PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3410-problem, nie wiem ocb, moze kosc flasha??


3410-problem, nie wiem ocb, moze kosc flasha??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 3410-problem, nie wiem ocb, moze kosc flasha??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Arab 
Nowicjusz


Telefon: 3100
Operator: Orange
Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 49
Skąd: Zabrze
  Wysłany: 2004-12-29, 12:23   3410-problem, nie wiem ocb, moze kosc flasha??

siema. mam 3410 od kumpla. objawy sa takie, ze jak sie ja zalacza, to tak jak zawsze najpierw zapala sie ekranik i sa podswietlone wszystkie piksele (czyli "czarny ekran"), potem teoretycznie powinien zgasnac i zaczac sie zalaczac dalej, ale sek w tym, ze nie gasnie, tylko pali sie caly czas przez jakies 90 sekund a nastepnie wylacza sie tel. probowalem wgrac nowy flash (znalazlem tylko Asgaard V6.01, niestety oryginalnego nie widze nigdzie- a ten z dl na pasji jest jakis invalid), wgral sie normalnie, bez zadnych problemow, odpalam po flashu tel, a tu znow to samo-czarny ekran i koniec. wie ktos co z tym mozna zrobic? doczytalem sie gdzies, ze moze byc walnieta kosc flasha, ale szczerze mowiac nie wiem jak to teraz naprawic. pomozcie. aha...tak przy okazji... moglby ktos zamiescic tu jakikolwiek oryginalny soft do 3410? bo na prawde szukalem sporo, ale jedyne co znajde do wlasnie Asgaard, albo osobno ppm i mcu, co mnie nie urzadza, jak probuje to przekonwentowac w knoku na fls to mi sie wywala z bledami, a takiego ppm jakie mam nie moge taz wgrac normalnie np rolisem bo rowniez sie wywala. mam nadzieje ze ktos wie o co chodzi z ta nokia. licze na Was (:
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2004-12-29, 13:15   

moze masz gdzies zwarcie na ekraniku ?? sprobuj sprawdzic na innym bądz chociaz przeczyscic fona i moze pujdzie a co do oryginala do 3410 to odezwij sie najlepiej na gg to ci podesle ...
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Arab 
Nowicjusz


Telefon: 3100
Operator: Orange
Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 49
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2005-01-01, 23:07   

ma ktos jakies inne pomnysly? sprawdzilem na innym lcd, wyczyscilem i dalej to samo :(
^
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 30
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-01-02, 11:42   

podobnie miałem w 3310 wystarczył full reset i śmigało jak trzeba, poza tym jak mówiłeś spróbuj orginała wgrać.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
dominik260 
Nowicjusz


Telefon: komórkowy
Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 41
Skąd: z miasta...
Wysłany: 2005-01-02, 12:01   

wejdz na http://www.axnet.pl/ tam sa flashe i sciagmij mcu+ppm ipowinno smigac spoko
jak zadziala to napisz
^
 
     
Arab 
Nowicjusz


Telefon: 3100
Operator: Orange
Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 49
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2005-01-02, 14:37   

wgralem oryginala juz (thx tranceman) i dalej jest to samo :/
mowisz full reset, tak? napisz czym, jak i jakim kablem to chewtnie sprobuje ...i tak nie mam nic do stracenia :)
^
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 30
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-01-02, 15:22   

kabel mbus, program nokiatool.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
Arab 
Nowicjusz


Telefon: 3100
Operator: Orange
Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 49
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2005-01-02, 16:22   

zeby nokia tool zobaczyl fona to musi on byc najpierw zalaczony, tzn. musi sie zaladowac z tego co wiem, zeby wyswietlil chociaz "wloz karte sim". ja nie moge go odpalic, bo od razu jak sie zacyna zalaczac, to lapie tego zawiasa i kredki...nie ruszy dalej. ma ktos jakies inne propozycje albo wie jak zrobic zeby noktool albo knok zalapal ten tel? :(
^
 
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2005-01-02, 16:37   

a w czym ci wczesniej chodzila ta nokia ?? bo jak w erze to z tego co wiem to by trzabylo tam wgrac eeprom'a (tylko jak sie wgrywa do 3410 to niewiem :D )
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
Arab 
Nowicjusz


Telefon: 3100
Operator: Orange
Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 49
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2005-01-02, 16:44   

hmmm... nie wiem w czym wczesniej chodzila, bo tel nie jest moj tylko kumpla a on zbytnio tez nie wie... ja nie mialem nawet mozliwosci sprawdzic czy fon ma jakies locki, bo sie nie odpala do konca. a eeprom wgram i zobacze czy to cos da... virginem sprobuje.
^
 
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2005-01-02, 17:05   

no wlasnie spytaj kumpla sprobuj wgrac eeprom (virgina) i daj znac
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
Arab 
Nowicjusz


Telefon: 3100
Operator: Orange
Dołączył: 21 Sie 2004
Posty: 49
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2005-01-02, 21:36   

probowalem wgrywac eeprom'a ale kiszka. za kazdym razem jak go chce wgrac (wgrywam od adresu 570000, bo mam virgina "3410 eeprom+pmm 00570000.fls") wywala mi komunikat "flash erasing error. 91 00 FF expected, but 91 02 06 recieved. seems that loader cannot erase whole flash check vpp, vbat voltage, phone type..."
jakies sugestje??

aha... bateria jest na 100% naladowana na full, bo sprawdzalem na 4 sztukach z czego 3 są na 100000% pelne
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-08-31, 18:48   

Ale trupa odkopie :mrgreen:

Mam podobny problem, wiec nie bede nowego topiku zakladal.

Otoz moj problem polega na tym ze wziolem plytke od 3330 i chce wgrac na nia flasha od 3410. Teoretycznie powinno chodzic, uklad klawiatury ten sam, kosci flasha oba maja po 32mb wiec nie powinno byc problemu, ale niestety jest :evil:

No wiec wgralem flasha od 3410, potem 3410 eeprom+pmm 00570000.fls i..... no wlasnie identyczny problem jak opisany wyzej, czyli zapala sie wyswietlacz ----> zwis -----> i wylacza sie :/
No to porzyczylem od kumpla 3410 zgralem rolisem calego flasha 200000-600000, wgralem do tej 3330 i dalej to samo :? Jak wgrywal 3410 virgin eeprom 00570000.fls to wywala contact service :evil:
Nie mam mozliwosci przywrocic imei ani zrobic resetow bo nie chce go wykrywac pod mbusem :|

Czy taka przerobka jest mozliwa? i czy ktos poradzil sobie juz z takim problemem??
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-31, 19:38   

toporek18, fajnie by było gdyby 3330 było to samo co 3410... Chodźby 3410 ma innego proca i pare innych układów, więc możesz pomarzyć tylko o tym...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-08-31, 20:18   

co ciekawe do 3410 wejdzie flash z 3330 a odwrotnie nie ruszy, czyzby jakies zebezpiecznie we flashu?? (wykrywanie ID procka or something?)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52