PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Dodadkowe diody w nokii 5510 ?? - kolejny bajer!!


Dodadkowe diody w nokii 5510 ?? - kolejny bajer!!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » Dodadkowe diody w nokii 5510 ?? - kolejny bajer!!
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
nosi 
Nowicjusz



Telefon: 7600
Operator: Plus
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 36
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2005-03-04, 21:19   Dodadkowe diody w nokii 5510 ?? - kolejny bajer!!

hej
teraz duzo sie widzi na pasji temetow o tych dodatkowych diodach po boku w N3310. i tak se mysle, ze ja tez cos takiego chce :mrgreen: Hmm tylko ja mam N5510 - i tu zaczolem glowkowac jak by tu zrobic takie cos. i wymyslilem - zrobic 3 dziurki w tej srodkowej obudowie ( po tej przeciwnej stronie do tych klawiszy skrutow), zakleic jakims klejem na goraco, i powsadzac w te miejsca :D kazda diode podlaczyc gdzie indziej, o tak
- 1 do buzzer
- 2 do wibry
- 3 do ktorejs z diod
I jak myslicie, wypalilo by to?? Najpierw wole sie zapytac, potem probowac zrobic :lol: Wszelkie uwagi, dawac tutaj.
Pozdro :mrgreen:
^
 
 
AdSense


MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-03-05, 03:30   

moja przygoda zakonczyla sie na przymocownaiu 3 didoek w korpusie i po podlaczeniu ich do wibry itak nieswiecily :( Narazie zostawilem same wyprowadzenia. Bede miec wiecej czasu to cos porobie.

Ty tez pokombinuj zobaczymy co wyjdzie.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
 
nosi 
Nowicjusz



Telefon: 7600
Operator: Plus
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 36
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2005-03-05, 15:22   

hmm tylko jednej zeczy nie wiem - jak bym chcial jedna diode podlaczyc, np. do wibry, to mam te kabelki przylutowac do tych plytek, tam gdzie sie laczy wibra z plytka glowna, czy jakos onnaczej
pozdro :lol:
^
 
     
tarkan1 
Nowicjusz


Telefon: E50
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 06 Wrz 2004
Posty: 18
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2005-03-07, 11:51   

w mojej 3310 (myślę że w inych nokiach bedzie podobne) podłączyłem dwie diody względem siebie równolegle a szeregowo z wibrą (plus odciety miedzy wibrą a płytką za pomocą izolacji i obwud od styku wibry do plusa przy buzerze {brak lutowana z płytką})
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-03-07, 12:27   

tarkan1, szeregow z wibra!? :shock: i to Ci dziala normalnie...? czy wibra jest slabsza?

MasterJapko, cos musiales zmascic :wink: jezeli polaczyles zgodnie z polaryzacja to musi dzialac... dales je rownolegle? chociaz jesli dales 3 naraz to moze za bardzo obciazaja.... sprobuj czy jedna zaswieci... a poza tym zeby nie oslabiac wibry to najlepiej dac tranzystor PNP (a najlepiej dwa - PNP + NPN - Darlington)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-03-07, 13:24   

kurde moze ja tez szeregowo sproboje :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
nosi 
Nowicjusz



Telefon: 7600
Operator: Plus
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 36
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2005-03-07, 16:26   

j apodlaczylem jedna (jak narazie ) diode do wibry i wszystko mi dziala :D tylko kurde czasami mi sie wylaczy i nie moge jej wlaczyc, wi ktos co to moze byc?? rano mi sie wylaczyla i do tej pory nie moge jej uruchomic, 0 martwa :cry: wczoraj tez tak mialem, rozkrecilem ja pare razy i dzialala, ciekawe co to moze byc??
Pozdro
^
 
     
morron 
Nowicjusz



Telefon: 7650
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 23 Lis 2004
Posty: 33
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-03-07, 18:17   

tam jak podlaczysz diodki do wibracji to dziala tak jak bys niebieskie diody polaczyl ze standardowymi ja dodatkowe diody zrobilem w 3210 w taki sposob :
znalazlem przed jednym stykiem od wibry rezystor (10ohm)i przed tym rezystorem podlaczylem diodki i elegancko swieci
^
 
 
     
nosi 
Nowicjusz



Telefon: 7600
Operator: Plus
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 36
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2005-03-07, 21:04   

ja tam normalnie podlaczylem do wibry, i nawet nie stracila mocy!! Wszystko jest ok!!Pozdro :lol:

[ Dodano: 2005-03-09, 19:33 ]
Ja mam takie pytanko - wie ktos moze co jest z moja komorka, bo czsami jak ja wlacam to sie przytnie i wylaczy sie. Tak juz od kupna mialem(kupilem nowa).
Pozdro
^
 
     
tarkan1 
Nowicjusz


Telefon: E50
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 06 Wrz 2004
Posty: 18
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2005-03-15, 12:37   

dodczas testów z madosa (kontrola wibry) niachciała chodzić parę stopni, podczas normalnego działania startuje trochę puźniej
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-03-15, 22:26   

nosi napisał/a:
Ja mam takie pytanko - wie ktos moze co jest z moja komorka, bo czsami jak ja wlacam to sie przytnie i wylaczy sie. Tak juz od kupna mialem(kupilem nowa).

nosi, ja tez tak mam z moja cegla... ale dopiero po flashowaniu to sie zaczelo i zdarzalo no co drugie wlaczanie... teraz chyba od 2 miesiecy wlacza sie normalnie :?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-03-15, 22:50   

to najlepiej chyba podłączyć pod wibre :?:
tylko w którym miejscu dokładnie :?:
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-03-15, 22:57   

No właśnie. Może ma ktoś zdjęcia jak i gdzie dokładnie już podłaczył pod wibre dodatkową diode. Można by napisac jakiś tutorialik o podłączaniu dodatkowych diód. :wink:
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-03-16, 00:33   

a co to za wyrazanie popracia :>
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2005-03-16, 14:12   

A co wy na to żeby podłączyć diode do anteny? Wtedy efekt powinien byc taki jak przy tych diodach naklejanych za anteną. Tylko moim zdaniem trzebaby albo podłączyć ją szeregowo z antena(równoległe podłączenie raczej odpada bo antena ma bardza mała rezystancje i napiecie na stykach też bedzie małe) ale to moze spowodować spadek zasięgu,albo jego całkowity brak :( , ale nie wiem... Albo przez tranzystor który wykrywając sygnał na antenie bedzie załaczał diode.

Podejmie się ktoś testu?
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Tuning nokii 7650 cewnik SW 1 2011-12-18, 18:51
Brak nowych postów zdjecie simlocka na nokii 6303c molo1985555 Simlock 1 2012-02-02, 16:37
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 08:13
Brak nowych postów Box do Nokii - Co i jak? 1496 Nokia 1 2012-08-27, 19:21
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40