PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3410 - dziwna sprawa z softem


3410 - dziwna sprawa z softem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3410 - dziwna sprawa z softem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2008-07-05, 17:21   3410 - dziwna sprawa z softem

Witam,
Kupiłem nokię 3410 . Przy włączeniu, jak doszło do "opcji" wpisz kod zabezpieczający - wyłączała się . Próbowałem wgrać kilka softów, cały czas jest to samo ... Nie mam pojęcia dlaczego, ale nie dam rady użyć opcji "Quick set FAID" w programie KNOCK ... Zawsze wyświetla się błąd ... Ktoś wie, co na to poradzić ?

Proszę o pomoc i pozdrawiam .
^
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-07-05, 18:56   

Po komunikacie widać że problem tkwi w programie.
A co na to Rolis ?? Też to samo ??
^
 
  Skype
     
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2008-07-05, 19:37   

Z Rolisem nie mogę się w ogóle połączyć ... Nie wiem jaki jest tego powód, ale się nie da ... Nie wyskakuje żaden błąd ...
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-07-05, 20:39   

GSMservice, na jakiej podstawie tak twierdzisz ze to program?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-05, 21:27   

U mnie Knok niektorych tel nie chcial ruszac, wlasnie z podobnym błędem. Dlatego uzywałem na zmiane z Rollisem
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-07-05, 21:44   

EMEK, ok ale chcialbym wiedziec dlaczego opinia taka ze akurat to wina programu?
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-07-05, 23:42   

W oknie błędu jest napisane, że błąd pochodzi z pliku knoklib.dll
^
 
  Skype
     
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2008-07-05, 23:43   

Udało mi się Rolisem wgrać soft, oraz update FAID, natomiast problem jest ciągle . Podczas włączenia, kiedy trzeba wpisać kod zabezpieczający telefon po prostu wyłącza się . Czym to może być spowodowane ?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-06, 06:31   

Flake, eprom też wgrywałeś? Jesli nie, to sprobój
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-07-06, 10:04   

kowalkarol1, Tak jak napisał _Brutus, dlatego twierdze że to wina programu...
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-07-06, 17:59   

a ja uwazam ze telefon proc ma uwalony.. badz flash ale raczej to 1.
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-07-08, 11:27   

miałem identyczny problem z 3410, walczyłem z nią kilka dni wgrywając co tylko wpadnie mi w ręce i dopiero tornado mi pomogło. W info o telefonie pokazywał mi się kod 1234, jednak on nie wchodził. Dopiero po resetach miałem standardowy kod i po wpisaniu go wgrałem nowy soft na którym już nie prosił o kod.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów problem z softem nokia 5200 szef901 Nokia 2 2010-10-26, 16:23
Brak nowych postów N73 problem z softem ? maciekpajak BB5 3 2010-11-12, 20:57
Brak nowych postów 3410 na 3310 a mapowanie klawiszy bialasik [DCT3] Modyfikacje HW i SW 1 2010-12-29, 15:15
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54