PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3330 - skacze po kanalach, zegar mierzy czas jak chce...


3330 - skacze po kanalach, zegar mierzy czas jak chce...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3330 - skacze po kanalach, zegar mierzy czas jak chce...
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Iras 
Nowicjusz


Telefon: N3330
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 11
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-02-27, 19:48   3330 - skacze po kanalach, zegar mierzy czas jak chce...

witam
zarejestrowalem sie jakis czas temu ale problem zmusil mnie do napisania pierwszego postu.

problem:
mam nokie 3330, diody wymienialem pierwszy raz, reka mi sie nie trzesie i mam doswiadczenie w lutowaniu wiec swieci bez zarzutu.
w nokii mam dwa simy taktak i pop podlaczone przez dual sima.
po wymianie diod, kiedy jeszcze mialem jedna karte sim dzialalo wszystko bez zarzutu.
gdy wstawilem dwa simy, zauwazylem ze zegar pozni sie ok 1 godziny na dobe, nie zawsze sie da mesa wyslac, po za tym co chwila gubi zasieg i odzyskuje po ok 2 sekundach,
w netmonitorze w tescie nr 1 wszystkie wartosci wariuja.
co sekunde lub dwie zmienia sie kanal, decybelomierz tez wariuje i pokazuje losowe wartosci, sa jeszcze takie dwie wartosci w trzeciej linii ktore na ogol sa sobie rowne, u mnie natomiast wyswietlaja sie wartosci niezaleznie, czasami sie zdarzy ze te wartosci pozostaja rowne przez jakas minute ale pozniej znowu sie zaczyna. na dodatek przez te zmiany kanalow caly czas antena pracuje przez co bateria trzyma gora 2 dni.

problem ten udalo mi sie rozwiazac zamieniajac poprostu miejscami karty sim w dualsimie.

niestety problem znowu sie pojawil po ok 2 miesiacach, tylko ze tym razem nawet na jednym simie nie dziala jak trzeba.
komorki to nie moja dziedzina i nie potrafie poradzic sobie z tym problemem
moze ktos mial cos podobnego lub wie co zrobic zeby to dzialalo normalnie.
softa mam oryginalnego z odblokowanym netmonitorem, jesli chodzi o luty to wszystko jest ok, nie ma zadnych zwarc itp.

prosze o jakies wskazowki
pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-02-27, 20:07   

pierwsze co mozna sprobowac, to wgrac virgin eeprom i porobic resety. ewentualnie jeszcze raz flasha.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-27, 20:26   

kwarc (kryształ) do wymiany
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Iras 
Nowicjusz


Telefon: N3330
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 11
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-03-01, 08:45   

przeczyscilem ja troche i problem ze skakaniem po kanalach praktycznie zniknal,
ale nadal zegarek sie pozni jakies 5 min na dobe, niby nieduzo ale jednak.
to jest tak ze im wiecej razy komorka zmieni kanal na dobe to wieksze ma spoznienie.

logos2000
ten kwarc jest ogolnie dostepny w sklepach elektronicznych czy trzeba go gdzies zamowic??

sander18
poniewaz mam nie ruszane (oryginalne) oprogramowanie, zadnymi flashami nic z komorka nie robilem to prawdopodobienstwo ze to wina oprogramowania jest znikome.
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-03-01, 15:45   

Iras napisał/a:
ten kwarc jest ogolnie dostepny w sklepach elektronicznych czy trzeba go gdzies zamowic??


najlepiej wyciągnąć z jakiegoś trupa.
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Iras 
Nowicjusz


Telefon: N3330
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 11
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-03-02, 08:36   

no wlasnie, tylko najpierw trzeba miec tego trupa, a mam tylko jedna komorke.
ale poszukam po kumplach, moze ktos bedzie mial

jeszcze jedno, moze ktos mi podac oznaczenie na schemacie tego kwarcu???
miniaturowe kwarce chyba sie znacznie roznia od standartowych bo znalezc na plycie nie moge.
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-02, 15:02   

Iras a czasami nie muli ci dzwiekow??
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Iras 
Nowicjusz


Telefon: N3330
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 11
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-03-05, 14:30   

o wlasnie zapomnialem o tym szczegole.
Muli dzwieki, wszystkie, nawet jak mesa dostaje to dzwiek jest nawet 2 razy dluzszy.

-=TOMA=-
wydaje mi sie ze pewnie znasz ten problem, moze wiesz co jest nie halo.
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-05, 15:03   

Jeśli dźwięki muli, to na pewno kwarc...
^
 
  Skype
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-05, 17:09   

hehehe mam 1dna nokie z takim samym problemem Iras!!! I tak jak wyzej pisze ze to kwarc.
Tyle ze ja wymienilem juz na 3 rozne kwarce i wraz jest nietak, niby dzwieki sa minimalnie spowolnione ale jeszce jednak nie dzialaja plynnie.
Wiecej na ten temat wie DOMI i mi pisal co i jak. Poszukaj mojego tematu na ten temat i tam poczytaj. DOMI twierdzi ze umnie siedza jeszce elemnty dyskretne oprocz kwarcu i raczej ma racje, ale ja narazie nie mam czasu sie tym zajac i tel. lezy....
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Iras 
Nowicjusz


Telefon: N3330
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 11
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-03-08, 19:37   

-=TOMA=-

dzieki za info, znalazlem twoj temat i juz mniej wiecej wiem co i jak.
pozostaje mi tylko przeczytac serwisowke :)

jeszce jedno, tak z ciekawosci zapytam, czym wymieniales kwarc, kolbowka czy hot air??
pozdrawiam
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-23, 16:34   

sory iras ze dopiero teraz ci odp. ale nie mialem ostatnio czasu....
Kwarc wymienilem zwykla taniutka stacja lutownicza :P, narazie nie inwestuje w HA!!!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
.misiek 
Nowicjusz


Telefon: DCT-3
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 59
Skąd: z międzyczasu...
Wysłany: 2008-04-09, 13:01   

Witam,

Przede wszystkim odkopuje trupa temat, ale po co zakladac nowy, skoro wszystko sie dokladnie zgadza i pokrywa z moimi objawami, tylko u mnie zegarek spoznia 20min na godzine juz : P

Na recznym radzi sobie bez problemu z znalezieniem sieci, wiec chyba PA i diplexer sa ok. Jedyna rzecz, to podczas kazdego wgrywania softu [orginal,mod z VEE, bez EE] przy probie Update FAID, zawsze DCT3Repair zglasza mi ze mam invalid MSid [inne programy czasami sobie radza, czasami nie].

Ale do rzeczy. Czy jest mozliwosc wykonczenia kwarcu/a [?] a co za tym idzie flash'a [to odnosnie MSiD] przez dosc czeste zapisy do flasha roznych rzeczy?

Mianowicie mamy juz FS i MailSuite. W moim przypadku korzystalem z tego udogodnienia od sierpnia 2007 do polowy marca 2008. Srednio na dzien ~ 200s sie zapisywalo do FS. Co daje okolo 42 000 esemesow przez ten czas zapisanych do FS.

Czy takie cos moglo mi wykonczyc kwarc ewentualnie flash? :D
Bo jesli tak, to jak wymienie w weekend sobie kwarc, to przestane z MailSuite korzystac : P

greetz
_________________
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [n96] Resetuje się co jakiś czas evil86 BB5 1 2011-01-01, 13:20
Brak nowych postów Samsung J700 chce hasło sim TheArt Samsung 4 2011-02-08, 15:17
Brak nowych postów Nokia 5130 XM po otrzymaniu MMS-a nie... Mar_Gaj12 BB5 1 2011-05-05, 11:05
Brak nowych postów c3750 nie chce sie wlaczyc marcin370 Samsung 0 2012-06-06, 10:02
Brak nowych postów PMM do 3330 z dodatkami do gier (Spac... Mef82 DCT-3 0 2015-06-28, 23:03