PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Pomóżcie mój błąd podczas wgrywania nowego softa w 3310


Pomóżcie mój błąd podczas wgrywania nowego softa w 3310

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » Pomóżcie mój błąd podczas wgrywania nowego softa w 3310
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Cipek 
Nowicjusz


Telefon: 696996886
Operator: Era
Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2005-04-12, 22:45   Pomóżcie mój błąd podczas wgrywania nowego softa w 3310

mój błąd podczas wgrywania nowego softa do 3310 mialem softa od 7acus-a usłyszałem od kolegi ze Mrelo jest o wiele lepszy wiec sciagbolem go z download zgralem sobie tego starego softa od 7acusa i przystapilem do wgrywania nowego na poczatku program nie chcial odpalic lecz gdy juz ruszyl otworzylem zly soft kawalek softu z noki 3410 i on sie wgrał a teraz nic sie nie da zrobic w telefonie mam wymienione diody na niebiesko i jest mi go troche szkoda nie da sie usunąć tego starego softa bo go knok nie czytaco zrobic czy jest jakas szansa na uratowanie tego telefonu prosze was piszcie a moze jest jakas osoba z okolic Orzesza ktora moglaby mi wgrac tego softa zaplace do 20 zl smialkowi ktory sie tego podejmnie z Gory dzieki Pozdrowienia
^
 
 
     
AdSense


bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-04-12, 22:57   

Cipek, możesz do mnie przyjechać :P , a tak na poważnie. Odpal kNok'a i w menu Skasuj jest skasuj flash wpisz tam by kasowało od adresu 200000 do 400000. Wtedy skasujesz cały flash(jeśli nie pójdzie patrz dalej). Później wgraj go jeszcze raz. Jeżeli nie pójdzie kNok'iem to odpal GeoFlash i nim spróbuj wgrać soft.
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-13, 06:35   

albo od razu próbuj wgrywać z zaznaczoną opcją don`t erase before write. Zawsze możesz spróbować też z innymi flasherami, a nie na upartego knocka.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
Cipek 
Nowicjusz


Telefon: 696996886
Operator: Era
Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2005-04-13, 07:34   

niestety nie da sie bo on wogole go nie czyta. ten knok a telefona nie da sie wlaczyc i ani wgrac nowego softu bo nie da sie wcisnac power bo nie zaskakuje
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-13, 07:58   

po tym jak zgrasz soft, wyciągnij na chwilę baterię, swoją drogą baterię masz naładowaną na full??
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
Cipek 
Nowicjusz


Telefon: 696996886
Operator: Era
Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2005-04-13, 09:28   

no ale on ani rusz zaden program go nie czyta juz nie wiem. bo jakby szlo skasowac tego od tej 34 to byloby super bo potem tylko by sie wgralo od mrelo ale sie nie da :(
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-04-13, 11:34   

Cipek, a probowales Rolisem 4.78b5?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-04-13, 13:06   

Cipek, a może piny nie stykają z płytą. Próbowałeś docisnąć :?: Miałem też taki problem, ale GeoFlash mi go załatwił :D [quote]ten knok a telefona nie da sie wlaczyc i ani wgrac nowego softu bo nie da sie wcisnac power bo nie zaskakuje[/b] nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale odpowiadam na to co zrozumiałem (troszke zagmatwane :P ) Przy flashowaniu wciskasz POWER tylko na małą chwilę. Jeżeli to wiesz to ja nie przyjażyłem tego co napisałeś (a to wina dzisiejszej szkoły)
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
Cipek 
Nowicjusz


Telefon: 696996886
Operator: Era
Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2005-04-13, 16:12   

on wogole nie chce sie uruchomic bo to byl tylko kawalek tego softu z 3410. przeczyscilem te styki a on dalej ani rusz nie probowalem tym rolisem bo nie umiem zainstalowac tych sterownikow pod XP

[ Dodano: 2005-04-13, 17:14 ]
i dlatego nie da sie ani ussunac tego softa ani wgrac nowego bo przy tym wgywaniu nie zaskakuje ten power i jest kaplica :(
^
 
 
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-04-13, 19:25   

Cipek, :shock: więc jak chcesz flashować :?: bez sterow. Spróbuj XPMobile.
A tutaj masz jak zainstalować UserPort'a
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
 
Cipek 
Nowicjusz


Telefon: 696996886
Operator: Era
Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 5
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2005-04-13, 21:02   

no wlaśnie robie na tym programiku ale tesz nic jak juz teraz chce wgrywac softa to trzeba wcisnac power i on nie zaskakuje

[ Dodano: 2005-04-13, 22:28 ]
jezeli ktos wie jak to zrobic to piszcie rowniez na gg:7193156
^
 
 
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-04-18, 23:36   

Cipek, zorb w atkeij kolejnosci:

1.Zaopatrz sie w rolisa v4.78b005 www.mj.techtronic.pl/Programy.rar
2.Zrob reset kompa
3.Wylacz wszytko co ci sie odpalilo w traju, komunikatory itp
4.Odpal rolisa
5. Wcisnij alt crtl del
6. W procesach znajdz rolisa kliknij prawym -> piorytet ustaw na wysoki
7.wylacz menadzer
8.podlacz kabel i wgraj jakiegokolwiek czystego FUBU
9. Czerwone kolko, wyberz flash
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: