PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3210 - prawie wszycho OK, prawie...


3210 - prawie wszycho OK, prawie...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3210 - prawie wszycho OK, prawie...
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
  Wysłany: 2007-02-08, 19:51   3210 - prawie wszycho OK, prawie...

Witam!
Mam następujący problem z NK 3210 - Kupiłem ją bez polaka i z zagramaniczynym lockiem. Postawiłem nowego softa (na początek oryginalnego) i zrobiłem sumy kontrolne itd, itp. Sądzę że nie ma to znaczenia że brak jednej linii na wyświetlaczu.
No i za każdym razem gdy wchodzę w wiadomości graficzne dostaje zwisa... muszę wyjmować baterię. Zmieniałem softa ale na każdym jest to samo... potem próbowałem wbić eprom'a no i wywala mi błąd "File size must be n*64KB (n=1,2,3...)" no i tak przedstawia sie sytuacja z eprom'em. Wgrywam to rolisem , knockiem tez próbowałem i tez nic... Ściągałem innego eprom'a bo domyślam sie że ten jest walnięty albo za mały lecz to nic nie pomogło... No i w tym momencie stoję...
HeLP!!!
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-08, 19:56   

Spróbuj wgrać inny eeprom
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-02-08, 20:45   

mialem ten sam problem z 3310, w knocku wszystkie resety po kolei i pomoglo, wiec tobie tez musi pomoc
^
 
     
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-02-08, 21:24   

co do innego eeproma to próbowałem juz chyba z 5 i nadal to samo... a zaraz spróbuje te resety w knocku i odpiszę :D

[ Dodano: 2007-02-08, 21:34 ]
wielkie dzięki! wszycho chodzi jak trzeba!!! THX!!!
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-02-08, 22:16   

przy roznych takich bledach czesto pomagaja resety. lock
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-02-08, 23:39   

Reich napisał/a:
Spróbuj wgrać inny eeprom

chyba nie zwrocieles uwagi ze to jest 3210... w ktorej eeprom jest w osobnym ukladzie i nie wgrywa go sie flasherami tylko NokiaSP (chyba na mbusa jak dobrze pamietam) ktory i tak zwykle nie dziala ;) ale to nic bo w 32 zwykle nie ma potrzeby zmiany e2p
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-02-11, 01:14   

No dobrze że Domi na to wagę w końcu zwrócił. W Nokiach z zewnetrznym epromem nie wgrywamy nowego eproma. a jeśli chodzi o wiadomości graficzne i zwisy to normalka w tym modelu. Musisz zrobić resety z poziomu nokia eprom tool itp. a potem ustawienia fabryczne w telefonie.
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-02-11, 02:59   

co do samego eepromu to istnieje też możliwość wgrać go dzięki NokiXowi - repair_external_eeprom :)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Szukam skryptu own number NOKIA 3210 diehard123 NokiX 2 2009-02-02, 22:52
Brak nowych postów Nastolatka wysłała prawie 15000 smsów... sundance_kid PasjaPUB 14 2009-03-27, 17:07
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi 3210 problem Joger DCT-3 8 2009-04-10, 12:42
Brak nowych postów Pomocy!Motka K1 prawie padla Dawido16 Motorola 6 2009-08-18, 17:34
Brak nowych postów Lekki wznawia produkcje Nokia 3210 adammmos PasjaPUB 3 2010-12-22, 11:57