PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3410 nie da się zmienić IMEI


3410 nie da się zmienić IMEI

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3410 nie da się zmienić IMEI
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
adi87 
Nowicjusz


Telefon: 3310, N73
Operator: Orange
Wiek: 29
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 15
Skąd: pomorze
Wysłany: 2008-10-29, 20:54   3410 nie da się zmienić IMEI

Wpadła mi Nokia 3410 po nieudanej próbie wgrania modyfikowanego softu. Informacje przekazane mi przez kolegę: Oryginalny soft 5.42, flashował modyfikowany po czym nie było zasięgu i resetował się pomimo policzenia sum, korekcji IMEI, zdjęciu locków i resetach. Koleś grzebał coś z eepromem i w momencie gdy telefon dostałem to zachowywał się tak: po włączeniu pusty wyświetlacz i po chwili się wyłączał chyba że się przyciskało klawisz to pojawiły się paski poziomu głośności ale bez napisu i potem pokazały się kreski baterii. i nic poza tym. Skasowałem cały flash i wgrałem oryginalny 4,09 następnie eeprom+pmm i po włączeniu po 2-3 sekundach pokazują się kreski baterii i można regulowac głośność ale tez bez napisu. IMEI jest 12345678901234 i nie da się go zmienić. Nokia Tool pokazuje IMEI init. failed
Jest jakiś sposób żeby postawić ten fonik?
Ostatnio zmieniony przez adi87 2008-10-30, 10:42, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-10-29, 21:45   

dct3byneb tym programem zrobisz resety itd.
^
 
     
mimor555 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3200
Operator: Plus
Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 9
Skąd: :) wioseczka mała
Wysłany: 2008-10-30, 00:11   nielegal

w Polsce zmiana imei jest nielegalna :) i proszetego nie opisywać na forum bo moderator zablokuje... możesz jedynie pytać o nadpisanie tym imei jakim był wcześniej czyli z pod baterii
_________________
jeśli proszę... to pomóż mi jeśli ty będziesz prosił ja pomogę Ci
^
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-30, 01:15   

adi87, w temacie obok jest fullflash, wgraj go np knokiem. eeprom tez wgraj, ale zebys dobry adres startu wpisal
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
adi87 
Nowicjusz


Telefon: 3310, N73
Operator: Orange
Wiek: 29
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 15
Skąd: pomorze
Wysłany: 2008-10-30, 06:50   

kowalkarol1 napisał/a:
dct3byneb
tym też próbowałem... Nie chcę zmieniać IMEI na jakiś z kosmosu lub innego telefonu tylko chcę wpisać oryginalny spod baterii. Spróbuję z tym fullflashem...
EDIT:
DZIAŁA :) tylko po włączeniu pokazuje się nazwa operatora i po kilku sekundach znika (zero zasięgu) i po ok 30sek. telefon się resetuje i tak w kółko
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-10-30, 08:24   

Przelicz sumy kontrolne
^
 
 
     
adi87 
Nowicjusz


Telefon: 3310, N73
Operator: Orange
Wiek: 29
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 15
Skąd: pomorze
Wysłany: 2008-10-30, 09:17   

rzecz oczywista że to zrobiłem.. wgrałem virgin eeprom i dalej to samo...
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-30, 10:04   

adi87, ale to sumy po wgraniu eepromu, ogólnie porób wszystkie mozliwe resety, jak juz jestes na etapie, ze lapie siec. Jak ja tyle razy flashowales i moze zle adresy dales, to moga siedziec smieci. Jesli nie pomaga:

Erase all <mcu ppm pmm i eprom>

I wgrywasz na nowo. Jesli telefon nie jest uszkodzony sprzetowo <a wylaczanie sie po zlapaniu zasiegu, to moze byc np uszkodzona koncowka mocy> to musi dzialac

Dct-3 nie da sie softem uwalic na amen
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2008-10-30, 11:50, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
adi87 
Nowicjusz


Telefon: 3310, N73
Operator: Orange
Wiek: 29
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 15
Skąd: pomorze
Wysłany: 2008-10-30, 10:14   

Właśnie też myślałem o tym żeby skasować cały flash i to zrobiłem. wgrałem od nowa i teraz mam tak że nie pojawia się wogóle nazwa sieci ale też telefon się nie resetuje. przy szukaniu manualnym sieci przyłożyłem go do monitora i nic nie skacze... Przed pierwszym flashowaniem chodził elegancko i nie było najmniejszych problemów z zasięgiem.
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-30, 11:52   

Erase all i pisz dokladnie po kolei co robisz

[ Dodano: 2008-10-30, 11:52 ]
Ale tak dla debila, zebym nie wiedzac "co to jest nokia" mogl odtworzyc twoje dzialania
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
adi87 
Nowicjusz


Telefon: 3310, N73
Operator: Orange
Wiek: 29
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 15
Skąd: pomorze
Wysłany: 2008-10-30, 17:03   

Więc tak:
1.odpalam Knoka (XPMobile) daję erase the whole flash.
2.Następnie rolisem 4,79 wgrywam fubu 5.46 z tematu obok.
3.Wyskakuje CS więc odpalam DCT3Repair by Neb i daję repair IMEI wpisując numer spod baterii.
4.Następnie jeszcze dla pewności Clear SP Locks, potem Set FAID a nastęnie wszyskie resety (UI; DEV; UI,SCM,CC; Full).
5. Odpalam elefon wpisuję PIN i pojawi się na 2-3 sekundy napis IDEA i gdy trzymam telefon przy monitorze to tylko raz przeskoczy obraz od zakłóceń. Nie pojawia się żadna kreska zasięgu a telefon resetuje się po ok 30sek. Podczas ręcznego szukania sieci brak zakłóceń na monitorze
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2008-11-02, 08:17   

DCT-3 Repair by Neb i dajesz self test. I daj co Ci pokazuje.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-11-02, 17:26   

adi87, idealnie co 30 sekund?
tak mysle, w dct4 to byla wina uema.
^
 
     
adi87 
Nowicjusz


Telefon: 3310, N73
Operator: Orange
Wiek: 29
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 15
Skąd: pomorze
Wysłany: 2008-11-04, 12:43   

Dałem sobie z tym fonem spokój służy mi do testowania softów póki co:) może kiedyś się za niego wezmę. Teraz mam 3310 i 3410 inną tak więc mam czym się bawić :)
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-11-05, 14:33   

jak masz inna 3410 to zgraj sobie z niej flasha i wgraj.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Czym zmienić soft w LG kg800 byrkat LG 0 2009-06-22, 15:34
Brak nowych postów problem z 3410 mati19924 DCT-3 4 2009-07-16, 21:07
Brak nowych postów Czy łatwo jest zmienić imei w noki 62... jubi20 BB5 5 2009-11-24, 20:08
Brak nowych postów 3410 na 3310 a mapowanie klawiszy bialasik [DCT3] Modyfikacje HW i SW 1 2010-12-29, 15:15
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39