PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3410 nie odpala po kilku probach wgrania softu


3410 nie odpala po kilku probach wgrania softu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3410 nie odpala po kilku probach wgrania softu
Zamknięty przez: EMEK
2008-01-31, 23:16
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
  Wysłany: 2008-01-31, 20:09   3410 nie odpala po kilku probach wgrania softu

no wiec mam tornado i na tej 3410 testowałem sobie modyfikowane softy :) i nie chciały za dobrze działać bo fon mi sie wyłączał i ogólnie nie chciał pracowac :/ a ze było późno to wyłączyłem kompa i poszedłem spać rano po próbie wgrania nowego softu okazuje sie ze 3410 nie chce współpracować :/ soft sie instaluje do momentu gdy ma id wkleić i koniec :/ co mogę w takiej sytuacji zrobić ??
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-31, 20:38   

ssulekk, A masz zwykły flasher dejana?? jak tak to za pomocą tego wgraj soft do 3410 oryginalny nie modyfikowany najlepiej jak masz backup starego softu :wink: A i sprawdź też na innej baterii.
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-01-31, 20:42   

nie nie mam dejana :/ soft mogę sobie zgrać bo mam dwie 3410 :) ale skąd wytrzasnąć dejana ??
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-31, 20:43   

a soft wogóle ci się nie chce zainstalować??

dejana to na allegro dostaniesz za grosze;p
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-01-31, 20:51   

no soft mi sie instaluje tylko staje w momencie wgrywania ,,ID" :/ a jak biorę INFO i naciskam włącznik to nic sie nie dzieje jakby koma była martwa :/

chodzi o taki kabel ??
http://www.allegro.pl/ite..._3410_5510.html
Ostatnio zmieniony przez ssulekk 2008-01-31, 20:53, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-31, 20:53   

a z opcja flash dead phone ?? tez nic nie reaguje ??



to jest sam MBUS nim softu nie wgrasz..
tu masz http://www.multi-com.pl/i...categories.html
drogi jest na allegro chwilowo nie ma;/
Ostatnio zmieniony przez GSMservice 2008-01-31, 20:57, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-01-31, 20:56   

szczerze to ja mam box od jakiegoś tygodnia :/ jakbyś mi wytłumaczył jak mogę takie coś wyszukać?? tą opcje ??
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-31, 21:00   

a instrukcji obsługi nie dostałeś do niego?? ze strony producenta można ściągnąć .
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-01-31, 21:02   

no dostałem książkowa po angielsku i elektroniczna po angielsku a polska dostałem tylko do instalacji :/
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-31, 21:04   

no przeważnie dają angielską :razz: jak masz wersja elektroniczna to translator i tłumacz ;p


ja osobiście korzystam z J.A.F-a to nie bardzo wiem ;/ ale w instrukcji wszystko pisze ja mam tez angielską i troche znam angielski a jak cos to translator;p
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-31, 21:22   

ssulekk, Wgrywales moze sodt od konkretnego adresu, albo kliknales erase flash?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-01-31, 21:49   

Sposób na naprawę dct3 ubitej softwareowo :)
Odznacz autodetect product, wybierz tel z listy, kliknij erase, poczekaj aż usunie, wybierz mcu+ppm+pm, zaznasz "Skip erase" i kliknij FLASH, Napraw Imei, Init Simlock, Set Faid .. Napisz na forum rezultat
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-31, 21:57   

lala166 napisał/a:
Odznacz autodetect product, wybierz tel z listy, kliknij erase, poczekaj aż usunie, wybierz mcu+ppm+pm, zaznasz "Skip erase" i kliknij FLASH, Napraw Imei, Init Simlock, Set Faid .. Napisz na forum rezultat


U mnie nie ma opcji flashowania pm:
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
ssulekk 
Użytkownik


Telefon: n5200
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 75
Wysłany: 2008-01-31, 22:17   

EMEK wydaje mi sie ze powstała mała literówka ;) bo chodziło nie o PM tylko o PMM :)

a wracając lala166 wielkie dzięki udało sie wszystko według opisu noki działa ;) raz sie wyłączyła ale to chyba tylko pourazowa bo teraz śmiga i ma zasięg dzięki można temat zamknąć :) THX wszystkim za pomysły :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów wgrywanie softu do noki 5220 maxo1620 BB5 1 2012-02-25, 20:05
Brak nowych postów 6210 [NPE-3] Pliki Softu Nozycoreki DCT-3 1 2012-03-26, 15:55
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 17:46
Brak nowych postów Nokia 3310 zmiana softu. LubiaK DCT-3 5 2013-04-09, 15:27
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20