PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 - zwiększenie pojemności SMS


3310 - zwiększenie pojemności SMS

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 - zwiększenie pojemności SMS
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
naklik 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-02-23, 21:00   3310 - zwiększenie pojemności SMS

no wiec potrzebuje powiekszyc jakos skrzynke odbiorcza sms w nokii 3310
bardzo mi na tym zależy wiec prosze o jakąś rade

[ Komentarz dodany przez: xury: 2006-02-23, 21:13 ]
edit by mod
jeszcze raz taki tytuł tematu i warn poleci - słowo daję !
Ostatnio zmieniony przez xury 2006-02-23, 21:15, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-02-23, 21:42   

temat poruszany wiele razy... nie da rady ani SW ani HW...
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-23, 22:00   

bartek2109, Na forum było mówione, że ktoś już to zrobił, sam Yak sie na ten temat wypowiadał. Także w niedalekiej przyszłości możemy sie takiego bajeru spodziewać. Chociaz w sumie czy Spaceimpact nie opublikował tego na nFree?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-02-23, 22:39   

ja mam tego softa :P

Nie ma nic zmienionego jedynie 64 kb pamięci na SMSy
a to jest juz duzo.

Mozecie zassać stąd:
Kod:
www.mdawidm.xir.pl/3310-nokixout.rar
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
naklik 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-02-23, 22:45   

a jak podłącze fona do kompa mbusem to wtedy bede mógł wiecej smsów brać??
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-23, 23:10   

naklik napisał/a:
a jak podłącze fona do kompa mbusem to wtedy bede mógł wiecej smsów brać??

to zależy od pojemności twojego hdd :D, a na poważnie nie rozumiem co masz na myśli pod pojęciem "brać". Nie bedziesz miał ani więcej ani mniej bo podłączenie pod komuter nie ma nic do pojemności pamięci na sms'y.
^
 
     
maciora 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 2
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2006-02-25, 09:13   

mdawidm: mam pytanko czy zrobisz swojego softa(z bajerami) ze zwiekszoną pamięcią na smsy?
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-25, 10:04   

maciora, ten soft jest to wersja testowa! dlatego nikt nie robi nic z nim.
jednak za jakos czas moze byc naprawde fajnie, system plikow jak w najnowszych telefonach!! (niestety jak to wczeisniej wspomnieli tylko 64 kb)

pozdrawiam!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-02-25, 11:17   

Chociaż moim zdaniem te 64 kb to jest naprawdę dużo jak tylko na smsy...
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 31
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-02-25, 16:41   

mdawidm, fajna funkcja z ta skrzynka wiadomosci.
dalo by sie
Wykasowac gry(chodzby orginalne)
Troche dzwonkow bo pocoz tyle
dac reszte z softu 2.12 ?
no i wgrac jezyk polski.

Fajne jest tez ze na glownym wyswietla od kogo dostalismy wiadomosc.
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-25, 17:46   

Gorallll, trudno jest usunac to co juz jest (gry np.)
64 kb hmm wydaje mi sie ze jest wiecej tego miejsca tylko to dla testow
ale w tych 64 kb zmiesci sie ponad 400 smsow! chyba ze to jakies ograniczenie telefonu.

w przyszlosci pewnie wszystko bedzie wygladac jak w telefonach z javą!
czyli gry bedzie mozna dograc mbusem jak i reszta bajerow.
mozliwosci jest naprawde mase! moze wkoncu wymarzony dyktafon bedzie, moze nawet odwarzacz wav!! (w Madosie przeciez byl).
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 31
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-02-25, 17:54   

No to moze posusuwac dzwonki zeby byly funkcje jak w 2.12 ale zeby dalo sie te 64kb np na smsy zostawic.

ja wlasnie przezucilem jezyk polski z 6.33 do tego softu ale tel sie niechce wlaczac potem.szkoda
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
mantus 
Użytkownik



Telefon: Nokia 3315
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 17 Sty 2005
Posty: 117
Skąd: Ruchocice
Wysłany: 2006-02-28, 14:21   

odtwarzacz wav w n3310???
serio?
jak to działa?
możecie napisać coś więcej o tym?

[ Dodano: 2006-02-28, 14:24 ]
Gorallll napisał/a:
No to moze posusuwac dzwonki zeby byly funkcje jak w 2.12 ale zeby dalo sie te 64kb np na smsy zostawic.

świetny pomysł!
mdawidm co Ty na to?
_________________
<<MK>>
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-28, 14:33   

Gorallll, cos zkaszaniłes jednym słowem :)
jesli w telefonie jest MCU to telefon msui sie wlaczyc!!

mantus, tak byly wav-y! jakos masakra - 8 bitow mono gralo to w glosniku.
jak znajde to Ci pokaze!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 31
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-02-28, 16:23   

logos2000, poprost tak czasami jest jak sie przega jezyk itp to potem sie nie wlacza a kilku softach brutusa i innych tez tak bylo.
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: