PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 3310 i Rolis 4.79 --> Problem


nokia 3310 i Rolis 4.79 --> Problem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » nokia 3310 i Rolis 4.79 --> Problem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kubeq 
Nowicjusz


Telefon: Duet :D
Operator: Heyah
Dołączył: 03 Paź 2004
Posty: 3
Skąd: otwock
Wysłany: 2005-04-17, 13:14   nokia 3310 i Rolis 4.79 --> Problem

cze
wchce wgrać flasha do tej nokii wyskakuje mi error:Power Off mobile first and ther connect.(Or check cable : phone TX=low(0) expected but phone TX=higt read)
Telefon jest podłaczony prawdołowo.Port LPT działa.Windows XP Pro SP2 i rolis 4.79

pozdro
^
 
 
     
AdSense


ZiP 
Użytkownik
..::DeMoN::..



Telefon: SE K500i
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 91
Skąd: Ruda Śl
Wysłany: 2005-04-17, 13:29   

Nie próbujesz flashować przy załoączonym telefonie ??
Podłącz telefon ... wyłączony ... daj wysyłanie softu ... i wciśnij krótko przysick Power ... tak by fon sie nie załączył ... powinno pójść ... bo z komunikatu widać ze robisz to przy włączonym fonie :P


A masz userporta ??
_________________
MagiC HuB AdmiN
Magic HuB --> dchub://magichub.ddns.ms:7777
>>> http://www.zip.mystic.prv.pl <<<
Ostatnio zmieniony przez ZiP 2005-04-17, 13:31, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-04-17, 13:31   

Kubeq, poczytaj dokładnie to forum i użyj przycisku szukaj.
Używaj rolisa 4.78 bo jest lepszy. Z komunikatu wynika, że chcesz flashować na włączonym telefonie. Upewnij się, że telefon jest wyłączony i nie ma karty sim.
Widzę, że masz win xp, więc pamiętaj również o tym, że musisz mieć zainstalowanego userporta.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
Kubeq 
Nowicjusz


Telefon: Duet :D
Operator: Heyah
Dołączył: 03 Paź 2004
Posty: 3
Skąd: otwock
Wysłany: 2005-04-17, 14:01   

userporta,mam.jak.naciskam włącznik Power i właśnie to wyskakuje.Na rolisie 4.78 jest to samo :|


EDIT:Bateria oczywiście jest na full
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-17, 14:04   

ale chyba wiesz, że masz króciutko włącznik prycisnąć, może trzymasz za długo i telefon się włącza... musi do flashowania być wyłączony!!
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
Kubeq 
Nowicjusz


Telefon: Duet :D
Operator: Heyah
Dołączył: 03 Paź 2004
Posty: 3
Skąd: otwock
Wysłany: 2005-04-17, 14:25   

wiem o tym ;p tak robię :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-04-17, 20:17   

Kubeq, docisnij reka wtyczke do telefonu!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-04-17, 20:48   

Pisze to juz chyba tysieczny raz.. v4.79 to najwiekszy niewypal Rolisa jaki wyszedl.. Uzywajcie v4.78b005 i v4.71..

www.mj.techtronic.pl/Programy.rar
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-04-17, 20:54   

MasterJapko, ale Kubeq napisal ze na 4.78 to samo... nie wydaje mi sie to wina programu
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Metsi 
Nowicjusz


Telefon: N3310
Operator: Era
Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2004
Posty: 25
Skąd: Gostynin
Wysłany: 2005-04-17, 23:21   

Ja tak mialem, ale nie wiem czemu samo przeszlo ;/
Poprobuj rzeczywiscie docisnac wtyczke bo czasem moze nie laczyc. Mozesz tez sprobowac na innej baterii. Ja tak mam na m-busie i wszystko co robie niewazne na jakim telefonie to robie na mojej baterii. Dziala na 100% :D
_________________
Yo
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-04-21, 17:20   

a wiec podsumujmy:
uzywaj 4.78
docisnij wtyczke
nie przytrzymoj power
sprawdz na innej koncowce
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52