PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 dziwny problem:/ 3&1


3310 dziwny problem:/ 3&1

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 dziwny problem:/ 3&1
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-07, 15:48   

TROPICAL napisał/a:
mavelius, a niepomyślałeś że te ludziki niemaja funduszy na zakup Hot-Aira!


dobra, koniec OT!
od tej pory tylko na temat pisac :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-12-07, 20:22   

Sorrka, ze jeszcze pisze... ale to juz ostatni post.

Pomyślałem o tym, że ludzie nie mają kasy na HA, ale moim zdaniem jesli się nie ma HA to oddawać do serwisów, i dać zarobić innym.

HA nie jest, aż takie drogie, jeśli chce ktoś się bawić w naprawe... Magiczne 350 zł i jest... proste bo proste ale jest. Ilu z was chodzi z telefonami za ok 300 zł... wuchte. to kupcie sobie 3310 a za reszte kupcie HA proste ;-)

I tak zwróci się ten wydatek, choć byśmy mieli wymieniać tylko PA i włączniki, ale i tak tylko tego nie bedziemy robic bo zawsze chce się wiecej hehe.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-12-08, 10:58   

a próbowałeś sprawdzić czy nie masz jakiegoś chipu na płycie otoczony czarną lub innego koloy breją ja miałem tak w mej 3310 i musiałem ja wycepnąć bo tego raczej sie nie da wylutować bo rozpiźdielem płytę gł.

[ Dodano: 2005-12-08, 10:58 ]
ps. zawsze da sie na części przemienić!:D
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-01-25, 16:08   

Zadnej czarnej brei to chyba dobrzze:) powiedzcie mi co bym musiał wygrzac badz wymienic bo wina oprogramowania to raczej niejest.
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
thomas__1
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510
Operator: Plus
Dołączył: 05 Sty 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-01-25, 16:58   

Spróbuj moim sposobem. Wyczyść (delikatnie miękką szczoteczką) płytę spirytusem, zamocuj ją w czymś stabilnym (np delikatnie w imadle :) ) i grzej po niej np opalarką na słabszym biegu (od spodu - nie po elementach). Grzać najlepiej kilkanaście minut (nie dotykaj scalaków bo jak rozgrzejesz cynę to ci się porozpływają) i poczekać do ostygnięcia. Poźniej virgin eeprom i soft; faid, simlock i resety.
Tym sposobem naprawiłem już sporo nokii.
^
 
     
pawloplus 
Nowicjusz



Telefon: N3310 5510
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 56
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-01-26, 01:44   

Ja swoją Nokie i nie tylko Nokie grzałem w piekarniku.. Temperatura 200 stopni termoobieg i tak trzymałem około 5-10 minut. Nigdy nic nie padło. Było albo lepiej albo bez zmian. To odemnie. Miałem kiedyś podobną sytacje z telem siostry. Mianowicie. Wszystko ładnie chodziło i nagle telefon sie wyłączył. Niechciał sie włączyć. Jak podczepiłem ładowarke to sie włączył. Ale potem znów wyłączył. CS też czasem było ale to raz na jakiś czas i dotej pory tez mam. Przyczyną tego była zwalona bateria..
^
 
     
DeVilio 
Starszy Użytkownik
o_O



Telefon: se k810i
Operator: Play
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 146
Skąd: triocity...
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-01-26, 02:04   

mavelius, co do zlego pomyslu opalania... popieram Cię, wiele układów elektronicznych jest wrazliwych na cieplo, pomyslcie na zdrowy rozum, w jakiej temperaturze topi sie cyna i jaką temperature wytrzymuje np procesor. Wygrzejesz co nie trzeba, albo kawalek za duzo i sie elementy popalą.. moim zdaniem wygrzewanie nie ma sensu, ale to jest tylko i wylacznie moja osobista opinia...
PS: Telefon w piekarniku.. ech...

Podziwiam was za to, ze za pomoca HA potraficie naprawic telefony. Tylko pozostaje mi w glowie pytanie, czy one dlugo potem chodzily?

Kiedys rozkrecilem swoja nokie 3310, po zlozeniu okazalo sie ze nie dale oznak zycia... panika, ładowarka, pstryk i dziala :D
_________________
Podpis usunięty przez moderatora
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-26, 09:57   

DeVilio, jak przy pomocy ladowarki udaje Ci sie naprawiac telefony to gratuluje...
Jesli masz uszkodzony jakis uklad (PA, CCONT, COBBA, N400 itd) to musisz grzac! Nie cala plyte ale chociaz to miejsce zeby wyciagnac uklad i wstawic nowy. Czesto tez wystarczy tylko wygrzac aby pozbyc sie zimnych lutow (chyba w polowie 3210 robia sie pod COBBA przez co przy uzywaniu telefonu zasieg znika i sie pojawia).
Jesli uwazasz ze lutowanie (grzanie) jest bez sensu to zawsze masz inna mozliwosc naprawy telefonu - wyrzucic plyte glowna i wsadzic nowa! powodzenia

[ Dodano: 2006-01-26, 10:05 ]
DeVilio, pawloplus, a tak przy okazji - mialo juz byc tylko na temat!

leonar, ta czarna breja to jest klej - w nowszych DCT-3 i starszych DCT-4 (tak mi sie wydaje z moich obserwacji) ukady byly klejone..i faktycznie bardzo utrudnia to wymiane (ale nie znaczy ze jest niemozliwa), za to nie nalezy grzac takich ukladow bo cyna moze wyplynac spod nich
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
thomx 
Nowicjusz



Telefon: Nokia :)
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 42
Skąd: Bodom
Wysłany: 2006-01-26, 12:54   

co do domowych sposobów to mialem 3310 i musialem wygrzac plytke, bodajże cobbe bo nie mozna bylo sie dogada z niej, zrobilem pizze w piekarniki a jak juz bylo ok 300 st C. to dawaj z plytka w piekarnik ... podlalem topnikiem i nokia do dzis chodzi :)
_________________
dużo nie wiem ... jutro bedzie tego mniej :)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-26, 21:54   

thomx, zaraz sie wkurze!
jeszcze ktos napisze o swoich wspomnieniach to dostanie warna! pisac na temat albo lock :[[[[[
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-05-06, 18:33   

odkopuje moj dosc stary temat ale telefon przelerzał troche... obecnie jestem w posiadaniu HA i mysle ze cos zdziałamy:]

nom to moje pytanie od czego mam zaczac? co wygrzac z jakiej strony i jak długo?

[ Dodano: 2006-05-12, 13:58 ]
wiec hajues sugestie? bo telefon cały czas mi sie restartuje w roznych odstepach czasowych taz po zawieszeniu niemiał zasiegu.
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-12, 17:44   

Podgrzewaj od tyłu od strony baterii (najpierw zdejmij blaszki).
Uważaj na kondesatory bo jakm za mocno je przygrzejesz to strzelają.
Pamiętaj o tym zebyś nie zamocno przygrzał układy bo przy temperaturze ok 300 st. padają. I nie zawracaj se głowy palnikami odrazu kup opalarke. Przyda ci się na przyszłość.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52