PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310, nieodpowiada po wgraniu softu


3310, nieodpowiada po wgraniu softu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310, nieodpowiada po wgraniu softu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Hind24
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 4
  Wysłany: 2005-11-02, 13:19   3310, nieodpowiada po wgraniu softu

Cze :)
Mam taki maly pronlem z Nokią 3310, no wiec wgrywalem wczoraj soft przez KnoK 95 i w około 27 % zgasł prad ;/ ... I tu mam problem, telefon teraz sie wlacza (tylko diody i tak zostaje), nie moge wgrac zadnego oprogramowania a ni nic poniewaz tgdy probuje to zrobic wyskakuje mi blad ;
NOKIA DCT3 SERVICE PRO by XPMOBILE (SG)
Thanks goes out for the following:
Dejan Kaljevic, Rolis, Cyber, SPunlock, Hasky, Bazooka, J
, GIO, Sorins, Christi, G-Man, Bph&Co, Maroon, SPEED,
Saras , Meshoz, Hanoon, hacker1gsm, gsm-tech, Mudboy,
Schwantz, & others who supports Alan...
FLS1_ConfigurateBootstrapDCT3 : checksum is 4A8B
FLE5_DirectInitialiseBootstrapDCT3 : Press power on (if needed)
FLS1_GeneralSendBootstrapDCT3 : bootstrap seems to be running
FLS1_PreparePhone : detected NMP is (c) NMP.
FLS1_PreparePhone : not supported NMP - (c) NMP.
Cannot prepare phone
Jak juz ws-pomnialem nie moge ani wykasowac ani nic ;/ moze macie jakies proopzycje co powinienem zrobic aby go znow ozywic ;/
^
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-02, 13:53   

Sprobuj postawic go rolisem lub geoflasherem
^
 
 
     
Hind24
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 4
Wysłany: 2005-11-02, 14:24   

GeoFlasherem nie da rady, poniewaz gdy postepuje zgodnie ze wzkazuwakami, musze w pewnym momencie kliknac Power ON i robie to i telefon zaczyna wydawac mi takie trtrtrtrtrtrtrtr ;/
^
 
     
Dr.Vans 
Użytkownik



Telefon: SE K750i
Operator: Orange
Wiek: 29
Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 82
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-11-02, 21:35   

A próbowałeś eeproma wgrac??
_________________
Wolfenstein | Black Mesa
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2005-11-02, 21:47   

Hind24, docisnij moze kabel mocniej albo sprawdz baterie i sprobuj rolisem
^
 
 
     
Hind24
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 4
Wysłany: 2005-11-02, 21:57   

No wlasnie probowalem i nie dziala ;/
^
 
     
pavcior 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-16, 13:31   

Witam moj problem jest identyczny jak kolegi
Hind24

JESLI KTOS WIE JAK TO NAPRAWIC LUB CZEGO JEST TO WINA PROSZE O POMOC. OBJAWY SA TAKIE IZ TELEFON W MOIM PRZYPADKU SIE WLACZA ALE SOFT JEST SKRZACZONY NIC NIE MOZNA ROZPOZNAC Z MENU. PODCZAS PROBY WGRYWANIA WYWALA WLASNIE TAKI BLAD:

Thanks goes out for the following:
Dejan, Kodo, Viper, Jozso (for hardware and cable support
and of course beta testing), Bph&Co, Saras, IceDragon,
Steina, Epilog, Invisible, Jethro, H-tom, AlAraf, Lead
and all the others who supports knok...
FLS1_ConfigurateBootstrapDCT3 : checksum is 4A8B
FLE5_DirectInitialiseBootstrapDCT3 : Press power on (if needed)
FLS1_GeneralSendBootstrapDCT3 : bootstrap seems to be running
FLS1_PreparePhone : detected NMP is (c) NMP.
FLS1_PreparePhone : not supported NMP - (c) NMP.
Cannot prepare phone

NIE MAM POJECIA CO TU ZROBIC ABY SOFT ZACZAL SIE WGRYWAC...PROBOWALEM ROLISEM KNOCKiem ITD.
_________________
-=PavCioR=-
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-10-17, 10:37   

Wgraj virgin eeprom, przelicz sumy kontrolne mbusem i zrób factory reset.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: