PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 łapie zasięg na ok. 5s


3310 łapie zasięg na ok. 5s

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 łapie zasięg na ok. 5s
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-16, 06:22   

Sprawdz przy pomocy zasilacza, ja podlaczylem do niego 2 kabelki napiecie ustawilem na 1.5V i sobie patrzylem gdzie jest anoda a gdzie katoda.
^
 
 
     
AdSense


dr-eric
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6610
Operator: Orange
Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 14
Wysłany: 2006-04-30, 01:15   

Powracając do poprzedniego tematu, chciałem się dowiedzieć w jaki sposób wymienia się PA?? Można to wykonać za pomocą normalnej lutownicy kolbowej?? Powiedzcie mi.

PS: Co to znaczy wygrzać PA?? Jak to się robi??
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-30, 07:41   

Potrzebujesz HA (hot air) lutownicy na gorace powietrze, najtansze mozesz dostac za 200zl, troche lepsze za 350zl. Najpierw radze pocwiczyc na jakims trupie, gdy juz bedziesz mial wszystko optymalnie ustawione to grzejesz od strony LCD i klawiszy, az cyna sie rozplynie i podnosisz pinceta. Wygrzac PA oznacza ze masz podmuchac na nia goracym powietrzem az poprawia sie luty.
^
 
 
     
dr-eric
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6610
Operator: Orange
Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 14
Wysłany: 2006-04-30, 20:40   

A nie dało by się tego zrobić takim mikro palnikiem http://www.allegro.pl/ite...lko_6_00.html?? A może przynajmniej można byłoby tym go wygrzać??

riger napisał/a:
az cyna sie rozplynie i podnosisz pinceta

co mam podnosić pincetą?? Ten układ?? A skąd ta cyna tam ma się wziąć?? Trzeba ją tam jakoś wsadzić pod ten układ czy jest ona już na układzie?? Wszytkie układy w telefonie tak się lutuje??

Z góry dziękii
^
 
     
Scoper 
Nowicjusz



Telefon: MDA Vario
Operator: Plus
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 32
Wysłany: 2006-05-01, 07:32   

Takim palnikiem to mozesz jedynie wszystko popalic. To musi byc stacja na cieple powietrze. Masz dodnosic pinceta PA czyli ten uklad, cyna tam jest caly czas jak przy kazdym elemencie, podgrzewasz od spodu czyli od strony LCD tak jak napisal poprzednik i podnosisz. Wiekszosc ukladow mozesz lutowac normalna kolbowa lutownica.
_________________
Quid latinum dictum sid, altum videtur.
Moje aukcje
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: