: 3310, 5510
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 30
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2006-08-10, 19:41   

z tego co na razie zauwarzylem:
- masz podwojny skrypt na automatyczna blok. klawiatury (mozetak mialo byc)
- kontrast nie dziala (bynajmniej u mnie)
dalej szukam, to na razie rzucilo misie w oczy
^
 
 
     
manierek 
Starszy Użytkownik



Telefon: E51
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Paź 2005
Posty: 168
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-08-11, 14:08   

Kontrast nie działa na wszystkich wyświetlaczach.
_________________
BB5Box by Raskal
UFS + HWK
JAF + PKEY
Ultima Box Light
SETool
UST-Pro 2
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-08-15, 23:34   

..::MuChA::.. napisał/a:
- masz podwojny skrypt na automatyczna blok. klawiatury
widocznie nie wyzucilem skryptu z projektu a 3315 ma to w standardzie
manierek napisał/a:
Kontrast nie działa na wszystkich wyświetlaczach

a wlasnie ze dziala! ja mam w tej chwili 3310 (plyta wersja 11) i oryg lcd i dziala :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
..::MuChA::.. 
Nowicjusz



Telefon: 3310, 5510
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 30
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2006-08-17, 13:28   

Sory, faktycznie działa, wgrałem na drugiego koma i działa ;p
Tak to jest jak ma się kilka fonów :D
^
 
 
     
bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2007-01-26, 20:03   

Dawno nikt nie komentował tego softu to teraz ja to zrobie :)
Dostałem dziś 3310 do zrobienia, nie działały klawisze ale z tym sobie poradziłem.
Miałem również wgrać jakiś fajny soft. Wybrałem ten i jak na razie nie żałuje, wszystko chodzi elegancko. Żadnego FS nie potrzeba bo gość nie ma kabla.
Soft pierwsza klasa, wszystko co potrzebne jest na miejscu :)
^
 
 
 
     
AwoniX 
Nowicjusz


Telefon: MDA III
Operator: Plus
Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 6
Wysłany: 2007-09-21, 21:57   

Domi narescie jakis porzadny soft. Probowalem juz wiele roznych "wybajerzonych" produkcji ale wiekszosc miala mase niedorobek albo co gorsza prawie zawsze cos niedzialalo ;) Tutaj wsio dziala i jest wszystko co potrzebne. Dzieki wielkie za udostepnienie.
Pozdrawiam AwoniX
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nike free run 5.0 hombre lidiacasetto BenQ-Siemens 0 2016-04-08, 03:43
Brak nowych postów Some Varieties of Nike cost-free Shoes Ingriesd Internet 0 2016-04-19, 04:40
Brak nowych postów nike free 4.0 flyknit womens uk yandning LG 0 2017-06-28, 10:37
Brak nowych postów Nike free bionic yandning Sieci stacjonarne 0 2017-11-30, 08:50
Brak nowych postów Nike Free RN Flyknit 2018 Black/Anthr... yandning Sieci Komórkowe 0 2018-04-19, 08:56