PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 nie świecą 3 diody


3310 nie świecą 3 diody

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 nie świecą 3 diody
Zamknięty przez: EMEK
2007-11-06, 20:39
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 22
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-11-05, 20:24   3310 nie świecą 3 diody

mam nk 3310 w któej nie świecą 3 prawe górne diody (foto) co moze byc nie tak , wymieniałem diody i to samo....
^
 
 
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-11-05, 20:35   

foto się nie wyświetla, jak diody wymieniłeś to sprawdź jeszcze przejścia .. Jak nie będzie to zrób crossa i tyle .
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2007-11-05, 20:53   

Sprawdź czy wlutowałeś je z odpowiednią polaryzacją. Jak wszystko jest ok to najprościej będzie pociągnąć zasilanie od święcącej jak pisał lala166.
^
 
  Skype
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 22
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-11-05, 22:36   

zapomniałem napisac ze wymieniałem NMP70433 i nic ale jutro jeszcz sprawdze czy nei ma na 100% zwarcia nigdzie.
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-05, 22:50   

KamilGSM, skoro jedna swieci to uklad jest wporzadku, zrob przelotke kabelkiem i po sprawie
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2007-11-06, 10:20, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 22
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-11-06, 07:06   

heh sory ze poprosze ale mógłbys dac schemacik... nie jestem jeszcze taki ideał zebym wiedział o co chodzi bardzo prosze pozdro.czy chodzi ci o to zeby podłonczył sie do tej diody która swoici ?
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-06, 10:23   

diody sa polaczone rownolegle, maja polaryzacje + i - . sprawdzasz miernikiem przejscia miedzy plusami diod. Pownny byc rezystancje około 0. jesli jest duzo wiecej, albo miernik nie reaguje wcale, to lutujesz od plusa dzialajacej diody, do plusa niedzialajacej kabelek, analogicznie dla minusa.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
KamilGSM 
Użytkownik
...GSM...



Telefon: Nokie
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 22
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 121
Skąd: Online
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2007-11-06, 20:37   

OK zrobione do zamknięcia.
_________________
Smart Clip+Scard,Setool,Mt box+aktywacja BB5,Raskla+mikroskop BB5,Ns pro,UFS,Cruiser, NA TAKIM SPRZECIE PRACUJE ,ZAPRASZAM !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: