PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 nie laduje..


3310 nie laduje..

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 nie laduje..
Przesunięty przez: EMEK
2007-12-16, 21:25
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-12-16, 13:31   3310 nie laduje..

na płycie głównej nokii 3310 zostal oderwany rezystorek R209 i teraz telefon nie ładuje:( co zrobic żeby zaczął ładowac?? jest bardzo malutki.. i nie posiadam takiego drugiego.. co z tym zrobić??
^
 
  Skype
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-12-16, 13:57   

GSMservice, musisz wlutowac taki rezystor w to miejsce - jego wartosc to 47k, mozesz wziac z jakiejs innej plyty
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-12-16, 14:11   

taki rezystor wyjmę z innej płytki od 3310 :) tylko jak to zrobić?? bo jest bardzo mało miejsca.. i ten rezystor bardzo malutki:(
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-12-16, 14:13   

jak masz HA to bedzie najlatwiej na slabym nadmuchu... jak nie masz to musisz bawic sie kolbowka tylko uwazaj zeby go nie przegrzac
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-12-16, 14:21   

no niestety mam kolbówkę:( a czym ten rezystor przytrzymać?? bo strasznie mały jest...
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-12-16, 14:49   

pęsetą
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-12-16, 14:54   

ale przeciez ten rezystorek ma moze 1mm to jak go utrzymać???
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-16, 15:46   

Reich napisał/a:
pęsetą
Jak nie umiesz to musisz skorzystac z komercyjnego rozwiazania.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-12-16, 17:53   

no to nie umiesz wylutowac rezystorka jak chcesz to ci moge sprzedac wylutowanego .. i sobie wlutujesz,dotykaj grotem i gy lekko LEKKO pchaj i wyjdzie .
_________________
Smart Clip+Scard,Setool,Mt box+aktywacja BB5,Raskla+mikroskop BB5,Ns pro,UFS,Cruiser, NA TAKIM SPRZECIE PRACUJE ,ZAPRASZAM !
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-12-16, 17:55   

wylutować to spoxik dam rade.. bardziej sie boje go przylutować to bedzie trudne..
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-12-16, 19:08   

właśnie dlatego się boje, gdy osoby nigdy nie zajmujące się tym kupują drogi sprzęt i "naprawiają" telefony klientów, a z każdym problemem zwracają się o pomoc do znajomych lub piszą o tym na forum
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-16, 19:12   

KamilGSM napisał/a:
no to nie umiesz wylutowac rezystorka jak chcesz to ci mogę sprzedać wylutowanego
Że ci nie wstyd... Cena rynkowa nowego rezystorka w sklepie elektronicznym to max 5gr. Ile byś wziął za używke? <nie odpowiadaj>
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 33
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2007-12-16, 19:23   

Głowy sobie nie dam uciąć ale chyba można poprostu zalać cyną bez żadnego rezystorka
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-12-16, 19:48   

w 3100 na wlaczniku, jak nie bylo to pomagal lut i nie trzeba bylo przekladac:)
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-12-16, 20:01   

zalać to miejsce cyna nic nie pomorze niestety... próbowalem już musze z innej przełożć..
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: