PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 dziwny problem:/ 3&1


3310 dziwny problem:/ 3&1

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 dziwny problem:/ 3&1
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2005-12-02, 09:48   3310 dziwny problem:/ 3&1

Witam,
Dostałem nokie i sie wogole nielanczała wiec pierwsze co zrobiłem to ja przefleszowałem , wlozylem swoja karte i poszedłem spac rano wstaje a telefona tak samo jak poprzednio nieidze wlaczyc wiec wgrałem jeszcze raz flasha ale tym razem starsza wersje z obserwacji telefon wlanczał sie i wylanczał, po ktoryms razie wyskoczył napis "contact Servise"

Niewniem co teraz z nim zrobic:/
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
AdSense


superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2005-12-02, 11:09   

tokarool, wgraj full flesha i eeprom i powinno byc
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2005-12-02, 11:34   

Zrobiłem full Erase nastepnie wgrałem flesha eeproma imei lock, sumy i reset full factory.

Telefon sie sam z siebie resetuje cos kolo 10min
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-02, 12:32   

wykąp i wygrzej
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2005-12-04, 18:00   

wykapałem w wanience ultra dzwiekowej lecz zeby ja wygrzac niemam takiego sprzetu:/ Macie jakies domowe sposoby? bo wykompanie nic niedało nadal to samo;/
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
TROPICAL 
Starszy Użytkownik
...oj niewie...



Telefon: DCT-3
Operator: Orange
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 239
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2005-12-04, 18:38   

Weż zwykłą suszarke do suszenia włosów i grzej albo połóz na goracy kaloryfer (podłóż kartke papieru) i ujdzie :)
_________________
KONSTYTUCJA RP z 2 Kwietnia 1997 Art. 54, punkt 1:
"Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji"
gó.... prawda
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-04, 20:08   

TROPICAL napisał/a:
Weż zwykłą suszarke do suszenia włosów i grzej albo połóz na goracy kaloryfer (podłóż kartke papieru) i ujdzie :)

co ujdzie? co najwyzej plyn (woda, spirytus czy cos innego) wyparuje
ale zimnych lutow w ten sposob nie poprawisz... musisz miec HA lub opalarke
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-12-04, 21:29   

hmmmm

Jeśli wchodzi cały flash (po uprzednim full erase) i telefon działa tak jak powinien przez jakiś czas, dajmy na to jeden dzień po czym wyskakuje CS... to dziwna sprawa.

Troszke z teori:
Pamięci typu flash, eprom, eeprom są pamięciami wielokrotnego prgramowania. Pamięc na nich jest zapisywana za pomocą pojemnosci (coś w rodzaju kondensarorów). Jeśli dany "kondensatorek" jest naładowany to na tym bicie występuje '1' a jesli nie to '0'. Ilość bitów w danym sektorze zapamiętywania uzależniona jest od liczby dostępnych pojemosci w danym systemie pamięci.

Wnioski:
Jeśli któregoś z tych "kondensatorków" nie da się naładować to nie wgramy prawidłowo całego algorytmu. (Nie wszystkie programatowy mają opcje badania wgranego algorytmu i nie wykrywają błędów z tym związanych). Jeśli nie wgramy prawicłowo flasha wyskakuje nam CS...

dziwi mnie jedno ze jak wgrałeś flasha i telefon działał przez 1 dzień a potem umarł i znowu wgrałeś falsha i znowy się włączył... dziwne. Myśle że coś jednak jest z tą koscią bo może jest jusz za dużo razy flashowana i nie trzyma pamięci.

Jeśli popełniłem jakieś błędy merytoryczne to napiszcie o tym.

Pozdrawiam...
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2005-12-05, 17:58   

tokarool, a co do twojego fona to mialem kiedys cos podobnego,
contact service raz sie wyswietlal a raz telefon chodzil dobrze, wygrzalem cobbe i pomoglo
sprobuj wygrzac nad tą kuchenka
poszukaj na forum bo gdzies czytalem ze ktos wymienial PA nad kuchenka gazowa i udalo sie mu

Pozdrawiam !!!
Ostatnio zmieniony przez bubek3 2006-06-05, 00:52, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-05, 23:23   

pogrzej flasha i COBBe i CONNT'a. Mozesz to zrobic np. tym palnikiem z allegro. Chyba kazdy wie o jaki chodzi ;) Ten ktory osiaga temp. 1300 stopni celcjusza :p Tylko ostroznie, ja juz jedna 3310 tak naprawilem ale jedna sie podjarala :p
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2005-12-06, 19:02   

Telefon niebył duzo razy fleshowany, dopiero pierwszy raz wymieniłem soft jak padł na cacy, tzn juz sie nawet wlaczyc niechciał.
Na samym poczatku wyłanczał sie i wlanczał az pewnego dnia sie wogole zalaczyc niechciał, wiec go sfleszowałem i nadał to samo a cs wyskakuje od czasu do czasu, wyłoze baterie włoze spowrotem i chodzi(nadal sie resetuje).
Dokldany opis usterki:]

Co do opalarki to chyba dało by rade skolowac:] a z ktorej strony płytki podgrzewac??
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-12-06, 19:21   

Ja Ci dobrze radzie nie słuchaj takich bzdur, ze mozna naprawic telefon palinkiem lub opalarką. Może i się da ale to jest FULL amatorka i można wiecej popsuć niz naprawić.

Moim zdaniem w ten sposób spada poziom forum. Zobacznie np na www.forum.techtronik.pl
tak dla porównania.

Ps. Nie chce podważać wiedzy i pomysłów innych użytkowników, ale chciał bym przestrzec urzytkowników przed takimi poradami.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2005-12-06, 21:27   

mavelius, nie kazdy jest mistrzem czy specem takim jak ty w GSM - czytam twoje wypowiedzi i naprawde jestes dobry :)

forum techtronic to juz bardziej zawansowani a my raczej bedziemy takimi amatorami choc nie wszyscy... bo na Pasji jest wiele bardzo dobrych osob
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-06, 23:59   

mavelius, nie chce sie wdawac w dyskusje ale swoje wiem. Wydaje mi sie ze masz duzo wiedzy ale jestes zbyt konserwatyny i kazda alternatywe negujesz!
Wiec powiem Ci ze ja osobiscie potrafie wymienic (nie tylko wygrzac) kazdy element w 3310 itp za pomoca opalarki... wystarczy miec troche zrecznosci i glowe na karku.
Jest to najlepsza alternatywa dla HA! Za jej pomoca naprawilem juz z kilkadziesiat Nokii glownie 3210, 33X0, 3410, 5510, 6210, 7110... i troche innych telefonow. natomiast jesli chodzi o popsucie to opalarka nie zepsulem chyba zadnego...
to tyle z mojej strony

p.s. palnik oczywiscie odpada (swieczka i kuchenka tez)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-12-07, 12:34   

Ja naparwde docieniam tych którzy potrafią wymienić czesci za pomocą opalarki i nie uszkodzić telefonu, ale nie radze tego robić tym który nie potrafią tego zrobić nawet HA... (nie odnosze się tutaj do konkretnych osób).

Jeśli ktoś stwierdzi, że nie umie tego zrobić, za pomocą dobrego sprzętu to niech nie bierze się za "prowizorke" ;-). No chyba, że stwierdzi, że jak uwali telefon to nic się nie stanie, a jak go naprawi to bedzie zarobiony. ;-)

Pamiętajmy, że kiedyś musi być ten pierwszy raz hehe. Powiem szczerze, że nie tylko doceniam tych który umieją naparwiać słuchawiki opalarką, ja bym się tego nie podejmował, ze względu na to, że mnie jednak obejmuje odpowiedzialność bo biore za to pieniądze.

heh dorabiam sobie po nauce w Technikum Łączności w Poznaniu ;-) i nawet jest z tego ładna kasa. Wiec bierzcie książeczki do ręki i czytajcie i udzielajcie się na forach.

Nie wlewajcie mi tak bo ja jeszcze jestem cienki jak barszyk, ja tylko wiem co w noki piszczy, a nie wiem jak zdjąć loka z t610 (jesli ma RSA) heheh ale to juz inny temat.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52