PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > uwalona nokia 6110 podczas wgrywania softu


uwalona nokia 6110 podczas wgrywania softu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » uwalona nokia 6110 podczas wgrywania softu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mosiek 
Nowicjusz


Telefon: NEC E228
Operator: Orange
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 22
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-05-04, 21:18   uwalona nokia 6110 podczas wgrywania softu

Mam taki problem z telefonem nokia 6110 mialem do tej pory telefon sie nie odpalal ale zmienilem wyswietlacz w niej i przeczyscilem ja dokladnie i zaczela dzialac normalnie tylko cos mnie podkusilo i zaczolem do niej wgrywac soft od noki 6150 i podczas wgrywania softu a dokladniej podczas kasowania softu rolis 478b5 powisil mi sie i przestal wykrywac telefon i sie wogole nie wlacza czy da sie jeszcze cos z tym zrobić ??
Ostatnio zmieniony przez mosiek 2005-05-05, 02:02, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-04, 21:39   

mosiek, musisz miec naladowana baterie!
jesli zrobiles backupa to probuj wgrac go (rolisem lub knokiem) a jesli nie to sciagnij fubu i wgrywaj... czasami trzeba pare razy sprobowac tylko musisz miec naladowana baterie!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mosiek 
Nowicjusz


Telefon: NEC E228
Operator: Orange
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 22
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-05-04, 21:53   

Domi napisał/a:
mosiek, musisz miec naladowana baterie!
jesli zrobiles backupa to probuj wgrac go (rolisem lub knokiem) a jesli nie to sciagnij fubu i wgrywaj... czasami trzeba pare razy sprobowac tylko musisz miec naladowana baterie!



baterie mam naladowana na maxa! co to jest fubu a czy nic sie nie stanie jak potem wgram soft od 6150 czy to jest to samo czy ewentualnie moglby mi podeslac na pw ???
^
 
 
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 72
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-05-04, 22:27   

Edit: Proszę następnym razem poprawnie formułować temat
_________________
Carpe diem, quam minimum credula postero.
http://www.garnek.pl/bonzaj/archiwum
Ostatnio zmieniony przez Bonzaj 2005-05-05, 10:51, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-04, 23:09   

Proboj usuwac knokiem soft (tylko usowac nie nadpisywac) Jak niepojdzie to rolisem v4.71 proboj. Sprawdz miernikiemnapiecie czy masz na full naladowana baterie
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-05, 01:38   

mosiek,
1. zmien temat postu!

2. fubu - full backup czyli pelny oryginalny flash
3. 6150 sie rozni od 6110 i wydaje mi sie ze moze nie dzialac
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mosiek 
Nowicjusz


Telefon: NEC E228
Operator: Orange
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 22
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-05-05, 02:04   

Domi napisał/a:
mosiek,
1. zmien temat postu!

2. fubu - full backup czyli pelny oryginalny flash
3. 6150 sie rozni od 6110 i wydaje mi sie ze moze nie dzialac



ad1. juz zmienilem
ad2. nie daje sie bo tesz wywala komunikat ze nie wykrywa telefonu
ad3. czy mozliwe jest ze cos sie uwalilo jak zaczolem wgrywac ten soft od 6150 ??
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-05-05, 07:06   

Sprobuj na kompie kolegi.
Przycisnij lapka koncowke flashera.
Przeczysc styki.
Ewentualnie sprobuj geo flasherem.
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-05-05, 08:33   

ja miałem podobnie w swojej byłej 5110. Najważniejsza sprawa to bateria!! Mi rollis wogóle nie zaczynał flashować, chociaż czytał flasha bez problemu. Pomógł Knock xp i wgranie flasha ze wspomnianą funkcją don`t erase before write. Jak złapiesz rollisem to po zainicjowaniu i po rozpoczęciu wgrywania podłącz ładowarkę.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-05-05, 10:06   

sam pomysł zeby wgrywac soft od 6150 był głupi ona ma wap i inne zakresy
a co do 6110 (ze ja soft do tego cholerstwa zrobilem) na poczatku baw sie rolisem i proboj flashowac na ładowarce jak nic wykorzytsaj porady powyrej a sproboj na innym systemie
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-05, 13:39   

y37, 6150 ma WAP :| :roll: :?: a tego to ja nie wiedzialem...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-05-05, 13:54   

ja również... pomylili się na wszytskich portalach gdzie są opisy telefonów..;) http://www.gsmonline.pl/t...ails.php?id=146
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-05-05, 13:56   

nie ma wapa.sam mam 6150 i nie ma;] to jest prawie to samo co 6110 więc nie ma po co wgrywać soft z 6150 do 6110 :wink:
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-05-05, 16:34   

ee no to skad ja miałem uslugi w tej cegle? :-D

[ Dodano: 2005-05-05, 16:35 ]
Kod:
   # Usugi
   @item title=393 gfx=0x4F flag2=0x3D func=0x387
   @menu dispmode=0x80
      @header title=0 flag2=0x41

      # Zakadki osobiste
      @item title=1026 flag2=0x50 func=0x1A85

      @item title=0x10E5F0 flag2=0x50 func=0x1A95 arg=0x1

      # Usugi Nokia
      @item title=364 flag2=0x50 func=0x1A95 arg=0x2

   # Usugi
   @end


[ Dodano: 2005-05-05, 16:37 ]
jak sie myle to mmi powiecie bo morze mi sie cos rzeczywiscie popieprzylo
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-05, 19:43   

y37, uslugi to nie WAP ;) Nie w tym wypadku. Tak samo jak w 8210 tez sa uslugi a wapa to to nieposiada.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Zły dźwięk podczas rozmów [lumia 630] jakubbb Nokia 1 2015-07-09, 14:47
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39