PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [5510] Problemy z softem i knokiem.


[5510] Problemy z softem i knokiem.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [5510] Problemy z softem i knokiem.
Zamknięty przez: mdawidm
2006-04-20, 07:48
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-14, 17:40   [5510] Problemy z softem i knokiem.

Witam!
Dzisiaj kumpel przyniosl mi pewna oporna 5510. Oto co powiedzial:
-zanioslem ja do serwisu bo klawiaturka w niej nie dzialala, goscie to naprawili i skasowali 10zl. Dalem nienaladowana, wiec po odbiorze nie zdziwilem sie ze nie odpalala. W domu podlasowalem i tu ZONK, odpalala ale przy probie wpisania PIN'u reset. Wiec podpialem pod mbusa odpalilem knoka i zrobilem mu resety. Podzialal 10 minut, chcialem zmienic dzwonek, ZWIS i znowu to samo.

Wiec przyniosl do mnie. Podpialem pod flashera rolisem wrzucilem mu najnowszy soft potem virgin eeprom, odpalam, poajwil sie czarny ekran i zgasl, potem nie moglem juz jej odpalic. W knoku podczas proby skasowania calego flasha wywala "cannot prepare phone". Co robic?
^
 
 
     
AdSense


y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-14, 20:40   

riger, po co konkiem?

sproboj repair partnerem napraiwc imei noi zrob self test i bedziesz wiedziec
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-15, 01:16   

potestować inne programy - wysłac kolege do tego serwisu, chyba gwarancje dali.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-15, 06:43   

Chodzi o to ze nie dali zadnego kwitu czy czegos w tym stylu. A co do IMEI'a to nie da rady bo telefon sie nie wlacza, a trik z ladowarka w tym przypadku nie dziala :/
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-18, 00:27   

a jakiś backup?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Dr. Fridge 
Nowicjusz


Telefon: SE T610
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2005
Posty: 37
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-04-18, 00:28   

chodzi o flasha i eeprom? nie ma. Wydawało mi sie że skoro są orginały....
_________________
DCT-3 4 ever! :)
^
 
 
     
madman 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 20
Wysłany: 2006-04-18, 07:44   

Spróbuj przeflashować moduł muzyczny. U mnie chyba wczoraj pomogło, choć objawy były cokolwiek dziwne - wyłączanie się po złapaniu zasięgu... Po przeflashowaniu modułu i wgraniu innego softu komórka działa.
^
 
     
Dr. Fridge 
Nowicjusz


Telefon: SE T610
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2005
Posty: 37
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-04-18, 22:56   

nie można zrobić modułu bo sie komórka nie odpala =/
_________________
DCT-3 4 ever! :)
^
 
 
     
madman 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510
Operator: Orange
Wiek: 33
Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 20
Wysłany: 2006-04-19, 07:19   

A po podłączeniu kabelkiem ładuje się? Jeśli tak, to moduł muzyczny można przeflashować. Jeśli nie - wgraj jeszcze raz oprogramowanie i virgin eeproma.
^
 
     
Dr. Fridge 
Nowicjusz


Telefon: SE T610
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2005
Posty: 37
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-04-19, 16:30   

Nie ładuje niestety a wgrywanie nic nie daje. koma tylko raz sie odpala po wgraniu a potem dalej trup =[
_________________
DCT-3 4 ever! :)
^
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-04-19, 19:08   

eee tego, jak wgrywasz flasha i eeproma to jednak nie zmieniasz pmma - a ostatnio kilka razy prze niego miałem problemy. więc zarzuć jakiś backup od kogoś ale pełny czyli 4MB.
bo kiedyś OPM coś w PMM z spisem telefonów namieszał i też się nie włączała, wkońcu fubu pomógł. jak nie masz to od kogoś
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-19, 23:27   

druidbartek napisał/a:
jak nie masz to od kogoś

hehe
Dr. Fridge napisał/a:
chodzi o flasha i eeprom? nie ma. Wydawało mi sie że skoro są orginały....
Wgrywałeś zapewne MCU PPM i EEPROM. Kilka adresów przed eepromem jest jeszcze PMM (może dziwiło cię czemu eeprom wgrywasz od 0x5E0000 a nie 0x550000. W tym miejscu siedzi pmm.)

Znam pewną osobe co ma kilka Backupów, zawsze jak biore coś w ręce to tak na wszelki wypadek... Zaggadaj.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-20, 07:41   

Sprawa rozwiazana, u Dr Fridge'a tez. Niech ktorys z modow locknie. Bartek, pomogl polecial
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Świeżo Kupiona Nokia i od razu proble... abduls BB5 4 2011-03-04, 21:22
Brak nowych postów Poważne problemy z nokią 6280 NokiaOwner25 BB5 2 2011-03-12, 13:39
Brak nowych postów nokia 5510 wyłącza się Nataniel DCT-3 3 2011-07-25, 18:55
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54