PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [3210] - "nie ładuje" dziwny objaw


[3210] - "nie ładuje" dziwny objaw

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [3210] - "nie ładuje" dziwny objaw
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
loko-wj 
Nowicjusz



Telefon: DCT 3
Operator: Era
Dołączył: 23 Lip 2005
Posty: 36
Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2006-04-18, 17:45   [3210] - "nie ładuje" dziwny objaw

Witam! Dostałem Nokie 3210, która nie ładuje. Po podłączeniu ładowarki wyskakuje komunikat "nie ładuje" tak po 15 sek. Robi to na kilku ladowarkach. Przelutowanie styków nie pomaga. Soft też pare razy zmieniony. Jednak raz udało mi się ją naładować, kiedy podłączyłem oryginalną ładowarke impulsową Noki, lecz wtedy bateria sie mocno grzała... jak ją naprawić żeby ładowała się na wszystkich ładowarkach. Piszcie swoje pomysły. Pozdro for all
_________________
Chuck Norris kopnął kiedyś konia w szyje. Tak powstały żyrafy. <lol>
^
 
 
     
AdSense


madman 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 20
Wysłany: 2006-04-18, 19:03   

"Nie ładuje" to raczej problem baterii, a nie samego telefonu. Tutaj szukaj rozwiązania.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-18, 19:39   

madman, komunikat "nie laduje" to BAARDZO zadko bateria a czesciej ccont, w nowszych UEM, padniety warystor itd ale bateria najzadziej ;) ale baterie zawsze warto sprawdzic ;D

loko-wj, sprawdz jaka jest impedancja na gniezdzie DC Jack (ladowania w fonie) powinno byc ok 3,6KOhm jak nie mam to sprawdzaj pokoli linie ladowania a jak jest to grzanie ccont'a i nowy sprawdzony sofcik

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
loko-wj 
Nowicjusz



Telefon: DCT 3
Operator: Era
Dołączył: 23 Lip 2005
Posty: 36
Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2006-04-18, 19:57   

baterie mam 2 wiec niepowinna to byc wina bateri... mysle ze wymiana chaps pomoze, wlasnie sie zabieram za wymiane
_________________
Chuck Norris kopnął kiedyś konia w szyje. Tak powstały żyrafy. <lol>
^
 
 
     
madman 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 20
Wysłany: 2006-04-18, 20:42   

tranceman napisał/a:
madman, komunikat "nie laduje" to BAARDZO zadko bateria a czesciej ccont, w nowszych UEM, padniety warystor itd ale bateria najzadziej ;) ale baterie zawsze warto sprawdzic ;D

Niemniej u mnie takie hece sprawiała bateria kupiona na Allegro. Z oryginalną nigdy takich problemów nie miałem. Ale jeśłi pytający ma dwie, to można je wykluczyć.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: