PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [3310] Rolis nie reaguje gdy włączam przycisk ON


[3310] Rolis nie reaguje gdy włączam przycisk ON

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [3310] Rolis nie reaguje gdy włączam przycisk ON
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
baton
Nowicjusz


Telefon: SE T610
Operator: Plus
Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 12
Wysłany: 2007-04-10, 08:44   [3310] Rolis nie reaguje gdy włączam przycisk ON

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć na ile sekund mam przycisnąć przycisk ON gdy Flashuje programem Nokia Flasher 479b001. Próbuje i 1 s i 2 i nic nie wychodzi... A i czy przy tym komunikacie Press Power ON Shortly moze sie wlaczyc komórka?
^
 
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-04-10, 08:52   

trzeba wcisnac doslownie na sekunde. i wtedy Rolis powinien zaczac zgrywanie. tylko lepiej uzywac Rolisa 4.78. jesli nic sie nie dzieje to byc moze masz popsuty kabel.
a jesli przytrzymasz dluzej (taj jak normalnie) ten przycisk to telefon sie wlacza? bo jesli nie to pewnie bateria nie styka - czasami tak sie dzieje jesli ma sie nieoryginalna baterie, ze na podpietym kablu bateria nie styka (osobiscie mialem kilka takich baterii). wtedy jedynym sposobem jest inna bateria (nawet jakas stara oryginalna, byle tylko wytrzymala na czas flashowania).
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-04-10, 08:52   

baton, wystarczy nacisnac i puscic, nie trzymac nawet 1s. UserPort zainstalowany? Jesli tak to sprobuj Rolisa 4.78b5 (najlepszy)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
baton
Nowicjusz


Telefon: SE T610
Operator: Plus
Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 12
Wysłany: 2007-04-10, 08:58   

UserPort zainstalowany. Nadal nie działa, a jak normalnie przytrzymam to telefon sie włączy. Mam nieorginalną baterie : /, a orginalnej nie mam skąd wziąść.
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-04-10, 09:22   

Masz tylko pstryknąć .. Tak jak juz wcześniej mówili nie trzymać nawet 1s .. Kabel sprawny ?
^
 
 
     
baton
Nowicjusz


Telefon: SE T610
Operator: Plus
Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 12
Wysłany: 2007-04-10, 09:29   

Raczej sprawny : ()

@Edit

Ferelny kabel :( na innej nokii tez nie działa :(
Ostatnio zmieniony przez baton 2007-04-10, 12:05, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-10, 10:30   

Cytat:
Raczej sprawny : ()

raczej? Tzn, pewnie nowy? Jeśli tak, to niebyłbym pewny, że jest sprawny... Najlepiej, żebyś sprawdził na innym telefonie.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
baton
Nowicjusz


Telefon: SE T610
Operator: Plus
Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 12
Wysłany: 2007-04-10, 17:11   

I nadal... Czyli ferelny kabel : /
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-10, 17:40   

baton, może trzeba naprawić ten kabelek
sprawdź tutaj
http://www.mwiacek.com/gsm/cables.pl/cables.htm#4

[ Dodano: 2007-04-10, 18:45 ]
a jak nie to allegro welcome :P
http://www.allegro.pl/ite...nstrukcja_.html

[ Dodano: 2007-04-10, 19:03 ]
albo przeczytaj artykuł gdzie EMEK dał prezent z okazji wyjazdu do Częstochowy :P
http://forum.pasjagsm.pl/viewtopic.php?t=13375
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: