PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 - imei 000000-00-000000-0


3310 - imei 000000-00-000000-0

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 - imei 000000-00-000000-0
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Piecia36 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 41
Wysłany: 2006-05-25, 23:15   3310 - imei 000000-00-000000-0

Witam tak jak w temacie imie jest taki 000000-00-000000-0 i nie chce się przebudować. W czym tkwi przyczyna????
^
 
 
     
AdSense


y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-05-26, 00:44   

Piecia36, omg wgraj eeprom i po sprawie
a moze byc to wynik zle zdjetegosimlocka lub cos
co do wrgrywania eeprom kursy i arty masz http://pasjagsm.pl/mod-su...e-pageid-2.html
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
Piecia36 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 41
Wysłany: 2006-05-26, 13:32   

Tylko że chodzi o to że robiłem to co wyście napisali.
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-05-26, 17:04   

Wgraj virgin eeprom a potem w nokia tool by Rolis, ustaw IMEI, proste?
^
 
 
     
Piecia36 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 41
Wysłany: 2006-05-26, 18:59   

Niestety nie mam kabelka dejana tylko tornado i jestem jeszcze początkującym uzytkownikiem.
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-26, 19:12   

na allegro kosztuje grosze - a tornadem nie wiem czy zdzialasz cos bo nie uzywalem nigdy to sie nie wypowiadam ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-05-26, 20:27   

Piecia36, tornado czesto ma problemy z liczeniem po flashu :)
a co dokladnie pisze tornado ? ze co mu nie odpowiada ? :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Piecia36 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 41
Wysłany: 2006-05-26, 21:33   

Proces zmiany imei przebiegł dobrze tak pokazuje mi program, ale na telefonie dalej jest contact service i jak podłączam go znowu do boxa to widze że wcale imei sie nie zmienil
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-05-27, 09:43   

A virgin epproma wgrywales ?
czy jakiegos "uzywanego" ;)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
loko-wj 
Nowicjusz



Telefon: DCT 3
Operator: Era
Dołączył: 23 Lip 2005
Posty: 36
Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2006-05-28, 07:30   

Witam. A moze wgraj full flasha, wiem ze chyba w KarwosSuite to mozna zrobic albo sie myle... Ale mimo co to chyba najlepszy jest flasher Dejan i mBus - nimi chyba wszystko zrobisz. Pozdro
_________________
Chuck Norris kopnął kiedyś konia w szyje. Tak powstały żyrafy. <lol>
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: