PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 - uszkodzona pamięć FLASH?


3310 - uszkodzona pamięć FLASH?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 - uszkodzona pamięć FLASH?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-02, 09:07   3310 - uszkodzona pamięć FLASH?

Dostałem martwa 3310, najpierw myślalem ze wystarczy sflashować ale właśnie tu zaczeły sie schody... :/ Mianowicie żaden flasher (kNok, Rolis Geo Flasher) Nie potrafią sflashować jej do konca. Tak jakby miała jakiś kaprys. Raz flshowanie staje na adresie "x" a raz na adresie "y" innym razem na adresie "z". Nie ma żadnej reguły, po prostu nagle wywala sie error. Mógłby ktoś mi pomóc?

_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-07-02, 10:09   

szczuru, bateria rozladowana ?
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-07-02, 10:09   

może to nie do końca to samo ale opiszę moja 5210
mianowicie rolis nie potrafi sflashować obszaru 0x3F2000-0x3F8000 (24KB) - dokładnie to nie potrafi wykasować tego obszaru - (kasować możemy jedynie całe bloki, zapis po jednym bicie), więc aby rolis mógł ją sflashować pierwsze musze wykasować knokiem ten dziwny obszar

u ciebie jednak i knok nie działa :/
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-07-02, 13:37   

mam, a dokładniej miałej coś takiego w 3210, grzanie flasha pomogło
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-07-02, 21:20   

a zczytywanie flasha jak idzie. ja mialem taki problem z 3210, ze gdzies na poczatku walilo sie zgrywanie jak i wgrywanie flasha. okazalo sie, ze za slaba bateria byla...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-07-02, 22:00   

moze kabelek nie styka?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-07-02, 23:53   

dziwne bo przy zwalonym flashu powinno stawac w tym samym miejscu...
sprobuj grzania moze zimne luty, jak nie to podmien flasha i probuj flashowac
p.s. domyslam sie ze bat naladowana...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-05, 10:29   

Cytat:
p.s. domyslam sie ze bat naladowana...


Próbowałem na roznych bateriach (naładowanych). Grzanie nie pomogło... :/
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: