PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 5110 nie ładuje


5110 nie ładuje

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 5110 nie ładuje
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-06-27, 19:04   5110 nie ładuje

Tak jak w temacie, wtykam do telefonu ładowarkę (która jest dobra) i po kilku sekundach PIIII... i napis "nie ładuje".
Płytę czyściłem, ale jeszcze nie grzałem, czy miał już ktoś taki przypadek?
co zrobić??
^
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-06-27, 22:28   

Ja tak miałem jak podłączałem łądowarke impulsową pod ten model telefonu. Na transformatorowej ładowało normalnie:]
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-06-27, 22:38   

Ja tak miałem w pewnej 3330. Nie chciała ładować takiej jednej (nie orginalnej) baterii. Jak w niej zmeniłem softa na 3310 to bez problemu ją łykała. A potem wróciłem do czystego softa 3330 i było ok. Tzn. ja jestem za przeflashowaniem.
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-28, 02:39   

No chociaż wiecie gdyby wszystkie błędy nie ładuje można by było naprawić wgraniem nowego softa to by nie było tego problemu . Ja np. mam 8 płyty 3310 sprawnych które się nie ładują ale rozgryść ich nie moge. Na hdd miałem takie podręcznik jak naprawić 5110 jak znajde to zamieszcze. Mi jeszcze nigdy zmiana softA NIE POMOGłA.
^
 
  Skype
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-06-28, 10:49   

Ja nie twierdze że każdemu może pomóc, ale mi akutar pomogła. Więcej takich przypadków nie miałem, ale w tym jednym przeflashowanie całkowicie wystarczyło.
^
 
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-06-28, 11:33   

bercik12345, na innych ładowarkach, jest to samo
h3xbox, flashowanie nie pomogło
^
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 25
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-06-28, 13:00   

a próbowałeś innej baterii? bateria steruje procesem ładowania więc może ona jest zwalona.
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-29, 18:23   

Też że ci się chce to naprawiać. Na giełdzie całe 5110 są po 10-15 zł a 3210 15-20 no chyba że to będzie coś prostego bez wymiany układów to owszem wtedy jest sens. Edytuje ten żeby nie nabijać postów. 5110 za 130 zł!!! Pogieło go chyba maksymalnie.
Ostatnio zmieniony przez seba123 2006-06-30, 13:44, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-06-29, 19:17   

seba123, to już masz ciekawy sposob na zarabianie :)
looknij ile na allegro te fony stoją
^
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-07-02, 00:23   

a sprawdź dokładnie czy nie zerwana jest ścieżka(użyj lupy) być możę masz zerwaną . Wtedy nałóż cieniutko cyny .
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-07-02, 02:09   

kamien1111, juz drugi post piszesz zeby sprawdzic sciezki ! to nie jest rozwiazanie a ty nie nabijaj postow !;p

Comet, obawaiam sie ze ccont do wymiany - ale najpierw wygrzej
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-07-02, 11:39   

tranceman, wstyd sie przyznać :| telefon leżał 4 dni na półce i sam sie naprawił
Wszystkim dzięki za odpowiedź i sory...
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów E51 - nie ładuje baterii na wybranych... sundance_kid BB5 0 2010-01-24, 09:12
Brak nowych postów Nokia E50 Nie ładuje marcino11 BB5 1 2010-03-27, 13:56
Brak nowych postów [N95] Nie ładuje bateri maciekpajak Elektronika i inne 1 2010-12-21, 10:07
Brak nowych postów Nokia E61i nie ładuje baterii koyot24 BB5 1 2013-03-01, 12:31
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46