PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [3410] po zalaniu


[3410] po zalaniu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [3410] po zalaniu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-04-13, 16:38   [3410] po zalaniu

wyskakuje napis "Insert SIM card" - sprawdzane na roznych kartach SIM i zawsze to samo.

jakies propo jak to naprawic?
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
AdSense


Monter 
Nowicjusz



Telefon: różne :)
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 38
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-04-13, 18:00   

Najpierw sprawdź dokładnie styki gniazda, nawet możesz nalać troche cyny na to. Jeśli to nie pomoże to podaje obrazek aby sprawdzić przejścia.
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-13, 21:42   

tokarool, mysle ze najpierw tak jak mowi Monter, choc przejscia pod MADem to raczej ciezko, a pozniej kapiel potem grzanie i wygrzej cconta
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-13, 22:34   

zgadzam się z moim przedmówcą ,ale chciałbym dodać,że jeśli to nie pomożę to spróbuj wgrać nowego softa a następnie wyliczyć sumy kontrolne i powinno pomóc.
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
Monter 
Nowicjusz



Telefon: różne :)
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 38
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-04-13, 23:06   

Jeszcze inny sposób. Uwal tego fona żeby się nie włączał - wyciągnij kabel podczas flashowania. Potem wgraj mu oryginalnego softa nokii np. dejanem a mianowicie Rolisem, po flashowaniu nie odłączaj telefonu od kabla, wgraj odrazu eeprom virgin'a. Potem standard tak jak napisał kamien1111, dodatkowo zmień imei i sumy kontrolne przelicz kilka razy. Jak to nie pomoże to do wymiany jest ccont.

*************************************************8
Sprawdź jeszcze przejście między ogniwem gniazda a opornikiem tak jak poniżej. Sprawdź też wartość opornika w sprawnej nokii. Jeśli nie są jednakowe to spróbuj to wymienić.
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-04-14, 10:05   

takie pytanko po co go uwalac softowo?
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-14, 20:38   

zaraz zaraz zaraz skoro ze to jest po zalaniu to chyba wina HW anie SW o_O
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-19, 23:48   

y37, Czasem się jajca robią...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: