PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 - brak ścieżki pod diodą ..


3310 - brak ścieżki pod diodą ..

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 - brak ścieżki pod diodą ..
Zamknięty przez: Domi
2006-07-11, 08:59
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-07-10, 19:51   3310 - brak ścieżki pod diodą ..

Dostałem w łapki 3310 .. blue leds po klawiaturą pod lcd brak diód .. Mam je wlutować .. Jutro będe miał diody ;D ale jest problem ... Jak wlutować jedną diodę, jak nie ma pod nią ścieżki ..
Filoetowy kwadrat - tu nie ma ścieżki to jasne .. I mam pomysł .. Na zielono zaznaczyłem kabelek który mam zamiar poprowadzić z bodajże "minusa" jednej diody do drugiej .. Czy ledy zaświecą pełnym blaskiem? :D Może macie inny pomysł skąd podciągnąć zasilanie .. ?
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-10, 21:21   

lala166, zrob dokladnie tak jak wymysliles! dioda bedzie sie trzymac jednego pada (tego ktory jest) a do drugiej koncowki drucik od najblizeszej diody. bedzie ok!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-07-10, 22:04   

lala166, jedna zerwana ścieżka to pestka. Wiesz jak pierwszy raz zmieniałem diody w 3310 to pod klawą mi poszło świetnie. Ale LCD zerwałem większość ścieżek. Tylko 1 dioda się świeciła. I pomysł z kabelkami okazał się strałem w 10(słownie: dziesiątke =)). Polecam cieniutkie kabelki z silniczków np. takich z zabawek dla dzieci. To są takie cieniutkie druciki miedziane. Tylko pamiętaj że na tym jest izolacja i musisz ją zdjąć w miejscach lutowania. A co do tej 3310 to fotki wrzucę pojutrze, jak wrócę do domu.
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-07-11, 05:45   

Domi właśnie o to dokładnie mi chodziło ;)

Hehe Dzięki Panowie .. Tak myślałem .. Diody lutuje nie poraz pierwszy ale wolałem sie upewnić.. Wczoraj wieczorem wziąłem omomierz w łape, sprawdziłem swoją hipoteze i stwierdziłem że będzie ok =D Czekam tylko na pana listonosza który mi przyniesie diody (skończyly mi sie) ...
Temat uważam za zamknięty
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-11, 08:59   

no to zamykamy
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: