PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Dodadkowe diody w nokii 5510 ?? - kolejny bajer!!


Dodadkowe diody w nokii 5510 ?? - kolejny bajer!!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » Dodadkowe diody w nokii 5510 ?? - kolejny bajer!!
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-03-16, 14:39   

MaximusResetus, przeczytaj sobie moj temat o tuningu 5110... samo sie zrobilo ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-03-16, 15:33   

słyszałem że można też diody wsadzić w gniazdo ładowania, jak to zrobić i pod co podpiąć :?:
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
nosi 
Nowicjusz



Telefon: 7600
Operator: Plus
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 36
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2005-03-16, 15:46   

Ja jz podlaczylem po wibre :D Jak sa chetni, to moge probic pare zdjec i opisac jak to zrobilem :wink: Wszytski mi dziala i wogule wibra nie stracila na mocy. Jest spoko!!
Bede niedlugo robil jeszcze 2 dodatkowe - jedna podlacze pod klawiature, a druga do jednej z diod po wyswietlaczem - bedzie gralo na zmiane w rytm dzwonka :)
Pozdro :mrgreen:
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-03-16, 16:46   

nosi, chętnych nie powinno brakować. Ja bardzo chętnie bym zobaczył co i jak.
^
 
  Skype
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-03-16, 23:43   

to jak podłącze pod wibre, to bedzie swiecić w rytm wibry :?:
może mieć inny kolor od pozostałych diód :?:
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
grabbersound 
Nowicjusz



Telefon: e616v 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 48
Skąd: Kędzierzyn
Wysłany: 2005-03-20, 01:24   

A po co podłączać, skoro można przykleić..? :)
_________________
To co robisz, nie musi zadowalać wszystkich. Od tego są agencje towarzyskie.
Trance, Acid, Hardstyle: www.grabbersound.tk
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-03-20, 01:30   

próbowałem podłączyć pod wibre i mi sie udało, teraz musze pożyczyć od kogos pistolet do klejenia i to zrobić, mam jeszcze jedno pytanie: czym przymocować te diody do płyty głównej :?: czy wystarczy je przyklejić na super glue :?:
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-03-20, 09:36   

wntl, będzie świecić w rytm wibry... a co do super glue na płycie....co comment. Jk chcesz możesz przykleić do korpusu na dziurkach które i tak musisz zrobić żeby było widać diody. Dokładnie jak to robić było na stronie megamobile.de , teraz strona u mnie przynajmniej nie działa...
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
grabbersound 
Nowicjusz



Telefon: e616v 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 48
Skąd: Kędzierzyn
Wysłany: 2005-04-28, 13:00   

Witam, podpiąłem sobie w 5510 niebieską diodę pod buzzer, efekt świet(l)ny ;) . Zrobiłem kilka bardzo dokładnych zdjęć mocowań, ale nie wiem czy ten temat jest aktualny, i czy mogę je tu umieścić... Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam ;)
_________________
To co robisz, nie musi zadowalać wszystkich. Od tego są agencje towarzyskie.
Trance, Acid, Hardstyle: www.grabbersound.tk
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-04-28, 13:16   

podłączyłem diody pod wubre i nie polecam, efekt naprawde marny, ledwo zipią :evil:
a tyle czasu sie męczyłem :evil:
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
nosi 
Nowicjusz



Telefon: 7600
Operator: Plus
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 36
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2005-04-28, 13:40   

grabbersound bardzo chetnie bym to zobaczyl jak to zrobiles, bo pod wibre podpiolem i mi ladnie swieci, nie wiem co jest zle u ciebie wntl?? Ja podlaczylem sobie czerwona diode i mi super swieci!!!! Probowalem podpieac pod buzzer ale nie moge!!! Wiec jak nie dasz zdjec to chociaz wes napisz jak to zrobiles grabbersound!!
Pozdro :lol:
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-04-28, 16:37   

wntl, ja też miałem ten problem jednak w temacie Jak porządnie stuningować nokie 3310 czy jakoś tak jest schemat, który zapodał Domi, by ta dioda świeciła normalnie jak pozostałe.
^
 
  Skype
     
grabbersound 
Nowicjusz



Telefon: e616v 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 48
Skąd: Kędzierzyn
  Wysłany: 2005-05-01, 21:32   

Witam,
Oto obiecane zdjęcia pokazujące w jaki sposób podpiąć diodę LED pod buzzer. Starałem się je zrobić niezamazane i w miarę ostre. Myślę, że jak na cyfrówkę to chyba wyszły nieźle ;) .
Nokia 5510 jest bardzo niedopracowanym modelem (jeśli chodzi o rozmieszczenie tajlów ;) ) i ma wewnątrz obudowę z 3310. Całe okablowanie z opornikiem mieści się znakomicie w miejscu na szarą kostkę (tą z wejściami i mikrofonem), która by się tu znajdowała w 3310. Użyłem opornika 100Ω i niebieskiej diody (taką mi sprzedała babka w sklepie komentując "tak, tak, ta jest napewno czerwona..." :/ ) W górnej części dużego korpusu pilnikiem zrobiłem dziurkę, przez którą widać rozbłyskującą diodę. Kabelków wcale nie trzeba przylutowywać do sprężynek od buzzera. Wystarczy ocynowane druciki spłaszczyć kombinerkami i wkomponować w owe sprężynki (widać na powiększeniu). Całość jest stabilna, telefonem można rzucać i nic nie odpada (oczywiście zależy od jakości przylutowania diody i opornika, a także rzucającego ;) ) Opornik jest konieczny, gdyż przy podłączaniu komórki do Dejana/mbusa na buzer idzie jakieś wyższe napięcie i bez rezystora dioda się rozbłyska i... przepala (też sprawdzałem). Chyba tyle...

W najbliższych planach: Podłączenie głośniczka pod wyjście słuchawkowe ;)

Pozdrawiam ;)
_________________
To co robisz, nie musi zadowalać wszystkich. Od tego są agencje towarzyskie.
Trance, Acid, Hardstyle: www.grabbersound.tk
^
 
 
     
nosi 
Nowicjusz



Telefon: 7600
Operator: Plus
Dołączył: 01 Lut 2005
Posty: 36
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2005-05-02, 13:05   

e no wypas, jak bede mial czas to poprobuje :d tylko skad wziasc ten opornik?? w takim zwyklym sklepie z elektornika bedzie?? :?:
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-05-02, 13:56   

grabbersound kawał dobrej roboty!
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Tuning nokii 7650 cewnik SW 1 2011-12-18, 18:51
Brak nowych postów zdjecie simlocka na nokii 6303c molo1985555 Simlock 1 2012-02-02, 16:37
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 08:13
Brak nowych postów Box do Nokii - Co i jak? 1496 Nokia 1 2012-08-27, 19:21
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40