PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 nie chce sie flashowac


3310 nie chce sie flashowac

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 nie chce sie flashowac
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
cycut12345
Nowicjusz


Telefon: 3650
Operator: Orange
Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 15
  Wysłany: 2006-02-20, 23:37   3310 nie chce sie flashowac

Witam!!!! Gdy podlaczam telefon pod dejana i zaczynam flashowania wywala cos takiego '' NHM-5 phone not put TX line low for bootstrap begin'' Co ,może byc przyczyną tego?????
^
 
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-02-20, 23:41   

brudne styki, uszkodzonu MAD lub zimne luty pod flashem - telefon daje jakies oznaki zycia ???
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
cycut12345
Nowicjusz


Telefon: 3650
Operator: Orange
Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 15
Wysłany: 2006-02-21, 12:20   

Nie daje oznak życia!! Wiem tylko ,że był flash stawiany ;/
^
 
 
     
thomas__1
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510
Operator: Plus
Dołączył: 05 Sty 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-02-21, 13:56   

Czy tym kablem już flashowałeś? Ja kupiłem nowiutki kabel na Allegro i miałem podobny przypadek. Okazało się że są źle przylutowane kable w końcówce do 3310 (na innych pinach)
^
 
     
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-02-22, 20:04   

możliwe ze jesli nie kabel to bedziesz musial podgrzac flash to juz raczej uszkodzenie fizyczne
^
 
     
karmol1 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 30
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2006-04-02, 17:58   

Witam ja mam podobny problem tylko ze mi zaczol wywalac ten komunikat jak wcislem flesza ver. 6.33. Bo byl tam jakis modyfkowany i nie bylo zasiegu to chcialem go postawic na orginalnym. Tylko ze po wgraniu 6.33 i epromu telefon wlancza sie raz na 20 prob i prz probie fleshowania wywala mi taki komunikat jak koledze. Ma ktos jakis pomysl??
^
 
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2006-04-02, 19:11   

A może to jest po prostu nokia 3330, a nie 3310 :P Spróbuj wgrać flash z 3330 i zobaczysz co się pokarze... :wink:
^
 
 
     
Monter 
Nowicjusz



Telefon: różne :)
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 38
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-04-03, 05:03   

Jak wgrasz 3330 do 3310 najwyżej wywali Ci Contact Service :) Ale zgadzam się z drewniak89, dawno temu też tak stawiałem 3-tróki :)
_________________
"Słucham i zapominam, widzę i pamiętam, robię i rozumiem."
^
 
 
     
karmol1 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 30
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2006-04-03, 20:20   

niestety przy zadnym z softow nie chce sie flashowac ciagle wyskakuje ten nieszczesny komunikat :/
^
 
 
     
sq5irs 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6250
Operator: Orange
Wiek: 36
Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 1
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-04-14, 10:29   

hmm..mialem kilka razy podobnie, problem rozwiazywalo czasem zamiast wcisniecia przycisku zasilania podlaczenie ladowarki
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-14, 19:42   

cycut12345, omg zobacz kocnowke czy nie masz jedfnoego pina wcisnietego...
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
adler 
Nowicjusz



Telefon: 6310,3350
Wiek: 35
Dołączył: 08 Lip 2005
Posty: 23
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-14, 21:59   

sorki że się wtrące ale tez mam problem z falshowaniem 3310 a nie chce nowego tematu robić.
Otóż jest to na 100% 3310 i przy próbie flashowania pojawia mi się taki komunikat :
Preloader init error:
- Phone RAM is bad
- you selected wrong phone type

Czyli co flash padł ?
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-04-14, 22:27   

adler, nie padł, dociskaj końcówke mocniej i na 100% pójdzie.
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
adler 
Nowicjusz



Telefon: 6310,3350
Wiek: 35
Dołączył: 08 Lip 2005
Posty: 23
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-14, 22:35   

bartek2109 wątpie ze pójdzie bo z tym fonem jest coś nie tak. Nie włącza sie :/ narazie kapiel płyty a później grzankok HA a jak nie pomoże to sie odezwe. Zasialnie wg 3310+ sprawdzone dochodzi wszędzie.

--edit--

I niestety 3310 nie daje żadnych oznak życia.
Wykapałem w spyrolku, wygrzałem HA, sprawdziłem przejście wg. foto 3310+ czy wszędzie zasilanie dochodzi, przy próbie flashowania brak jakich kolwiek oznak życia ani read ani write.
nie wiem co jeszcze sprawdzić :|
^
 
 
     
globooz 
Nowicjusz


Telefon: 6630 3330
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 1
Skąd: Wwa
Wysłany: 2006-09-04, 21:22   

Witam! Jestem tu nowy więc prosiłbym o wyrozumiałość.

Nie chcę rozpoczynać nowego tematu więc napisze swój problem tutaj.
Dostałem jakiś czas temu nokię 3330. Od razu zrobione były diody ( u znajomego) i soft (niestety jakas badziewna maciejka) Wszystko chodziło wporządku ale jak ktoś dzwonił to telefon po 3 sekundach się rozładowywał. Pomyślałem że bateria. Ale po tym pisałem na nim tylko smsy (bez problemów). I równe dwa tygodnie po wstawieniu nowych diód i softu telefon się zaciął w opcjach i się wyłączył. I tyle go miałem. Zakupiłem kable itd. Parę razy (może nie parę a dużo) go flashowałem tak aby było dobrze. Wkońcu mi się udało. Najpierw oryginalny soft a potem modyfikowany. I porobiłem wszystkie resety itd telefon chodził bez problemu (soft 2.12 mdawidm) więc pomyślałem fajnie...jadę po nową baterię chyba. Zostawiłem telefon włączony w domu pod ładowarką. Wracam z nową baterią patrzę a telefon wyłączony. i już się nie włączył... nawet nie reagował na ładowarkę. Na innej bateri też zero oznak życia. Podpiąłem go do flashera i włączyłem rolisa. Chce go sflashować i wyskakuje komunikat : Phone RAM is bad. Próbowałem różnych sztuczek rolisem knokiem i czymś tam jeszcze. Nic nie mogę zrobić. Czy mógłby mi ktoś coś poradzić na to? Bo wsadziłem sporo w ten telefon a szkoda by go wyrzucić :/ Proszę o pomoc bo nie jestem doświadczony apropo nokii 3330 i nie wiem co robić. A wiem że znacie się na tym najlepiej ;) Bardzo proszę. Pomóżcie...
_________________
Muszę uratować moją 3330...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: