PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > uwalona nokia 6110 podczas wgrywania softu


uwalona nokia 6110 podczas wgrywania softu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » uwalona nokia 6110 podczas wgrywania softu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mosiek 
Nowicjusz


Telefon: NEC E228
Operator: Orange
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 22
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-05-16, 17:02   

witam po długiej ciszy znów sie odzywam <lol> mam postepy rolis jak i knok zaczely mi wykrywać telefon w konoku niby usunoł ten soft co zaczolem wgrywać a w rolisie jak dam flash to mi wiesaza kompa na jakaś 1minute i potem wywyala jakiś komunikat podkreślam jeszcze ze mam naładowana baterie na full a i kabel mam sprawny tak jak pisalem w moim pierwszym sofcie co byscie zrobili na moim miejscu prosze pomuszcie mi z tym telefonem !! :((
^
 
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-05-16, 19:32   

Mozesz zamiescic ten komunikat co rolis wywala???
A co jest jak flashujesz knokiem???
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-05-17, 12:08   

mosiek, spróbuj na win 98 i knock xp, jak dlam nie to najlepsze narzędzie do stawia nia starych fonów, rollis i xp nieraz niedomagają. Nieraz po zainicjowaniu flashowania trzeba ładowarkę podłączyć żeby było wszystko ok.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
mosiek 
Nowicjusz


Telefon: NEC E228
Operator: Orange
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 22
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-05-17, 13:47   

fijar napisał/a:
mosiek, spróbuj na win 98 i knock xp, jak dlam nie to najlepsze narzędzie do stawia nia starych fonów, rollis i xp nieraz niedomagają. Nieraz po zainicjowaniu flashowania trzeba ładowarkę podłączyć żeby było wszystko ok.




Niestety tak jak pisalem wczesniej niestety niemam kompa na ktorym jest win 98 a i wszyscy moi znaiomi maja xp jest jeszcze jakas szansa zeby odratowac ten telefon ???
^
 
 
     
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-05-17, 14:11   

a tak ciezko zainstalowac sobie 98 i sprawdzic :| jezeli naprawde zalezy ci zeby odratowac ten fon to zrobisz to... peace V
_________________
"nasze zycie bedzie jak poemat... trzeba tylko znalezc dobry temat" :P
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-05-17, 15:25   

Cytat:
a tak ciezko zainstalowac sobie 98 i sprawdzic :| jezeli naprawde zalezy ci zeby odratowac ten fon to zrobisz to... peace V



ja chocbym mial nieuratowac jakiegokolwiek fona to teraz bym niezainstalowal zadnego innego systemu, bo pliku ktore bym mogl stracic sa o wiele drozsze niz jaki kolwiek telefon.. Mysle ze duzo osob ma podbnie z kompem a nie kazdy byl taki madry zeby zorbic 2 partycje FAT zamiast NTFS ;) Dlatego taka pomoc jak twoja jest naprawde zbedna..

mosiek, jest poczytac wsyztkie tutoriale na pasji, zainstalowac wszytkie potrzebne biblioteki, po resecie po wylaczaj co sie samo wlaczylo, w msconfigu powylaczaj pliki autostartu, odpal rolisa i wcisnij all crtl del i ustaw pirotet na wysoki. I MUSI DZIALAC BO JA TAK ROBIE I SMIGA :)


_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
mosiek 
Nowicjusz


Telefon: NEC E228
Operator: Orange
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 22
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-05-17, 16:25   

riger napisał/a:
Mozesz zamiescic ten komunikat co rolis wywala???
A co jest jak flashujesz knokiem???





Flash erasing error Must receive 91 00 FF. but received 00 FF FF
check Vpp, Vbat voltage, phone type


to mi wywala baterie mam naladowana na maxa jakby co !!
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-05-17, 17:42   

No czyli nie możesz usunąć starego softa.
Wymyj i wygrzej flasha, a potem spruboj sofcika zmienic, jak nic nieda to spruboj go wymienic.
Ostatnio zmieniony przez riger 2005-05-17, 18:25, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
mosiek 
Nowicjusz


Telefon: NEC E228
Operator: Orange
Dołączył: 12 Lut 2005
Posty: 22
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-05-17, 17:48   

riger napisał/a:
No czyli nie możesz usunąć starego softa.
Wymyj i wygrzej flasha, a potem spruboj sofcika zmienic, jak nic nieda to spruboj go wymienic.

[ Dodano: 2005-05-17, 18:43 ]
No czyli nie możesz usunąć starego softa.
Wymyj i wygrzej flasha, a potem spruboj sofcika zmienic, jak nic nieda to go wymien.



a mogłbym sie od was dowiedziec gdzie dokladnie jest czy wogole mam wymyc cala płyte glowna od tego telefonu ???
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Zły dźwięk podczas rozmów [lumia 630] jakubbb Nokia 1 2015-07-09, 13:47
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39