PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3310 - zwiększenie pojemności SMS


3310 - zwiększenie pojemności SMS

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3310 - zwiększenie pojemności SMS
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-28, 20:35   

Hmm.. powienienm miec wszytkie 3 wersje MadOS;ow Standalone w ktorych byly muzyczki w wav'ie :) Pamietam ze grał vangelis nawet w zwyklej 3310 :) Co lepsze pojawil sie nawet programik z opisem jak wlasnego wav'a wrzucic do STANDALONE:)
Jak znajde chwile to postaram sie zamiscici zeby kazdy mogl sobie zobaczyc jak to dziala i wyglada..

Co do tego softu testowego z 64kb miejsca na SMS.. w jaki spsob to wyglada? SMSy przychodzace odrazu sa aldowane do skrzynki w telefonie? czy trzeba kopiowac z SIM do jakiegos "katalogu"?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
Ostatnio zmieniony przez mdawidm 2006-02-28, 20:53, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-01, 00:17   

No z tym systemem plików może być nie żle, najwięcej może skorzystać N3330 bo ma dużo miejsca we flashu. Fajnie by było jak by dało się zrobić system plików na dzwonki i wygaszacze. Pewnie potrzebny by był jakiś skrypt przesuwający dzwonki z ppm do tego systemu plików, i odpowiednio patchujący sekcję MCU tak aby telefon je czytał z nowych adresów. Ehh szkoda że nie umiem programować :( tak yak yak - respeckt of course.
^
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 32
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-01, 13:47   

mimo zaznaczenia opcji ze smsm przychodzace maja byc zapisywane odrazu w tej pamieci 64kb to i tak przychodza na karte. wiec trzeba skasowac. no sa foldery odbiorcza szablony wychodzaca itp + mozna zapisywac wlasne notki do 400znakow bo dalej nie pisze do 513. a to starcza tak na 350sms srednio cos takiego bo 1 smsm ma 168bajtow jakos tak bo sprawdzalem wiec 400 sie nie zmiesci no i sa zapisywane sms ktore wysylamy,mamy duzo folderow i mozemy dowolnie przenosic smsy nawet naraz kilka.
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
naklik 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-03-15, 11:04   

Czyli da sie??
Bo mdawidm ma na swojej stronie w dziale FAQ ze nie da sie.
wiec juz nie wiem:)
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-03-15, 13:27   

naklik, da sie, i to od niedawna, i możliwe ze dawid jeszcze nie zdążył tego zmienic na swojej stronce
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-03-15, 13:28   

naklik, a ty na jaim świecie zyjesz??

Dawid FAQ na swojej stronce pisał kawał czasu temu gdy o systemie plików pod NokiXa można było pomarzyć. Obecnei jest coś takiego ale jestto ciągle wersja beta, ma sporo niedociągnięć, sa jeszcze problemy z zapisyaniem odebranych smsków od razu na telefonie ale już teraz robi to ogromne wrażenie, pozytaj że trochę na forum, jest w dziale NokiXa specjalny temat o tym systemie plików NokiXa spaceimpacta, jak chcesz wgraj sobie zobaczysz na własne oczy jak to wygląda na żywo i nie będziesz potem zadawał takich pytań :|
czy wszystko trzeba mieć podane na tacy?? troszke ruszyć głową, i samemu pokombinować, trudne to nie jest, wręcz banalne odkąd jest NokiX.
chyba jasne już jest??

[ Dodano: 2006-03-15, 13:28 ]
@wntl, uprzedziłeś mnie :p
^
 
     
mantus 
Użytkownik



Telefon: Nokia 3315
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 17 Sty 2005
Posty: 117
Skąd: Ruchocice
Wysłany: 2006-03-15, 14:17   

MasterJapko?
pamiętasz o tym sofcie z WAV'ami, który obiecałeś umieścić :>?

[ Komentarz dodany przez: xury: 2006-03-15, 14:44 ]
nie rób błędów w nicku admina bo się wkurzy i da warna :)
_________________
<<MK>>
Ostatnio zmieniony przez xury 2006-03-15, 14:44, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-15, 16:41   

mantus, http://MJ.PasjaGSM.pl dzial Dowload -> Softy do 3310 -> Mados for 3310 ;)

Tam masz wersje v1 i v4 dema. Jak by ktos mial v3 to prosze podeslac bo jest mi potrzebna :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-15, 18:52   

Master, v1 nie odtwarza dzwieku tylko sam nie wiem co robi... cos tam wyswietla... acha, jakby co to w zalaczniku v2 ;]
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: