PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czcionka i obrazki w 3440 asgaard V6.42 by asgaardro


Czcionka i obrazki w 3440 asgaard V6.42 by asgaardro

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » Czcionka i obrazki w 3440 asgaard V6.42 by asgaardro
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
notbee 
Nowicjusz


Telefon: NOKIA 3410
Operator: Era
Dołączył: 13 Mar 2005
Posty: 24
Skąd: z nokii
Wysłany: 2005-03-16, 16:15   Czcionka i obrazki w 3440 asgaard V6.42 by asgaardro

mam pytanie da sie zmienic czcionke w sofcie na inna lub dac zamiast ś s bo niemam polskich znakow w socie modyfikowanym 3440 asgaard V6.42 by asgaardro
Prosze podajcie linki do jakis programow albo jak to zorbic

2 pytanie da sie wywalic te niepotrzebne obrazki w menu albo je zmieinc??
jesli tak to jak
^
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-03-16, 18:09   

wydaje mi sie ze ten soft ciezko bedzie zmienic... po pierwsze dlatego ze to 3410 a po drugie dlatego ze juz jest modyfikowany... nie mowie ze nie mozliwe a ciezko :|
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-03-17, 22:06   

1. musisz miec czyty soft
2. font (kili najlepszy jak hcesz z ogonkami to na pw)
3.bierzesz font editorem wrzucasz ta czcionke do oryginalnego softu
4. uruchamisz dwa razy ppm maker i z orygnalnego przerzucasz chunk do moda
5. nie wim czy to bedze dzialac ale mozesz zawsze sprobowac
6. jest po tym CS za pierwszytm razem jak si bedze powtarzac uzyj ppm edit
7.Powodzenia :wink:

P.S. useLinux 8) :wink:
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
notbee 
Nowicjusz


Telefon: NOKIA 3410
Operator: Era
Dołączył: 13 Mar 2005
Posty: 24
Skąd: z nokii
Wysłany: 2005-03-18, 07:16   

niedziala
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-03-18, 13:55   

PRZED MODYFIKACJA ZAWSZE ZABIJCIE FAID I MCU W SOFCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
notbee 
Nowicjusz


Telefon: NOKIA 3410
Operator: Era
Dołączył: 13 Mar 2005
Posty: 24
Skąd: z nokii
Wysłany: 2005-03-19, 11:50   

czyli bo ja zabrodzo niewiem co
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-03-19, 12:47   

notbee, zabic sumu kontrolne flasha... zrobisz to w g3, flsedit, ppmmaker i wielu innych programach do edycji fls... po prostu poszukaj takich przyciskow w programie (Kill MCU-Chk i Kill Faid w flsedit)

[ Dodano: 2005-03-19, 12:48 ]
p.s. po edycji PPMa musisz jeszcze policzyc jego sumy (Correct PPM Checksum itp)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-03-19, 15:09   

albo w nokix :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
smootny 
Nowicjusz


Telefon: SE P800
Wiek: 38
Dołączył: 13 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Chełmno
Wysłany: 2005-04-13, 13:37   

witam ostatnio wgrałem do noki z oprogramowaniem oryginalnym v5.42 ->
"3440 asgaard V6.42 by asgaardro"
przeliczyłem sumy kontrolne ale po chwili działania telefonu niknie mu zasięg i pokazuje komunikat karta sim nieważna a na oryginalnym oprogramowaniu wszystko śmiga...

oprogramowanie zmieniam boxem N-box

proszę o jakąś pomoc.
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-04-13, 14:39   

zabic sumu kontrolne flasha... zrobisz to w g3, flsedit, ppmmaker i wielu innych programach do edycji fls... po prostu poszukaj takich przyciskow w programie (Kill MCU-Chk i Kill Faid w flsedit)

[ Dodano: 2005-03-19, 12:48 ]
p.s. po edycji PPMa musisz jeszcze policzyc jego sumy (Correct PPM Checksum itp)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
smootny 
Nowicjusz


Telefon: SE P800
Wiek: 38
Dołączył: 13 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Chełmno
Wysłany: 2005-04-13, 16:30   

ok poradziłem sobie po wgraniu tego dodatku w telefonie zmieniał się IMEI po wgraniu fabrycznego wszystko śmiga.

ale pytanie mam czy ktoś widział to samo oprogramowanie z polskimi czcionkami? bo w tym niema a są tylko kwadraciki...?

jest ktoś w stanie mi pomóc?
^
 
 
 
igor81 
Wie co mówi



Telefon: 6230i
Operator: Era
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 326
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2005-04-13, 19:03   

ja próbowałem już edytować ten soft i poiwemci że nawet jak dodasz polskie znaki to ich nie edize bo ta czcionka jaka jest zastosowana w tym sofcie nie obsługuje polskich znaków więc wystarczy że zmienisz rodziaj czcionki i edize śmigać ale ten soft ma też wade nie pokzajue ile czasu z kimś gadałeś nawet w opcjachpołączeń nie liczy tego więc nie wiem czy warto sie bawić
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe
^
 
 
 
smootny 
Nowicjusz


Telefon: SE P800
Wiek: 38
Dołączył: 13 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Chełmno
Wysłany: 2005-04-13, 19:26   

a znacie jakieś adresy gdzie można by zassać jakieś ciekawe DARMOWE i zmodyfikowane sofciki do 3310 i 3410?
_________________
Hakirek
^
 
 
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-04-13, 19:44   

www.pasjagsm.pl
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
 
igor81 
Wie co mówi



Telefon: 6230i
Operator: Era
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 326
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2005-04-13, 19:46   

do 3410 to raczej nic nie znajdziesz bozadko kto to robic a jak chcesz już wyciągnięte grafiki zsoftu to napisz to dodam jako załącznik na forum ado 3310 to to co masz w downloadze pasji a jak nie to płatne z downloadu pasji polecam soft mrelo bardzo fajny sofcik
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe
^
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: