PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 - Nie włacza się bez ładowarki CS


3310 - Nie włacza się bez ładowarki CS

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 - Nie włacza się bez ładowarki CS
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Czepek 
Starszy Użytkownik
POP



Telefon: Nokia6230i
Operator: Orange
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 163
Skąd: Chełm
Wysłany: 2006-09-24, 10:55   3310 - Nie włacza się bez ładowarki CS

Witam ostatnio dostałem nowego pacjenta. Z jego historii wynika ze podczas normalnego uzytkowania wyskoczył CS. Kilka razy sie właczała juz tylko z CS'em a potem przestała sie właczać. Zmieniłem baterie gdyz tamta była totalnie rozładowana. Niestety telefon dalej sie normlanie nie włacza. Zaś pod ładowarką niekiedy się włacza. Ale dalej jest CS. w telefonie mozna zmienic soft bez problemu. NIestety gdy wgrałem kilka zmodyfikowanych dalej był CS.
Co może byc tego przyczyną? Czy da sie postawic jakos telefon ? Pozdrawiam.
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-09-24, 19:50   

Czepek, a wgrywałeś fullflashe?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Czepek 
Starszy Użytkownik
POP



Telefon: Nokia6230i
Operator: Orange
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 163
Skąd: Chełm
Wysłany: 2006-09-25, 07:20   

chodzi ci o czyste flashe np ostat ni dla 3310 ? v6.39 ? Tak wgrywałem. niestety po tej operacji gdy proboje go właczyc po pewnym czasie włacza sie podswietlenie a potem gasnie... miejszy sukces bo sie włacza...
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-25, 16:12   

Ale eeprom też czy po prostu sam soft?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Czepek 
Starszy Użytkownik
POP



Telefon: Nokia6230i
Operator: Orange
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 163
Skąd: Chełm
Wysłany: 2006-09-25, 20:25   

hmn..
wgrany czysty soft i eeprom ze strony pasji knokiem wgrywalem gdyz z rolisem mialem jakies problemy. W konku cos tam niby poszło. Telefon po właczeniu power dopiero po pewnym czasie właczaja sie diody a potem wyłaczaja sie... i jestes juz w slepej uliczce bo nie wiem co robic...serwis? :/

[ Dodano: 2006-09-29, 12:56 ]
Byłem w wielu serwisach... znaczy 3... Niestety jak sie dowiedzialem w moim durnym miescie ...

Serwis 1: Tel był zostawiony na 24h Odp: "Niestety tel nie komunikował się z komputerem" :/!! o jaa;/

Serwis 2: Opłaca się w ogóle panu naprawiać ten telefon ? (Odrzucającym głosem powiedziała blondyna płaska plastic elastic fantastic)

Serwis 3: Koks zza biurka: Za 5 dych można zrobić.
Ja na to:Za tyle to ja mogę mieć taki sam aparat.
On:Tak ?? gdzie??
(bezmózg)

Tak wiec narazie telefon leży :/ bo po takich odp. dostać nerVa tylko można.
^
 
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-09-30, 11:29   

ja bym Ci proponował wygrzać telefonik, a potem wziąść się za wgrywanie oryginalnego fullflasha
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-09-30, 12:18   

Czepek napisał/a:
Serwis 3: Koks zza biurka: Za 5 dych można zrobić.
A ty byś miał robić komuś telefon, siedzieć nad nim pół dnia. Z tego opłacić podatki, lokal i miec coś dla siebie to ile byś brał?

Po prostu, ceny DCT-3 tak spadły, że nie opłaca się ich powoli naprawiac, chyba, ze to jakaś głupota.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: