PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 ni łapie wogóle zasiegu, wymiana PA nie pomogła


3310 ni łapie wogóle zasiegu, wymiana PA nie pomogła

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 ni łapie wogóle zasiegu, wymiana PA nie pomogła
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-08-20, 01:32   3310 ni łapie wogóle zasiegu, wymiana PA nie pomogła

Mam n3310 ktora podobno spadla z 6p. POczatkowo nie wykrywala tez karty SIM, ale to byl oderwany R - przylutowalem i karte sim czyta prawidlowo.

Ale tel nie mial zasiegu, wlutowalem nowe PA z allegro RF3103 [2sztuki probowalem] i nadal nic, nie lapie nawet na recznym zasiegu.

Tak samo wgrywalem nowy soft, virgin, sprawdzony IMEI + resety, takze to raczej wina HW!

MA ktos pomysl jak tu zrobic zasieg, poza zasiegiem wszystko smiga :]
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-08-20, 11:33   

-=TOMA=-, nie trzeba bylo ruszac PA tylko wymienic dipexer jak na recznym nie ma... a diplexer jest kruchym elementem i lubi pekac
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-08-20, 14:16   

no to sprobuje przelozyc diplexer z trupa i zobaczymy czy pomoze :)
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-08-20, 18:49   

jeżeli ten stary diplexer nie pomoże wtedy kup nowy i podstaw . Zobaczymy może pomoże.
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-08-22, 10:46   

przelozylem diplexer z trupa n3310 i wraz nie ma zasiegu nic!
Aha i tj n3330 a nie 3310

Co tu dalej robic? i jak juz to gdzie mozna kupic nowy diplexer i ile on kosztyuje m/w?

I mam pytanie jeszce jedno przy okazji, bo mam inna 3310 [plyka ub4_12] ktora gubila zasieg i mila PA Philipsa, wlutowalem zamiennik z allegro: 3103 [nawet 2 sztuki] a ona wraz gubi zasieg! Czy trzeba wylutowywac/wlutowywac te R311 i 312 tak jak jest na servisowce w zaleznosci od modelu PA i czy to wogole dziala?!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-08-22, 12:26   

http://hw.pasjagsm.pl/nokia/3310/watermark/346.gif

mozesz tak zmostkowac switcha i sprawdzic jak lata :wink: i czy to napewno to...

poza tym polecam sprawdzi ten tor anteny
http://hw.pasjagsm.pl/nokia/3310/watermark/366.gif
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-08-22, 12:38   

-=TOMA=-, sprawdzaj blok RF wg serwisowki bo moze brakowac Ci jakies elementu albo nie byc przejscia... jesli wyglada OK to zmowstkuj diplexer i sprawdz czy bedzie mial zasieg na 900MHz (najlepiej ERA) albo czy chociaz znajdzie ere na recznym
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-08-22, 14:32   

elementy wszystkie sa!
Przyzanm sie ze zruszylem jeden R i C572 ale poprawilem te elementy! Wszystkie inne porownywalem z 2ga ub4_12 z trupa i sa na miejscu!
Interesuje mnie to czy jesli wlutowalem C572 odwrotnie biegunami to czy ma jakies to znaczenie [bo jesli biegunowosc tu niegra roli to ok] ?!

[ Dodano: 2006-08-22, 14:35 ]
no i przydalo by sie jakies info co z czym zmostkowac bo jeszce tego nie robilem!

[ Dodano: 2006-08-22, 14:57 ]
no i przydalo by sie jakies info co z czym zmostkowac bo jeszce tego nie robilem!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-08-22, 15:21   

-=TOMA=- napisał/a:
no i przydalo by sie jakies info co z czym zmostkowac bo jeszce tego nie robilem!
patrz post m_arti21
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-08-22, 16:25   

zmostkowac na wlutowanym diplex. ?!

[ Dodano: 2006-08-22, 16:29 ]
i identycznie jak na fotce te 3 pkt razem ?

[ Dodano: 2006-08-22, 17:10 ]
CZy nadaje sie diplexer z n6210 lub 3510i? moze 3210? Mialem jakies pod reka 2 diplexery z 3310 i nic nie dalo nadal to samo tyle ze nie mam pewnoscie ze byly sprawne!

[ Dodano: 2006-08-28, 12:18 ]
wiem ze ten co teraz wlutowalem diplexer jest dobry bankowo!!! A tu wraz nic!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: