PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 łapie zasięg na ok. 5s


3310 łapie zasięg na ok. 5s

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 łapie zasięg na ok. 5s
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-04-10, 10:28   3310 łapie zasięg na ok. 5s

jak w temacie, po włączeniu łapie zasięg na kilka sekund i traci go. kąpałem go i grzałem, sw tez ok.
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-10, 11:15   

PA do wymiany.
^
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-10, 17:29   

Być może jest to również wina końcówki mocy
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-10, 17:54   

kamien1111 napisał/a:
Być może jest to również wina końcówki mocy

PA to power amplifier czyli po polsku końcówka mocy. :)
^
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2006-04-10, 19:41   

ja tak miałem w 5210 i wymiana switcha pomogła.
^
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-10, 20:57   

no tak tylko że Koyot24 mówi że switch jest dobry,w wykluczamy ten problem




Nie zauważyłem że napisałeś PA!dlatego napisałem że końcówka mocy do wymiany!:P
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-10, 21:09   

kamien1111, koyotowi pewnie chodzilo o software a nie switcha.

ja mam wlasnie 3310 z identycznym problemem, lapie zasieg na chwilke, sieci na manualu wyszukuje, ale nie chce sie zarejestrowac, w net monitorze niby probuje cos nadawac... xury, ty masz wieksze doswiadcenie, co obstawiasz? :) Switch czy PA?
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-10, 21:13   

toporek18 zrób prosty test. Włącz wyszukiwanie ręczne sieci. Jeśli wyszuka sieci a nie ma zasięgu to PA. Jeśli nie wyszuka sieci to duplexer.
^
 
     
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-04-12, 21:00   

sieci widzi wszystkie, w idei przez ok 5s po złapaniu zasięgu znikają, w plusie pokazuje zasięg, czasem tylko gubi, ale pomimo tego że niby jest jak na niego dzwonie to przeważnie jest niedostępny, chociaż czasami dzwoni i wtedy jest wszystko ok.
_________________
KoYoT GSM Radomsko;)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-12, 22:17   

koyot24, wymien PA
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
icekub11 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Dołączył: 13 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-04-13, 07:47   

mam dokładnie ten sam problem ( ale który z tych kwadracików to PA ) czy trzeba po wymianie części potem telefon jeszcze przeflashować?

i jeszcze jedno czy wymiana diód w nokii 5510 wiąże sie z ryzykiem jej uszkodzenia?

i co mogło nawalić jak nokia 8210 po odpaleniu ( wcześniej zmieniłem soft ) wyrzuca sim not akceptep


Proszę o pomoc
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-14, 21:52   

icekub11, zalezy od modelu. PA to zazwyczaj czarny lub srebrny prostokat (najwiekszy na plycie). Zdajduje sie w okolicy anteny.

kazda nie umiejetna operacja z lutownaca w reku wiaze sie z ryzykiem uszkodzenia czegos.

prawdopodobie, skoro byl wgrywany soft to jest zalozony simlock, scignij i po sprawie:-)

[ Dodano: 2006-04-14, 22:54 ]
a no i po wymianie ukladow nie musisz oczywiscie flashowac ponownie telefonu :-)
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-15, 00:09   

toporek18 napisał/a:
a no i po wymianie ukladow nie musisz oczywiscie flashowac ponownie telefonu :-)

a wlasnie ze tak! ale to zwykle po wymianie lub wygrzaniu cobby... po PA na pewno nie :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
icekub11 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Dołączył: 13 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-04-15, 09:08   

ok dzięki a co jeśli nokia 3310 wógóle nie łapie zasięgu (nigdy) raz mi sie udało z niej zadzwonić i potem rozłączyło i teraz dupa. co może być winne? jakiś układ ? czy może oprogramowanie ? w miare możłiwości prosiłbym o jakieś foto

[ Dodano: 2006-04-15, 10:12 ]
Wie może ktoś dlaczego diody zakupione na allegro po włożeniu do nokii 5510 nie świecą? dobrze podłączyłem je biegunowo
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-15, 23:11   

Domi, wlasnie sie dowiedzialem czegos nowego:D Sorry, za wprowadzenie w blad!

[ Dodano: 2006-04-16, 00:14 ]
icekub11, moze trefne diody, albo odwrotnie wlutowales. Te diody na allegro maja rozne oznaczenia:/ Kiedys kupilem u jednego kolesia niebieskie i czerwone, wlutowalem niebieskie wedlug schematu i dzialaja, a czerwone musialem wlutowac odwrotnie by swiecily.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: