PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3410 na oryginalnym sofcie się wyłącza/resetuje.


3410 na oryginalnym sofcie się wyłącza/resetuje.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3410 na oryginalnym sofcie się wyłącza/resetuje.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-09, 17:23   3410 na oryginalnym sofcie się wyłącza/resetuje.

mam 3410 no i wgrywałem rożne softy modyfikowane nie działały mi one bo fon sie wyłączał :/ postanowiłem wgrać normalny oryginalny soft ale po jego wgraniu i przeliczeniu sum i wogole fon nadal mi sie wyłącza nie mam już pomysłu pomocy :(

dodam ze po wyłączeniu i gdy sama sie włącza pojawia sie napis SIM nieważna :/
Ostatnio zmieniony przez bubek3 2008-02-09, 21:56, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-09, 17:39   

ssulekk, Backup wgrałeś ??
To że telefon się wyłącza to nie zawsze jest wina softu mógł paść flash.
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-09, 18:05   

no wiec mam 2 3410 i ta druga jest na oryginalnym asgardo i śmiga zczytałem soft i probowałem na tej uszkodzonej wszystkimi sposobami i nic :/ nie mam już pomysłu :/
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-09, 18:06   

Wygrzej flash.
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-09, 18:08   

no tylko mam mały problem operuje tylko zwykła lutownica :/ i nie mam zielonego pojęcia gdzie to jest :/ masz może jakiś schemat??
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-09, 18:15   

No to nieciekawie;/ zwykła nic nie zrobisz...
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-09, 18:16   

ale sprobuje podaj mi gdzie to jest :)
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-09, 18:19   

Tu masz CLICK Servive manual.
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-09, 18:30   

już ściągam a masz jeszcze jakieś pomysły ?? :/

na tym co mi podałeś nie jest pokazane gdzie jest na płycie ta cześć :/
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-09, 18:34   

Nawet na płycie głównej fona to szybko znajdziesz. CCONT podpisane jest ;p
A tak na marginesie to czym chcesz to wygrzać?
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-09, 18:39   

lutownica zwykłą nie za długo ale tak trochę :) tak wiem ze moja lutownica porównywalna jest z grzejnikiem ale jeszcze ha sie nie dorobiłem a opłaca sie kupić HA wyglądające jak lutownica takie mini na allegro ?? :/
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-09, 18:42   

Tak to nie dasz rady wygrzać. Zwykłą nie da rady HA potrzebna ;/
Jak już grzejesz fona to grzej wszystkie układy z wyjątkiem klejonych.
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 29
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-02-09, 22:47   

ssulekk, a masz może opalarkę a do tego bardzo cienką dyszę??
nie kupuj tej mini na allegro bo to dziadostwo, lepiej dołożyć trochę kasy i kupić coś porządnego z regulacją temperatury, nawiewu etc.
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-02-09, 23:02   

wasiesto, nie mam :( ale masz rajcie poczekam trochę dobieram i kupie z regulacja :) a nokie no nic będę musiał do kolegi sie przejechać trochę daleko ale on ma dobry sprzęt do tego :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 5310 - resetuje się kasiulek BB5 4 2010-04-11, 16:42
Brak nowych postów 3410 na 3310 a mapowanie klawiszy bialasik [DCT3] Modyfikacje HW i SW 1 2010-12-29, 15:15
Brak nowych postów [n96] Resetuje się co jakiś czas evil86 BB5 1 2011-01-01, 13:20
Brak nowych postów nokia 5510 wyłącza się Nataniel DCT-3 3 2011-07-25, 17:55
Brak nowych postów Nokia X2, włącza się i za chwile wyłącza Karu HW 4 2012-02-15, 20:23