PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 ubita softem


3310 ubita softem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 ubita softem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2010-01-16, 10:08   3310 ubita softem

Witajcie,ostatnio znalazłem swoją starą N3310. Nie chciała się włączyć ani nie ładowała - wtedy przypomniałem sobie, że jakiś czas temu próbowałem ją przesofcić "mjmdm10" i padła mi w trakcie. Obecnie próbowałem załadować jej oryginalny soft ale nie idzie, ani rolisem ani knokiem (oba nie reagują na press PWR). Możecie mi przypomnieć jak postawić ten tel na nogi? Wieki już nie zajmowałem się dct3. Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2010-01-16, 13:52   

naładuj u kogoś baterię i wtedy spróbuj
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-01-16, 14:05   

Nie ma opcji, żeby dct-3 uwalić softem. Kiedyś nawet ktoś dla udowodnienia przenosił we flashu plik rar ;) Musisz mieć naładowaną baterię, a jak nie pomoże, to zamiast wciskania power on podłączaj ładowarkę. Kombinuj też z już podłączoną ładowarką. Jak nic nie ruszy, to uszkodzenie HW niestety. Czasami pomagało wygrzanie flasha.
^
 
  Skype
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2010-01-17, 09:52   

kombinuje juz ze 2 godz z ta ladowarka i nic, uzywam rolisa 479 i 478, poza tym knok phnx 1. tel na pewno ma sprawny HW. kiedys mialem flashera do dct3 ktory bez warunkowo ladowal soft na chama - kojarzycie moze? macie moze jeszcze jakies porady? baterie mam na maxa naladowana. pozdrawiam
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2010-01-17, 11:05   

Jeżeli tak jak mówisz jest uwalona softowo to ewidentnie brakuje jej zasilania w telefonach typu 3310,3330,3410 pamiętam ze częstą przyczyna braku komunikacji były blaszki nie stykające sie z kablem bądź zaśniedziałe styki na PCB, trzeba tez pamietac ze te nokie były lutowane ołowiowo telefon który przeleżał szmat czasu może mieć uszkodzone kule pod układami.
_________________
Sprzedam Uniwersalne Sita BGA rozstaw 0.5
Naprawa Telefonow - Lublin/Zamość
Kupie uszkodzone telefony
Wysyłkowy Serwis tel.
^
 
 
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2010-01-17, 11:49   

TX Low - teraz przez chwilke (kilka razy pod rzad) pojawil mi sie ten komunikat, nastepnie pojawil mi sie "wait for boot counter acept TX=high" w rolisie 471. Problem z komunikacja - gdzie on moze lezc? styki w tel wyczyściłem.
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2010-01-17, 12:17   

wciskacz flash, jak podlczas kabel, baterie i wtedy na on. Jezeli jest jakis blad z komunikacja to wyciagasz baterie, kabel i znowu i musi isc.
Pisze ze osobno wyciagasz bat, kabel to ja wylalem sobie te zabki co trzymaly baterie.
^
 
     
kwinto 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Dołączył: 15 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-15, 18:33   

Jeśli jesteś pewien, że HW jest ok, to koniecznie się upewnij, że bateria jest dostatecznie naładowana.
Pamiętaj także, że jeśli obecnie odpowiadająca za ładowanie część MCU jest uszkodzone, to nie nadujesz baterii. Telefon aby nadować baterie, musi mieć sprawne FW. Wiele ludzi sądzi/myśli, że ładowarka ma bezpośrednie połączenie z baterią, jak żarówka w latarce :)

Poza tym, preferuję wgrywać oficjalne oprogramowanie - wtedy nie ma wątpliwości
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2011-04-16, 18:56   

kwinto, spójrz na date posta...
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: