PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 niedziała vibra


3310 niedziała vibra

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 niedziała vibra
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
JanW
Nowicjusz


Telefon: n 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-04-17, 14:18   3310 niedziała vibra

mam taki problem po zalaniu tel niewidział sim anie niemiał zasiegu to zostało naprawione. do czego jeszcze doszedłem iz nie ma wibracji:/ czym to moze byc spowodowane? dzwoniki wszystko ok.
^
 
     
AdSense


maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-04-17, 14:34   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-10, 00:13, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-19, 23:39   

a ja bym silniczek sprawdził w 1 kolejności, może skorodował
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
JanW
Nowicjusz


Telefon: n 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-04-21, 13:19   

wibre sprawdzałem tzn wlozyłem ze sprawnego tel i było ok, dzis jeszcze zaobserwowałem takie dziwne rzeczy tzn:
podepne ladowarke i wyswietla "ładowanie baterii w toku" odepne ladowarke a on nadal laduje po ok 1min wyskoczy bład "nie laduje" :/
ostatnio rozmawialem przez tel ok 3min rozlaczylem sie a wskaznik bateri zaczło rosnac(tak jak by ładował baterie) i po jakis 2min bład "nie laduje"

aha i jeszcze jedno zasieg fula a sa takie jakies zniekształcenia....

czym to wszystko moze byc spowodowane?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-21, 23:56   

Co do ładowania sprawdź styki złącza (także w srodku) badź załóż inne (złącze)

JanW napisał/a:
czym to wszystko moze byc spowodowane?

korozja postzalaniowa
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
JanW
Nowicjusz


Telefon: n 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-04-22, 12:47   

EMEK napisał/a:

korozja postzalaniowa


yy czyli idzie to jakos wyleczyc?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-22, 13:54   

JanW, jesli chodzi o to ladowanie to trzeba zrobic obejscie
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
JanW
Nowicjusz


Telefon: n 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-04-24, 09:51   

gniazdo wymienilem lecz nic to niepomogło:/ zauwarzylem jedynie ze jak podepne ladowarke to cos w telefonie buczy.

Domi, jakie obejscie?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-24, 10:27   

JanW, http://forum.pasjagsm.pl/tematy13/1169.htm#9895
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-24, 21:03   

JanW, a na HW.PasjaGSM.pl to juz nie laska ?? wszystko jest ;p a koledzy ciagna temat walkowany x razy na forum ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
JanW
Nowicjusz


Telefon: n 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-05-05, 13:34   

obejscie zrobione lecz nadal to samo....:/ a co do wibry to mam wymontowac z innego i wlozyc do tego tela?
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-05-05, 18:04   

JanW napisał/a:
gniazdo wymienilem lecz nic to niepomogło:/ zauwarzylem jedynie ze jak podepne ladowarke to cos w telefonie buczy.


Jesli buczy po podlaczeniu ladowarki to moze to byc uszkodzony N400 mialem tak ostatnio w N8210 tyle ze jeszce do tego migaly diody, no i dzialo sie to samo po wlozeniu bateri.

Ale ja bym sprobowal najpierw polaczyc 6 prawa od dolu nozke z padem od wibry, jest gdzies fotka na Pasji i ja juz tak ze 3 tel naprawilem.
Przypuszcam ze to wlasnie tego wina i obejdzie sie bez wymiany calego ukladu, wystarczy tylko zmostkowac jakims drucikiem
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Scoper 
Nowicjusz



Telefon: MDA Vario
Operator: Plus
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 32
Wysłany: 2006-05-05, 21:42   

a co do wibry to sposob banalny ale kiedys mialem taki przypadek po zalaniu tylko ze z buzzerem, sproboj poprostu przeczyscic dobrze styki na plytce ;P Wiem ze banal ale z telefonami niczego nigdy nie mozna wykluczyc ;]
_________________
Quid latinum dictum sid, altum videtur.
Moje aukcje
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: