PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [3410] po zmianie softu -->sidała


[3410] po zmianie softu -->sidała

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [3410] po zmianie softu -->sidała
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-03-22, 10:30   [3410] po zmianie softu -->sidała

wiec tak wgrałem flasha i eeproma i teraz mam taki problem.

Właczam go i pojawia sie wskaznik bateri i nic pozatym ( czy jest sim czy tez niema) sprawdzam iemi kodem*#06# to nic niewyskakuje.

jak sprawdzam imei w knok2k3 wyskakuje taki: 123456789012347, zmieniam go na orginalny z nalepki (kanokiem 2k3 i XP) i dupa nieidzie go zminic nadal pozostaje taki sam zresetowaniem, policzeniem sum. W kankou XP jest napiszane ze zrobiło (O.K) ale sprawdzam i nic jednak niedaje:/

Macie jakies propo?
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-22, 10:39   

wgraj backupa
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-03-22, 10:45   

niposiadam:/ jakos niepomyslalem i owego niewykonałem.
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-22, 11:27   

Jeszcze raz daj virgin eprom i od razu potem na mbusie zmieniaj imei w rolisie 4.79b001 z zaznaczonym update orginal imei. Ale tym rolisem raczej nie flashuj.
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-03-22, 12:25   

Proponuje jeszcze pobawic sie w dct3 repair. 34 sa troszke oporne. PS. Pierwszy raz jestem na forum podczas trwania matematyki :P
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-03-22, 12:38   

ehh wiec tak:
w rolisie 4.79b001 jak by mojego tel niewidział tzn po naduszeniu read wyskakuje w dolnym pasku programu "Can not initialyse local mode" ;/ niewiem co z tym zrobic, wsumie chyba przy kazdym telefonie mi tak wyskakiwało ale sie tym nieprzejmywałem bo miałem inne programy na ktorych wszystko chodziło.

a co do dct3 repair tak samo jak na poczatku pisałem tzn wszystko niby poustawialo a jednak nie.

Sprzawdziłem na innym pc i to samo.

PS. a ja jestem aktualnie na polskim (waxy) ehh i wszystko przez ten telefon, obicałem zanjomzemu ze dzisiaj go oddam:/

[ Dodano: 2006-03-22, 12:43 ]
a moze cos jest nie tak z tym eepromem? moze ktos mi podesle przetestowanego?!
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-03-22, 13:38   

tokarool, nalepiej czysty wgraj. W downloadzie jest zbior czystych eepromow. Porobisz resety i sprawdzisz. I w dct3 repair daj test i napisz co jet failed
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-03-22, 14:19   

dokladana wersje mam taka DCT3RPv3.0F i w tescie wykazało Passed albo Not Executed. co do eepromow to po wgraniu tych z pasji widac tylko wskaznik bateri, a po wgraniu jakiegos tam znetu to tylko podswietlnie i nic wiecej:/ ehhh serio juz troche wgrałem tych softow ale tajkiej sytuacji jeszcze niemiałem.
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-03-22, 14:28   

Ja mam v3.2. Wgraj eeprom ze strony pasji, zmien imei na swoj, porob resety bo nie ma mozliwosci zeby cos sie zrabalo i bylo nie do naprawienia. Ja mialem 34 to meczylem sie kilka godzin ale poszlo. Kombinuj z resetami bo w nich nadzieja
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-03-22, 15:23   

nom eeprom wgrany z pasji, "zmien sowj imei" ehh tylko nieche telefon go jakos zapamietac:/ a moze ktos wklepie moj iemei do swojej zgra eeproma i mi wysle?

Probowałem imei wklepac roznymi programami i nic cały czas ten sam efekt. czyli zostaje tak jak by byl nieruszany, a w programie wszystko wyglada tak jak by "sie robiło"
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-22, 15:38   

jaka wersje softu wgrales?

na moj gust to wina pmm...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-03-22, 16:16   

rozne wersje wgrywałem ale aktualnie mam 3410_409N.FLS

Wiec co radzicie, jak by co to moj imei co musze wklepac w tel 351100/80/517071/2
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-22, 16:29   

na pw wyslalem Ci link do full-backupa softu mojej siostry... chyba wersja 4.26. nie wiem co w nim jest (moga byc jakies zmiany, bo kiedys cos tam jej zmienialem w sofcie, a nie wiem ktory to backup), ale dzialal...
wgraj go, porob resety itd. i napisz co sie dzieje...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
tokarool 
Użytkownik



Telefon: 0700
Operator: Sami Swoi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: krotoszyn
Wysłany: 2006-03-22, 21:06   

juz lepiej po sofcie od sandera18 tzn po wlaczeniu wyskakuje ze mam wlozyc sim, a jak wloze to widac ze ma simloca, przed tem nawet tego niebyło.

Ale ustawic imeiu, policzyc sum i zdjac smoka nadal nimoge:/ niby wszystko tak jak powinno idzie w programie tzn jest napisane ze zmienil imei albo policzył sumy, a jak sprawdzam czy zrobil to, to nic nadl zostaje stary imei ...

Edit by mdawidm:
Nie piszemy przekleństw, nawet umieszczając jedną *
_________________
Zycie jest jak Miriam... Piekne, Ładne... A tu ch*j
Ostatnio zmieniony przez mdawidm 2006-03-22, 22:06, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 34
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-22, 21:45   

tokarool, wyedytowalem eeprom z tego softu co Ci podeslalem... powinien juz byc w nim Twoj imei i policzone sumy... nie wiem jak kwestia simlocka, ale jak robilem ten backup, to simlocka nie bylo...
sprobuj wgrac ten eeprom... (adres: 0x570000)
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów wgrywanie softu do noki 5220 maxo1620 BB5 1 2012-02-25, 20:05
Brak nowych postów 6210 [NPE-3] Pliki Softu Nozycoreki DCT-3 1 2012-03-26, 16:55
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 18:46
Brak nowych postów Nokia 3310 zmiana softu. LubiaK DCT-3 5 2013-04-09, 16:27
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20