PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 5510 dziwna przypadłość


5510 dziwna przypadłość

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » 5510 dziwna przypadłość
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-17, 06:53   5510 dziwna przypadłość

Witam, mam problem z 5510. Otóż jakpodłanczam do kompa telefon F/M busem (COM) to telefon po 3-4 sekundach resetuje sie. Bateria Ok. Zaś jak pod dejana wepne to nic sie nie dzieje ale też nie umie sflashować jej. Wstępne grzanie nie pomogło.

[ Dodano: 2007-03-17, 09:59 ]
Edit:
tak flashowac sie daje ale ciagle mi resetuje mi na m/f busie. A i czy ma ktoś taki progos do przeliczania sum co sam testował wszstkie Com'y (nokia tool czy jakoś tak)
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
AdSense


druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-17, 11:48   

http://forum.pasjagsm.pl/...bus-vt13023.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...idzi-vt6006.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...fbus-vt1799.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...-tak-vt3741.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...abla-vt3225.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...fbus-vt1797.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...fbus-vt1798.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...5510-vt2342.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...us-i-vt1009.htm
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-17, 11:49   

leonar napisał/a:
Witam, mam problem z 5510. Otóż jakpodłanczam do kompa telefon F/M busem (COM) to telefon po 3-4 sekundach resetuje sie. Bateria Ok

Ehh, było tyle razy na forum, szukaj :!:

taka jest właśnie przypadłość 55...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-17, 12:07   

druidbartek, czyli podsumowujac te linki co dałeś mam tak do wyboru
a) Kupić osobno Mbusa
b) Rozciąć TX i RX....
daje pomógł

Edit:
TX i RX mam osobno wiec nie wiem co z tym fantem robic... (mam to od dejana)
Sposób na to żeby po włączeniu styki dokneły tez nie działa mi :/
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-17, 12:15   

nie napisałeś jaki to masz kabel. automatyczny?
jesli tak to wystarczy że pierwsze uruchomisz telefon (z podpięta końcówka) a dopiero po uruchomieniu (zalogowaniu do sieci czy też pojawieniu się komunikatu Insert SIM card...)
wtedy podpiąć pod kompa. Zwykle powinien program (najlepiej NokTool, DCT-3 Repair) wykryć już telefon, jeśli nie w NokTool jest taka opcja Options->Auto setup
z doświadczenia wiem że czasami po ustawieniu np imei trzeba całą procedurę powtórzyć ale to chyba wielki problem nie jest.
^
 
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-17, 12:19   

druidbartek, a jaką wersje masz nok Toola bo u mnie nie ma takiej opcji... daj w złączniku.
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-03-17, 12:23   

http://druidbartek.info/d...3Repair_3.5.zip
http://druidbartek.info/d...NokTool_1.9.zip
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Moduł muzyczny 5510 a tornado Kolin91 DCT-3 6 2008-09-06, 11:51
Brak nowych postów griffin box i dziwna sprawa przy podł... adammmos SW 1 2008-09-10, 20:07
Brak nowych postów 5510 czy 3310 karolik8 Co wybrać? 15 2008-09-15, 15:15
Brak nowych postów Lg Ku990i używany a nowy dziwna różni... Lucas_21 Co wybrać? 1 2010-02-25, 22:30
Brak nowych postów nokia 5510 wyłącza się Nataniel DCT-3 3 2011-07-25, 18:55