PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak dodać nowe dzwonki do softu


Jak dodać nowe dzwonki do softu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » Jak dodać nowe dzwonki do softu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
  Wysłany: 2005-05-01, 12:44   Jak dodać nowe dzwonki do softu

Witam wszystkich,
Mam mały problem z modyfikowaniem softu. Chce zmienić dzwonki swojego softu. W tym celu PPMeditem kasuję wszystkie dzwonki i dodaję nowe. Ale tu mam problem - owszem dodać się da ale kiedy chce zapisać swoje dzieło pojawia się komunikat: "PPMedit can't calculate PPM CRC! You have to correct it" - i co mam z tym zrobić? Zły program czy jak? Modyfikuję oryginalny soft do 5510.
Proszę o pomoc
Pewnie to jakieś małe przewinienie... Pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


CooBek 
Wie co mówi



Telefon: 12333
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 252
Wysłany: 2005-05-01, 13:30   

PPMEdit ma problem w Twoim przypadku z sumami kontrolnymi. Użyj do wymiany dzwonków najlepiej programu FlashMaster 2k4, który stuprocentowo poradzi sobie z dzwonkami. Po sporządzeniu listy dzwonkow klikasz na "Correct Checksum" i zapisujesz plik flash :)
^
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-05-01, 14:19   

CooBek, A możesz podać link na ten program bo szukałem ale nie znalazłem. Będę wdzięczny. Pozdrawiam
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
CooBek 
Wie co mówi



Telefon: 12333
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 252
Wysłany: 2005-05-01, 14:35   

http://pasjagsm.pl/Downloads.html
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-02, 01:12   

wg mnie najlepszy do dzwonkow jest PPMManager :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-05-02, 07:44   

Ostatecznie jak dodaje dzwonki w ppmedit to: kasuje wszystkie, klikam wielokrotnie "add" i "load" zapisuje i .... w sofcie pod zakładką dzwonki nie ma nic :/
Coś przeoczyłem?? :?:
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-05-02, 08:40   

odpowiedź jest w conajmniej kulku poradnikach czy tutorialach znajdujących się czy to w download czy na forum, wystarczy posuzkać bo problem pojawiałsię już kilkanaście razy conajmnmiej.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-02, 10:28   

tuning_gsm, nie rob dzwonkow w PPMEdicie... w nim mozesz najwyzej poprawiac juz dodane - napisze jeszcze raz: PPMManager i jest git!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-05-02, 14:15   

a ja tam dzwonki robie tylko w ppm edit i jest git... po pierwsze nie usuwam zadnych tylko zamieniam w hexach i klikam update... a jezeli chce dodac cos wiecej to wtedy add i tez hex... aha i tuning_gsm musisz pamietac zeby id dzownkow sie nie powtarzaly :!:
_________________
"nasze zycie bedzie jak poemat... trzeba tylko znalezc dobry temat" :P
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 6210 [NPE-3] Pliki Softu Nozycoreki DCT-3 1 2012-03-26, 15:55
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 17:46
Brak nowych postów Simlock nowe Nokie BB5 SL3 itp bez wy... pirat Bazar 0 2012-04-03, 21:00
Brak nowych postów Nokia 3310 zmiana softu. LubiaK DCT-3 5 2013-04-09, 15:27
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20