PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 5210 łapie zasięg na 5 sekund


5210 łapie zasięg na 5 sekund

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 5210 łapie zasięg na 5 sekund
Zamknięty przez: Domi
2006-04-05, 12:23
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2006-04-03, 18:15   5210 łapie zasięg na 5 sekund

Witam.

Mam problem z Nokią 5210 otóż po włączeniu loguje się do sieci po czym po około 5 sekund traci zasięg. Czego to moze być wina? Antenka sprawna na pewno.
^
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-03, 18:27   

Diplexer/switch antenowy lub PA/koncowka mocy
^
 
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2006-04-03, 18:54   

ok mam jeszcze jedno pytanie, czym moge podnieść PA, tak aby przy wymianie nie dotknąć malutkich układzików, bo gdy mam PA już podgrzane to nie wiem czym je podnieść.
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-04, 10:01   

dominick, pensetą, ja wszystko podnosze pensetą,
pamietaj zeby PA raczej grzac od dolu
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2006-04-04, 16:10   

aha od dołu, no ja zawsze grzeje od góry, będe musiał sie zaopatrzyć w pensete, bo mam ale taką ze zbyt wąskim chwytem i nie chwyce nią PA.
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-04-04, 16:49   

zalezy jakie masz pa tak grzejesz.. jezeli plastik no to od dolu
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
  Wysłany: 2006-04-04, 17:51   

w 5210 jest to duze PA takie metalowe, czyli je należy grzać od góry jeśli dobrze rozumiem.

[ Dodano: 2006-04-04, 20:14 ]
ok wymieniłem switcha i zasięg ładnie śmiga ;) dzięki za pomoc. hehe to pierwszy telefon który naprawiłem jeśli chodzi o HW dlatego jestem przeszczęśliwy :)
^
 
     
drewniak89 
Nowicjusz



Telefon: 3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 40
Skąd: Skawina
Wysłany: 2006-04-05, 12:14   

Sorry za małego off-topica, ale mam pytanko... Często się tu pisze (jeżeli chodzi o HW), żeby wygrzać PA, COTT, itd... Ale o co chodzi w ogóle w tym wygrzewaniu? Wygrzewa się to na parze wodnej, na gazie, czy jak??!!
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-05, 12:18   

drewniak89, czesto po upadku telefonu lub po zalaniu pod ukladami BGA robia sie zimne luty, wygrzewa sie to stacja HOT AIR ewentualnie opalarka, a robi sie to po to by zlikwidowac zimne luty
poszukaj na forum tematu o grzaniu
Pozdrawiam
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Pływający zasięg Nokia 8910i Mar_Gaj12 DCT-4 2 2009-06-28, 10:11
Brak nowych postów NSS nie "łapie" telefonu korpi BB5 2 2010-01-07, 19:00
Brak nowych postów Nokia 5310 zasięg marcino11 BB5 2 2010-01-13, 18:53
Brak nowych postów [K800i] Jest zasięg, ale tylko połącz... korpi Sony Ericsson 4 2010-05-05, 23:08
Brak nowych postów Zasięg w Łodzi Qrucjata Sieci Komórkowe 1 2016-03-07, 14:09