PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > bład w font select edit


bład w font select edit

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » bład w font select edit
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-05-12, 13:43   bład w font select edit

mam taki błą i to na kazdym sofcie przy zmianie czcionki czyzby jakies biblioteki ?
_________________
I'm back...
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-12, 13:53   

pbs, jaki soft i co chcesz zrobic?

poza tym po co Ci ten program...? zrob w HEXie i nie bedzie problemu!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-05-12, 16:17   

Domi,
1. na kazdym sofcie tak mam,
2. w hexie trzeba zmienic <FS0> na <FS2> - jest kilka <FS0> w sofcie i nie wiem który za co odpowiada :/ a jak zmienie wszystko to sobie uwale soft bo mi sie moze zmienic tam gdzie ma byc własnie duza czcionke :/
_________________
I'm back...
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-12, 16:22   

pbs, a co chcesz zmienic?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-05-12, 16:31   

chce zmienic czcionke w głównym menu zeby była taka jak w podmenu i zeby była wyrównana do lewej czyli <FS2><ALL><TR1> tak jest w font select edit
_________________
I'm back...
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-05-12, 16:34   

pbs, mowilem ci na gg zmien wszytkie ja tak zrobilem w 61DC i bardzo ladnie to wygldało :-D (mi. byla mala czciona przy imei) a co do wyrownianie bedzesz sie musial juz bawic
^
 
     
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-05-12, 16:41   

y37, ale ja chce tylko w głownym menu mała czcionke wyrównaną do lewej a nie wszedzie
_________________
I'm back...
^
 
 
     
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-05-12, 19:32   

pbs zeby miec czcionke small bold wyrownana do lewej w glownym menu to trzasnij:

Kod:
@menu dispmode=0x08


w wybranym menu... peace V
_________________
"nasze zycie bedzie jak poemat... trzeba tylko znalezc dobry temat" :P
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-12, 19:57   

pbs, od czcionki w menu glownym tyo jest pierwsze lub drugie FS0... nie moge teraz sprawdzic bo jestem a kademiku i robie flaszke :p ale na pewno ktores z tych
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-12, 20:14   

Tylko na tym masz? Moze masz walniete ocx'y? bo mi smiga...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-05-12, 20:36   

plq, jak zmieniłem tak to miałem cos takiego :

Wiadomości
Kontakty
Spis połaczeni

i wszystko mi zasłoniło grafike a to ma byc tylko Wiadomosci a nie 3 menu odrazu

MasterJapko, wywala mi na kazdym fls czy czysty czy modyfikowany mam ten bład :/ biblioteki kopiowałem 2 razy i nic

Domi, sprawdze <lol>

[ DODANO ]
Domi, drugi FS0 zmieniłem na FS2 i mam mała czcionke :) a teraz kolejne pytanko : jak wyrównac ta czcionke do lewej ? bo w programie <ALCH> zmienia na <ALL> ale jak tak zrobiłem w hexie to miałem CS chyba dlatego ze dąłem <ALLL> bo nie zostawiałem wolnego miejsca moze trzeba dac ze spacja <ALL > ?
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-15, 01:04   

pbs, nie mozesz dac <ALLL> albo <ALL >... musisz wszystko (cala grupe znacznikow) przesunac o 1 bajt a tam gdzie zostanie miejsce dac (szesnastkowo) 00 lub C0

zrob tak:
zamien np: 3C4653303E3C414C43483E3C5452313E00 czyli <FS0><ALCH><TR1>.
na: 3C4653323E3C414C4C3E3C5452313E00C0 czyli <FS2><ALL><TR1>..
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-05-15, 09:22   

Domi, napisałes to o 2:04 a ja sie pytałem Ciebie na GG ok. 21 i mi LOGOS2000 to samo powiedział na gg wiec wszystko juz jasne :) temat do zamknięcia...
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-15, 13:11   

Lock.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: