PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Niebieskie diody, czy po montażu trzeba robić przeróbkę.


Niebieskie diody, czy po montażu trzeba robić przeróbkę.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » Niebieskie diody, czy po montażu trzeba robić przeróbkę.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
closet 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3210
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 53
Skąd: Kraków
  Wysłany: 2005-05-07, 22:00   Niebieskie diody, czy po montażu trzeba robić przeróbkę.

Mam pytanie, niedawno wymienilem diody pod klawiatóra mojej 3210 na czerwone-jest ok, teraz zastanawiam sie czy dac jasno niebieskie pod wyswietlacz ale na tutorialu blued.co.uk czy jakos tak pisało ze przy montowaniu niebieskich trzeba robic jakies przeróbki jeszcze dodatkowe. czy to prawda?
^
 
     
AdSense


Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-05-07, 22:56   

Moze tam chodzilo o przerobke majacą na celu podwyższenie jasność swiecenia??? bo niebieskie diody lutuje sie tak samo jak inne :)
^
 
 
     
closet 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3210
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 53
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-07, 23:26   

chodziło mniej wiecej o to e jak sie tam czegos nie zamontuje jeszcze to beda swiecic nie prawidłowo, nie pamietam ale mniej wiecej o cos takieo chodziło
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-08, 00:04   

closet, wlutuj te diody i zobaczysz ze bedzie dobrze! a najwyzej mozna jeszcze zrobic taki mostek zeby swiecily jasniej... ale jesli beda niebieskie tylko pod lcd to raczej nie trzeba bedzie nic mostkowac :)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-08, 13:03   

Cytat:
bo niebieskie diody lutuje sie tak samo jak inne :)

ale raczej z przeciwna polaryzacja w stosunku do czerwonych :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-05-08, 13:42   

MasterJapko, z taką samą polaryzacją - czerwone są inaczej oznaczane :D
a ta przeróbka polega tylko i wyłącznie na zwarciu jednego rezystorka (żeby przepuszczało więcej prądu) ma to na celu podwyższenie jasności świecenia diod.
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-08, 15:07   

Cytat:
MasterJapko, z taką samą polaryzacją - czerwone są inaczej oznaczane :D


mozliwe ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-08, 15:15   

grzesiek1711 napisał/a:
a ta przeróbka polega tylko i wyłącznie na zwarciu jednego rezystorka

nie! tak jest w 3310 i to nie przez ten rezystor plynie prad do diod tylko steruje on ukladem N400 odpowiedzialnym za diody i wibre

natomiast w 3210 trzeba polaczyc drucikiem 3 punkty przy V105 i V108...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-05-08, 23:13   

na przkałdzie 82
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-09, 00:27   

y37, przeciez napisalem ze w 3210 jest inaczej... :/
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 3310 Pod ładowarką Swiecą 3 Diody KamilGSM DCT-3 9 2007-11-18, 19:39
Brak nowych postów Diody pod klawą ngage adam1993 DCT-4 1 2008-01-17, 15:17
Brak nowych postów nokia 6300 - swiecą się tylko boczne ... pioneerGSM BB5 4 2009-02-03, 16:40
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Zepsułem Wyłącznik w noki 3310 co rob... Joger DCT-3 18 2009-03-14, 16:42
Brak nowych postów NOKIA 6021 KOMUNIKAT ''NIE ŁADUJE'' C... EMEK DCT-4 5 2009-11-09, 01:11